Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,648
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,340
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,525
More...
  #1  
Old 24-09-2008, 04:30 PM
eizad_onn eizad_onn is offline
Newbies

eizad_onn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Poster Rank: #27808
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default baja BASAL 2000 "membaja sambil mematikan rumput"

[IMG][/IMG]

BAJA BASAL 2000 SESUAI UNTUK SEMUA JENIS TANAMAN SEPERTI:
-tanaman komoditi: sawit, getah, koko
-tanaman buah-buahan: pisang, buah naga, betik
-tanaman hiasan: bunga-bungaan, pokok pinang, palma
-sayur-sayuran

KEBAIKAN:
1.Membaja dengan berkesan
2.Menghapuskan rumpai dengan berkesan
3.Mengemburkan tanah
4.Memulihkan pH tanah
5.Sesuai digunakan dalam semua jenis keadaan samada berputik, berbunga dan berbuah
6.Tidak mematikan atau merosakkan akar rambut tanaman

ANDA SEMBUR BAJA = RUMPUT MATI + TANAH GEMBUR + pH TANAH PULIH

NOTA: baja ini adalah unsur organik dan tidak mengandungi sebarang unsur aktif (racun)

SEBOTOL 4L BASAL 2000 BOLEH MEMBAJA SEBANYAK 165 POKOK

(bergantung kepada ketebalan rumpai dan keadaan pokok)

AMARAN: elakkan terkena daun semasa menyembur, BASAL 2000 adalah anti-green

BERMINAT???
HARGA: RM65.00 SEBOTOL 4LITER BASAL 2000 (PENGHANTARAN BAGI LUAR KAWASAN DISEDIAKAN)

BAGI SESIAPA YANG MEMERLUKAN BASAL 2000 DLM KUANTITI YANG BANYAK UNTUK LADANG SAWIT TERUTAMANYA, JUGA BOLEH MENGHUBUNGI SAYA

HUBUNGI:- SANIEZAGRO@YAHOO.COM
012-9001649 (IZZAT)
UTK INFO LENGKAP LAWATILAH: www.kedaibaja.webs.com
__________________
www.saniezagro.webs.com <--KLIK

Last edited by eizad_onn; 31-10-2008 at 10:39 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-09-2008, 08:32 PM
eizad_onn eizad_onn is offline
Newbies

eizad_onn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Poster Rank: #27808
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default hasil penggunaan BASAL 2000


sebelum


selepas 4 jam


hasilnya (penggunaan kerap)
__________________
www.saniezagro.webs.com <--KLIK
Reply With Quote
  #3  
Old 25-09-2008, 06:53 AM
Frontier08 Frontier08 is offline
Normal Member

Frontier08's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: KLIA dan kawasan sekitarnya
Posts: 349
Poster Rank: #7164
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Harga di pasaran brp ?
__________________
Ingin Menjual Hartanah Anda ?
Jangan pening kepala. Dapatkan khidmat daripada Perunding / Ejen Hartanah yang berpengalaman.
Call 019 319 7877 - Ross RESCOM or 019 380 7974 - Aziz RESCOM
http://www.ross.rescom.my
Reply With Quote
  #4  
Old 25-09-2008, 02:24 PM
eizad_onn eizad_onn is offline
Newbies

eizad_onn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Poster Rank: #27808
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Frontier08 View Post
Harga di pasaran brp ?
sama RM80 gak... bro, nak guna utk ladang sawit ke?
__________________
www.saniezagro.webs.com <--KLIK
Reply With Quote
  #5  
Old 25-09-2008, 02:36 PM
eizad_onn eizad_onn is offline
Newbies

eizad_onn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Poster Rank: #27808
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

produk ini harganya masih murah dan relevan...lihat sahaja jumlah pokok yg mampu dibaja untuk sebotol 4L BASAL2000, selepas itu kelebihan yang baja BASAL 2000 ada, tiada pada baja cecair yang lain.

keuntungan anda:
-jimat membaja
-jimat dari segi kos merumpai
-jimat kos pengapuran (treatment tanah)
__________________
www.saniezagro.webs.com <--KLIK
Reply With Quote
  #6  
Old 26-09-2008, 12:26 AM
wealthgainer wealthgainer is offline
Legendary Member

wealthgainer's Avatar
 
Trader Rating: (65)
Join Date: May 2007
Location: Seri Kembangan
Posts: 13,967
Poster Rank: #162
Thanked 42 Times
Active Level
My Mood:
Default

Serai bleh guna tak..??
__________________
MUSLIMAHKU - Gedung Jubah & Abaya Online
LIKE us on Facebook MUSLIMAHKU

salam@muslimahku.com
Reply With Quote
  #7  
Old 26-09-2008, 12:41 PM
eizad_onn eizad_onn is offline
Newbies

eizad_onn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Poster Rank: #27808
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wealthgainer View Post
Serai bleh guna tak..??
boleh guna kepada serai, tetapi elakkan menyembur baja terkena pada daun serai (BASAL 2000, anti-green). Jalan penyelesaiannya sembur BASAL 2000 secara lorong. bro pnya serai da merimbun sampai tak de lorong?? kalo ada lorong, masih ok.
__________________
www.saniezagro.webs.com <--KLIK
Reply With Quote
  #8  
Old 26-09-2008, 01:08 PM
eizad_onn eizad_onn is offline
Newbies

eizad_onn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Poster Rank: #27808
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default dah sampai masanya pokok anda memerlukan baja...

lepas syawal, mesti duit pokai sbb byk belanja utk raya yg hanya setahun sekali...

tapi pokok msti di baja 2-3 bulan sekali, jadi xde kompromi utk x membaja...

jika dlm hati anda berkata "ahhh bulan ni je ak x membaja" mmg pokok itu x akan bising berkata lapar (kalo pokok tu mcm lembu, da riuh kandang) tapi anda lihatlah kesannya di kemudian hari...

-pokok kekurangan zat (daun kuning, daun bergulung & lain2)
-hasil menurun (da mula la merungut, income skit)
-terpaksa menanggung kerugian dlm jnga waktu agak lame, pokok ni kalo da sakit, payah nak ubat (prevent better then cure

jadi BASAL 2000 ini boleh la di kategorikan sbg baja alternatif di kala kenaikan harga baja yg melambung tinggi dipasaran.

jika mane2 pengusaha yg masih taksub dengan baja butiran (granular) dan menolak 100% keberkesanan baja cecair, saya sarankan anda selang-selikan pembajaan dengan menggunakan BASAL 2000 & BAJA BUTIRAN. saya pasti anda akan jimat 50% kos pembajaan.

saya sudah jumpa seorang peneroka felda (dia da amik ladang tu dr felda) yang hanya menggunakan BASAL 2000 shj utk pembajaan sawit dia. Hasilnya??? seperti dlm gambar, kalo duit 50 sen tercicir, masih boleh jumpa. Hasil tuaian??? 15-16ton/bln...

"ANDA CUBA, JAWAPAN PADA ANDA"
__________________
www.saniezagro.webs.com <--KLIK
Reply With Quote
  #9  
Old 23-07-2011, 06:09 AM
dash129 dash129 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 250
Poster Rank: #8658
Thanked 0 Times
Active Level
Default

ya ke ni??
tipu dosa

Quote:
Originally Posted by eizad_onn View Post
lepas syawal, mesti duit pokai sbb byk belanja utk raya yg hanya setahun sekali...

tapi pokok msti di baja 2-3 bulan sekali, jadi xde kompromi utk x membaja...

jika dlm hati anda berkata "ahhh bulan ni je ak x membaja" mmg pokok itu x akan bising berkata lapar (kalo pokok tu mcm lembu, da riuh kandang) tapi anda lihatlah kesannya di kemudian hari...

-pokok kekurangan zat (daun kuning, daun bergulung & lain2)
-hasil menurun (da mula la merungut, income skit)
-terpaksa menanggung kerugian dlm jnga waktu agak lame, pokok ni kalo da sakit, payah nak ubat (prevent better then cure

jadi BASAL 2000 ini boleh la di kategorikan sbg baja alternatif di kala kenaikan harga baja yg melambung tinggi dipasaran.

jika mane2 pengusaha yg masih taksub dengan baja butiran (granular) dan menolak 100% keberkesanan baja cecair, saya sarankan anda selang-selikan pembajaan dengan menggunakan BASAL 2000 & BAJA BUTIRAN. saya pasti anda akan jimat 50% kos pembajaan.

saya sudah jumpa seorang peneroka felda (dia da amik ladang tu dr felda) yang hanya menggunakan BASAL 2000 shj utk pembajaan sawit dia. Hasilnya??? seperti dlm gambar, kalo duit 50 sen tercicir, masih boleh jumpa. Hasil tuaian??? 15-16ton/bln...

"ANDA CUBA, JAWAPAN PADA ANDA"
__________________
property link
http://dash129.blogspot.com/
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:58 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE