Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-09-2008, 10:04 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default ::: AEON Credit Services ::: www.aeonmalaysia.com.my

Assalamualaikum & Salam Ramadhan...

Sekadar ingin mendapatkan maklumat tentang servis pinjaman daripada AEON Credit Service.

Ini linknya : http://www.aeonmalaysia.com.my

Ada tak rakan-rakan di CG yg pernah buat loan melalui badan ini untuk membeli Lap Top...?

Kongsi sikit kat sini.....

Thanx...
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-09-2008, 10:20 PM
globex globex is offline
Regular

globex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Location: rawang
Posts: 215
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kalau boleh jangan....masa pinjam senang. tapi kalau lambat bayar sikit dia punya perambat kita bukan main.lepas 5hb rm5.00 .lepas 10hb rm 20.00.itu tak kisah .tapi dia punya perambat org tu yg tak tahan. Bank pun tak macam tu...pinjam kat al Rahji je lagi bagus. interest pun murah banding dari AEON. lambat sikit, tak bayar apa2.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-09-2008, 01:49 AM
kasyah kasyah is offline
Active Member

kasyah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: Bandar Tasik Selatan
Posts: 1,557
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by globex View Post
Kalau boleh jangan....masa pinjam senang. tapi kalau lambat bayar sikit dia punya perambat kita bukan main.lepas 5hb rm5.00 .lepas 10hb rm 20.00.itu tak kisah .tapi dia punya perambat org tu yg tak tahan. Bank pun tak macam tu...pinjam kat al Rahji je lagi bagus. interest pun murah banding dari AEON. lambat sikit, tak bayar apa2.
peerrgghhh..... "baaiikkk" punye servis!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 20-09-2008, 04:55 AM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by globex View Post
Kalau boleh jangan....masa pinjam senang. tapi kalau lambat bayar sikit dia punya perambat kita bukan main.lepas 5hb rm5.00 .lepas 10hb rm 20.00.itu tak kisah .tapi dia punya perambat org tu yg tak tahan. Bank pun tak macam tu...pinjam kat al Rahji je lagi bagus. interest pun murah banding dari AEON. lambat sikit, tak bayar apa2.
itu bagi di kawasan yg ada Al-Rajhi bank....
di KK ni belum ada lagi......
apakah memang demikian T&C AEON...?
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 20-09-2008, 05:33 AM
insyi© insyi© is offline
CG Top Poster Club

insyi©'s Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 28,116
Thanks (Received): 177
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

selalu gak dgr org kata aeon ni kalau kejar org tak buat payment ni @ lewat buat payment mmg dasat. siap ada yg main tengking2 lagi....pernah kuar kat metro ke mana ntah....
__________________
JOM SLIM DENGAN NEUMAXX PLUS |BLOG CANTIK!!! AS BEAUTY ORIGINAL DARI PENGEDAR JAJAHAN SAH! - PM / SMS 016-253 9422 |[/COLOR]
Reply With Quote
  #6  
Old 20-09-2008, 05:52 AM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by insyi View Post
selalu gak dgr org kata aeon ni kalau kejar org tak buat payment ni @ lewat buat payment mmg dasat. siap ada yg main tengking2 lagi....pernah kuar kat metro ke mana ntah....
macam along pun ada ye....
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 20-09-2008, 06:18 AM
Kembaq05 Kembaq05 is offline
Junior

Kembaq05's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 56
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by insyi View Post
selalu gak dgr org kata aeon ni kalau kejar org tak buat payment ni @ lewat buat payment mmg dasat. siap ada yg main tengking2 lagi....pernah kuar kat metro ke mana ntah....
Tul tuh,ada stu kali adik wa buat loan pakai nama wa,pastu dia ada problem byr ,opicer tu nya followup leh malu satu dunia.dia cal opis,rumah hp.siap gaduh lagi ngan opicer tuh..tapi ada yg leh nego lagi.kebaikannya kita tak lalai nak byr.wa suka cara ni. tapi yang sedihnya dah tak leh wat PL kat Aeon nama black list kat sana sbb adik wa nya pasal.(adik nya pasal takpa la..kena ikhtiar lain nak wat loan.)
ada jgk bank yang biar peminjam tak byr sampai 7-8 bulan pastuh kejar suh byr suma klu tak naik mahkamah.mkn intrest la,,,tak ke klam kabut nak byr skali rap..
Reply With Quote
  #8  
Old 20-09-2008, 06:24 AM
azfaizum azfaizum is offline
Newbie

azfaizum's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 42
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default salam..sori mencelahh..

Quote:
Originally Posted by Kembaq05 View Post
Tul tuh,ada stu kali adik wa buat loan pakai nama wa,pastu dia ada problem byr ,opicer tu nya followup leh malu satu dunia.dia cal opis,rumah hp.siap gaduh lagi ngan opicer tuh..tapi ada yg leh nego lagi.kebaikannya kita tak lalai nak byr.wa suka cara ni. tapi yang sedihnya dah tak leh wat PL kat Aeon nama black list kat sana sbb adik wa nya pasal.(adik nya pasal takpa la..kena ikhtiar lain nak wat loan.)
ada jgk bank yang biar peminjam tak byr sampai 7-8 bulan pastuh kejar suh byr suma klu tak naik mahkamah.mkn intrest la,,,tak ke klam kabut nak byr skali rap..
bg saya pula..yg penting kite jgn tertunggak melbihi 2 bulan..kerana bile melebihi dua interst kite akan automatik di naikkn..
tk termasuk lg byrn2 surat2 loyar yg dikenakan biase nye selepas 21 hari kite terlambat bayar...along no. satu tetap bank dan syarikat kewangan yg ader lesen dr kerajaan...
Reply With Quote
  #9  
Old 20-09-2008, 06:28 AM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Ada pro & kontra ye....

Bagaimana pula proses kelulusan...?
Tempoh kelulusan......?
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 20-09-2008, 06:35 AM
Kembaq05 Kembaq05 is offline
Junior

Kembaq05's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 56
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Skrang nih dah senang nak byr AEON nyer hutang sebb dah ada debit atm.tuk Aeon byr kat maybank leh samada akaun dia atau akaun kitanya kat aeon.esok tu dia call tanya bila byr,brapa,tmpat,no atm dan ucapan trima kasih.(pengalamann wa.
bank lain ada gak yg suseh skit spt BR ( klu SI dah tak valid),debit atm dia kat dlm,mlm klu x leh ler byr.salah satu punca aku dlu asik terbebas..so far yang lain dah ke depan dlm memudahkan org byr
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
aeon_services

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump