Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-09-2008, 12:32 PM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 13,069
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 120
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Question Proses TukarMilik geran kete dari bank ke owner.

salam semua

aku nak habiskan bayaran kete lepas raya ni. loan dari public bank.

geran dah dok dalam tangan aku, cuma proses pertukaran nama tu camana? adakah kena pi JPJ atau just setel je kat bank? ada sesapa tahu camana dan apa barang nak sediakan?

tq

Last edited by DDos; 05-10-2008 at 10:01 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-09-2008, 05:54 PM
sconsult sconsult is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (100)
Join Date: Dec 2007
Posts: 22,648
Thanks (Received): 653
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Pergi bank dulu, setel baki pinjaman, lepas tu bank akan keluarkan surat kpd JPJ (biasanya runner bank uruskan!)untuk batalkan tuntutan hak ke atas kereta tu. Bila JPJ dah batalkan nanti, barulah geran tu clear. Jadi geran tu nanti MUNGKIN kau kena serah dulu ke bank untuk urusan pembatalan tuntutan.
Reply With Quote
  #3  
Old 26-09-2008, 05:57 PM
aKuLaH aKuLaH is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: aku rileks jer kat umah ni...
Posts: 2,640
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sconsult View Post
Pergi bank dulu, setel baki pinjaman, lepas tu bank akan keluarkan surat kpd JPJ (biasanya runner bank uruskan!)untuk batalkan tuntutan hak ke atas kereta tu. Bila JPJ dah batalkan nanti, barulah geran tu clear. Jadi geran tu nanti MUNGKIN kau kena serah dulu ke bank untuk urusan pembatalan tuntutan.
betul tu...aku punya loan keter dah settle awal tahun ni tadi... bank akan kasi surat utk melepaskan tuntutan hak milik... surat tu bawak pegi JPJ utk batalkan "Hakmilik dituntut oleh bank" kat dalam geran tu...
__________________
~~SUBHANALLAHI WABIHAMDIHI SUBHANALLAHIL 'AZIM~~
Reply With Quote
  #4  
Old 26-09-2008, 06:44 PM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 13,069
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 120
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

ok, tq semua. nak bayo sekali gus 4 bulan ni, malas nak tanggung lagi. dari situ leh concentrate kat umah plak
Reply With Quote
  #5  
Old 27-09-2008, 01:18 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,693
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DDos Attack View Post
ok, tq semua. nak bayo sekali gus 4 bulan ni, malas nak tanggung lagi. dari situ leh concentrate kat umah plak
alhamdulillah bila dah selesai hutang kereta memang rasa satu bebanan dah selesai.
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #6  
Old 27-09-2008, 09:12 AM
emoney emoney is offline
Super Active

emoney's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2007
Location: ~OneXox..deKaT dihAti Mu...~
Posts: 8,453
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DDos Attack View Post
ok, tq semua. nak bayo sekali gus 4 bulan ni, malas nak tanggung lagi. dari situ leh concentrate kat umah plak
Fuh hebat tu...keta pakcik jugak ada lagi 5 Tahun Berjinggut lagi nak bayor..
Reply With Quote
  #7  
Old 27-09-2008, 09:16 AM
sconsult sconsult is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (100)
Join Date: Dec 2007
Posts: 22,648
Thanks (Received): 653
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DDos Attack View Post
ok, tq semua. nak bayo sekali gus 4 bulan ni, malas nak tanggung lagi. dari situ leh concentrate kat umah plak
dah setel nanti, umumkanlah kat CG nanti.
Reply With Quote
  #8  
Old 27-09-2008, 11:56 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 13,069
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 120
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by emoney View Post
Fuh hebat tu...keta pakcik jugak ada lagi 5 Tahun Berjinggut lagi nak bayor..
aku ada duit lebih skit jadi dari dok tanggung umah ngan kete, baik aku setel yg dah nak abis, kalu tak jenuh nak kuarkan duit kat 2k untuk umah ngan kete

so leh ringankan beban bulanan skit
Reply With Quote
  #9  
Old 27-09-2008, 11:57 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 13,069
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 120
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sconsult View Post
dah setel nanti, umumkanlah kat CG nanti.
beresss, mungkin lepas raya nanti kut, skrang dah tak sempat
Reply With Quote
  #10  
Old 27-09-2008, 12:00 PM
sideskirt sideskirt is offline
Active Plus

sideskirt's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,819
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

2 bulan lepas settle jangan lupa rikki keta baru lak ...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump