Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET & COMMUNICATIONS > Computers > PC Hardwares

PC Hardwares Let us discuss anything about hardware including any products that can bring peak performance for our PC's

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 1,095
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 25,196
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,410
More...
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-09-2008, 09:42 AM
herokicap herokicap is offline
Active Member

herokicap's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,589
Poster Rank: #2665
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Thumbs up TOLONG!- lenovo s10 @ vostro1200 @ hp2133 @ acerone @ eeepc1000???

Taiko sekalian,

Hamba ingin membeli laptop untuk wanita kesayangan hamba.

ada beberapa jenama kat sini yg menjadi pilihan hati.nak yg laju nak surf paling penting.

1)lenovo s10
2)vostro 1200
3)hp2133
4)acer one
5)eee pc 1000


boleh tak bagi tau pros and cons,

hamba dah belek2 en yahoo dan makcik google,tapi still lagi konpius.

tapi yg paling mashuk skang ni rasa cam lenovo s10.

minta tlg....
__________________
"Wise men talk because they have something to say; fools talk because they have to say something."

Last edited by herokicap; 15-09-2008 at 11:56 AM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-09-2008, 11:52 AM
Cayiema Cayiema is offline
Active Plus

Cayiema's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Location: Rumah Teres!! Kat Cheras!!
Posts: 2,958
Poster Rank: #1482
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by herokicap View Post
Taiko sekalian,

Hamba ingin membeli laptop untuk wanita kesayangan hamba.

ada beberapa jenama kat sini yg menjadi pilihan hati.nak yg laju nak surf paling penting.

1)lenovo s10
2)vostro 1200
3)acer one
4)eee pc 1000


boleh tak bagi tau pros and cons,

hamba dah belek2 en yahoo dan makcik google,tapi still lagi konpius.

tapi yg paling mashuk skang ni rasa cam lenovo s10.

minta tlg....

Hurm.. kak dengar pun lenovo boleh tahan gak performance die.. xtau la yg lain tue..
__________________
10% Was The System, 30% Was The Money Management & 60% Was The Phsycology!

Crawl, Walk Then Run!!
"Never confuse brilliance with a bull market."Paul Rubin
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 15-09-2008, 11:54 AM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,393
Poster Rank: #522
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by herokicap View Post
Taiko sekalian,

Hamba ingin membeli laptop untuk wanita kesayangan hamba.

ada beberapa jenama kat sini yg menjadi pilihan hati.nak yg laju nak surf paling penting.

1)lenovo s10
2)vostro 1200
3)acer one
4)eee pc 1000


boleh tak bagi tau pros and cons,

hamba dah belek2 en yahoo dan makcik google,tapi still lagi konpius.

tapi yg paling mashuk skang ni rasa cam lenovo s10.

minta tlg....

Nak surf ? kalau setakat nak surf amik SPEC biasa2 cam acer pun boleh... Xde beza pun amik yg mahai atau murah kalau cuma nak surf and buat keje opis@ MS opis je..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 15-09-2008, 12:03 PM
herokicap herokicap is offline
Active Member

herokicap's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,589
Poster Rank: #2665
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yg tahan lasak la.
ader sessaper penah pakai laptop seperti diatas?
__________________
"Wise men talk because they have something to say; fools talk because they have to say something."
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 15-09-2008, 01:04 PM
ceria28 ceria28 is offline
Legendary Member

ceria28's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Mar 2007
Location: earth
Posts: 11,837
Poster Rank: #251
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 101
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by herokicap View Post
yg tahan lasak la.
ader sessaper penah pakai laptop seperti diatas?
Saya guna laptop acer saja. Dah nak masuk 5 tahun untuk surf dan buat keje. ok aje... dalam tempoh tu dah 1X ganti/upgrade hard disk.

Saya rekomen Fujitsu atau Sony Vaio kerana memang menjadi impian saya untuk next upgrade jika ada rezeki. Yang lain2 tu pun OK gak sebenarnya bergantung kepada kesesuaian dan kegunaan kita.

Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 15-09-2008, 09:37 PM
herokicap herokicap is offline
Active Member

herokicap's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,589
Poster Rank: #2665
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

macam minat dell vostro coz skang pakai latitude.
cuma lenovo tu coz suri hati ni minat sangat dengan kaler putih

yg lain tu as a last resort la...

komen????
__________________
"Wise men talk because they have something to say; fools talk because they have to say something."
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 16-09-2008, 07:37 AM
pakcikman pakcikman is offline
Regular

pakcikman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 110
Poster Rank: #14297
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pakcik baru je angkat acer aspire one
tidak mengaspire langsung, loading windows slow. rase nyesal beli pun ada. maybe dia punya SSD terlampau selow(Solid State Disk)
harga murah RM1199 je kat TEC Asia lowyat plaza level 3
kalau yg HP 2133 tu guna VIA proc. 1.2ghz bukan intel mahupun amd
harga mahal plak tu sekitar 2k.
yg model lain mcm Asus EEEpc tu lbh krg mcm Acer Aspire One je
tp kalau dpt yg hardisk 60gb pun ok gak
dell vostro plak rege bole tahan la. spek laptop std siap ada DVD-Writer bulid in. yg lenovo tu pakcik x prasan plak
MSI pun ada kuar laptop 8.9 inci warna putih, usha la skali...
__________________
Coming soon www.pakcikman.com stay tuned folks!!!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 16-09-2008, 06:58 PM
herokicap herokicap is offline
Active Member

herokicap's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,589
Poster Rank: #2665
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pakcikman View Post
pakcik baru je angkat acer aspire one
tidak mengaspire langsung, loading windows slow. rase nyesal beli pun ada. maybe dia punya SSD terlampau selow(Solid State Disk)
harga murah RM1199 je kat TEC Asia lowyat plaza level 3
kalau yg HP 2133 tu guna VIA proc. 1.2ghz bukan intel mahupun amd
harga mahal plak tu sekitar 2k.
yg model lain mcm Asus EEEpc tu lbh krg mcm Acer Aspire One je
tp kalau dpt yg hardisk 60gb pun ok gak
dell vostro plak rege bole tahan la. spek laptop std siap ada DVD-Writer bulid in. yg lenovo tu pakcik x prasan plak
MSI pun ada kuar laptop 8.9 inci warna putih, usha la skali...
VIA proc tu ok tak pakcik?best price sy dapat td 1800
so mmg terbaik setakat ni vostro ler eh?vostro 2k
__________________
"Wise men talk because they have something to say; fools talk because they have to say something."
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 16-09-2008, 07:13 PM
syaz87 syaz87 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 28
Poster Rank: #25309
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku rasa jangan bli dell or acer...aku da banyak dgr masalah ttg kedua2 laptop ni...yg plg best brand HP
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 16-09-2008, 08:09 PM
pakcikman pakcikman is offline
Regular

pakcikman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 110
Poster Rank: #14297
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by herokicap View Post
VIA proc tu ok tak pakcik?best price sy dapat td 1800
so mmg terbaik setakat ni vostro ler eh?vostro 2k
pakcik takde pngalaman pasa model hp tu. nak tau kena tanya sape2 yg dah penah pakai
dell vostro tu 12' skrin. berat sket dan dia guna proc. std mcm C2D dan ada optical drive sendiri
kalau yg klass 8.9' skrin tu mmg takde optical drive.. lalau nak cari elakkan yg pakai ssd(solid state disk) x pakai hard disk utk jimatkan space n kurangkan berat. ssd ni lembab sket drpd hard disk normal. tu je yg tak bestnye
pilihan ditangan mu...


Quote:
Originally Posted by syaz87 View Post
aku rasa jangan bli dell or acer...aku da banyak dgr masalah ttg kedua2 laptop ni...yg plg best brand HP
dell pakcik rasa lebih baik daripada acer.
hp plak ada std dia sendiri. rege pun ada mahal sket dari yg lain
up to what you believe. nak kate model lain tak bagus tu ssh jgk la nk ckp.. well kene beli dulu pakai baru ble komen. kalau denga je org ckp tak semestinye betul
ada pro an cons kat situ
__________________
Coming soon www.pakcikman.com stay tuned folks!!!

Last edited by pakcikman; 16-09-2008 at 08:16 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 05:58 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you