Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-09-2008, 08:41 PM
serwan serwan is offline
Active Plus

serwan's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2008
Location: Jinjang Utara - Kelana Jaya - Anfield
Posts: 2,833
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Yamaha LC135 : Macam Mana Nak Buat Bagi Laju?

Hye serwan nk beli lc hjung blan nie.. Seperti yg kita tau, lc baru ngan lama ada beza.. Cntoh lc 1st model masa baru keluar boleh naik sampai 180km/h standard! Tp yg baru byk kawan serwan ckap boleh pegi 140km/ jew boleh naik.. So, mcm mana nk setting lc ni bg pegi top speed max tanpa usik enjin.. Setting sproket? Cdi? Or watever.. Otai please help.. Serwan cuma tau pakai motor jew..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-09-2008, 08:51 PM
9ball 9ball is offline
Regular

9ball's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 611
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ko pasang roket kat belakang......
Reply With Quote
  #3  
Old 17-09-2008, 08:54 PM
zasrul1978 zasrul1978 is offline
Regular

zasrul1978's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2006
Posts: 717
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ko laju2 nak pegi mana?

Pandu Cermat, Ingat Orang yg Tersayang
Reply With Quote
  #4  
Old 17-09-2008, 08:54 PM
sepet sepet is offline
Regular

sepet's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2007
Posts: 490
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ni spare 50k
bli trus superbike
bapak laju beb
Reply With Quote
  #5  
Old 17-09-2008, 08:57 PM
MOD jr. MOD jr. is offline
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 22,370
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 8
Active Level
Default

ekzos. blok. head. prinsip asa nak laju motor...minyak kasi lebey
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
  #6  
Old 17-09-2008, 08:58 PM
Overclock Overclock is offline
Legendary Member

Overclock's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Dec 2006
Location: CG Control Panel
Posts: 14,074
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Masuk engine hayabusa..
__________________
Belia Benci Dadah & Amno
* Parti BlackBerry Se-Malaysia
* Blog 3G Melayu

-OC-
Reply With Quote
  #7  
Old 17-09-2008, 08:59 PM
elan elan is offline
Active Plus

elan's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,798
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Overclock View Post
Masuk engine hayabusa..
tak muat nak masuk... kalau boleh pun, bawa moto mesti skru dan nat tanggal...
Reply With Quote
  #8  
Old 17-09-2008, 09:00 PM
tEnuKLang tEnuKLang is offline
Super Active

tEnuKLang's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Posts: 5,658
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku bawak membe aku pnye (sblm accident n trauma bawak muto lagi), 140kmj tuh stabil lagi klau kat hgway..aku tak pulas lebih lagi ler..membe aku nye nih LC yg 1st model..

ko nye cmana cte? 140kmj tuh dah rasa cam nak terbang ke?
Reply With Quote
  #9  
Old 17-09-2008, 09:01 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (125)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 61,594
Thanks (Received): 414
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

ko tak baca ke berita yg gomen duh bwk moto bwh 60km/j??
Reply With Quote
  #10  
Old 17-09-2008, 09:01 PM
elan elan is offline
Active Plus

elan's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,798
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by serwan View Post
Hye serwan nk beli lc hjung blan nie.. Seperti yg kita tau, lc baru ngan lama ada beza.. Cntoh lc 1st model masa baru keluar boleh naik sampai 180km/h standard! Tp yg baru byk kawan serwan ckap boleh pegi 140km/ jew boleh naik.. So, mcm mana nk setting lc ni bg pegi top speed max tanpa usik enjin.. Setting sproket? Cdi? Or watever.. Otai please help.. Serwan cuma tau pakai motor jew..
salam bro, tak yah laju2 sangat le... nanti menyusahkan diri sendiri... aku pun guna moto gak, cukup le dengan kelajuan stendet moto aku tu, malas aku nak usik2 lagi.. kalau bro nak cari info lebih cuba googlekan malaysiabiker.. MBC
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold