Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Gossip, Celebrities

Gossip, Celebrities Right place for paparazzi :) . Share your info with our celebrities and gossip fans.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 26,854
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,466
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,446
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-09-2008, 10:42 PM
surfer957 surfer957 is offline
Well-Known
Member

surfer957's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 6,419
Poster Rank: #571
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Talking Nabil Tak Buru Gelaran Glamor



KUALA LUMPUR, 18 JULAI 2008: Tidak pernah terlintas di fikiran juara program realiti Raja Lawak 2, Ahmad Nabil Ahmad, 25, untuk berada pada kedudukan sekarang.


Hakikatnya hidup Nabil kini mula dilimpahi dengan pelbagai tawaran termasuk berlakon filem hingga memaksa jejaka tinggi lampai kelahiran Mambau, Negeri Sembilan ini menubuhkan syarikat produksinya sendiri iaitu Lu Pikir Sendiri Sdn Bhd.


Malah, pengalaman berlakon di samping idolanya, Saiful Apek menerusi filem komedi arahan Profesor A Razak Mohaideen bertajuk Sifu & Tonga membuka pintu hati Nabil untuk meneroka dunia perfileman.


Bukan sekadar untuk bergelar pelakon yang baik, platform itu akan digunakan Nabil untuk bergelar pengarah suatu hari nanti.

"Memang saya ada impian nak terbitkan drama atau program TV saya sendiri. Sekarang pun saya sedang berusaha ke arah itu. Insya-Allah tak lama lagi anda akan dapat lihat program terbitan syarikat saya.


"Bagaimanapun saya masih belajar untuk bergelar pelakon dan pada masa yang sama ingin mendalami bidang post produksi," katanya.


Nabil berkata, pengalamannya bersama produksi Sifu & Tonga sepanjang Jun lalu, memperkenalkan dia kepada dunia perfileman yang disifatkannya bukan mudah untuk disempurnakan. Bagaimanapun dia bernasib baik kerana mendapat tunjuk ajar daripada barisan pelakon filem berkenaan seperti Saiful Apek, Erra Fazira, Jaafar Onn, Din Beramboi, Fauziah Ghous dan Nana Era.


"Dalam filem itu saya memegang watak sebagai Tonga iaitu side kick kepada Sifu (Saiful Apek). Seronoknya sebab kami sama-sama berperwatakan gila-gila.


"Berlakon dengan Apek memang impian saya. Jadi filem itu membuka peluang kepada kami untuk kenal lebih rapat. Malah Apek juga ada memberikan nasihat kepada saya untuk menjadi pelawak dan pelakon komedi yang baik," kata Nabil yang baru pulang bercuti di Hong Kong.

Komen Nabil Tentang :


Mawi

Quote:
"Nak samakan saya dan Mawi? Mana boleh. Dia menyanyi, saya melawak. Tapi kalau dari segi pencapaian, saya teringin untuk berjaya seperti Mawi."
Demand

Quote:
"Saya senang dibawa berunding. Kalau ada tawaran untuk sesebuah acara, saya akan tengok berapa bajet pihak penganjur berkenaan. Kalau bajetnya sikit takkanlah kita nak minta banyak-banyak. Saya juga akan tengok kalau jadual saya free. Besar kepala atau demanding, heee... mungkin tidak. Nanti esok lusa, nanti tawaran tak datang lagi."
Glamor

Quote:
"Saya tak nampak saya glamor pun. Bagi saya bakat bukan untuk ditunjuk-tunjuk tapi untuk diberi kepada penonton. Kerja saya sekarang sama juga macam dulu, dapat gaji. Cuma kerja saya sekarang adalah di depan kamera, atas pentas atau lokasi shooting."
Barang Idaman
Quote:
"Saya banyak dapat hadiah free daripada peminat. Tapi barang pertama yang saya beli selepas menang Raja Lawak adalah kamera dan tripod untuk syarikat produksi saya. Itu kira pelaburanlah."
Kahwin

Quote:
Mungkin bila umur saya cecah 27 tahun. Itu pun kalau ada jodoh. Tapi sekarang belum ada girlfriend lagi."
p/s: Betul ker belom ada girlfriend ?
__________________

8 tahun, setia bersama CG.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-09-2008, 10:46 PM
MrKacanG MrKacanG is offline
Well-Known
Member

MrKacanG's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2008
Location: traning bersama Aaron Ramsey
Posts: 5,074
Poster Rank: #728
Thanked 24 Times
Active Level
My Mood:
Default

nie dr wartawan Murai batu gak ka haha
__________________
aik x mau....x mau
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2008, 10:51 PM
surfer957 surfer957 is offline
Well-Known
Member

surfer957's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 6,419
Poster Rank: #571
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MrKacanG View Post
nie dr wartawan Murai batu gak ka haha
a'ah......... berita diorang semua best
__________________

8 tahun, setia bersama CG.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-09-2008, 10:53 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (111)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 55,686
Poster Rank: #11
Thanked 416 Times
Active Level
My Mood:
Default

ceh,hampas.....
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2008, 10:53 PM
surfer957 surfer957 is offline
Well-Known
Member

surfer957's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 6,419
Poster Rank: #571
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alonso View Post
ceh,hampas.....
naper pulak ?
__________________

8 tahun, setia bersama CG.
Reply With Quote
  #6  
Old 17-09-2010, 12:01 PM
mojotudam mojotudam is offline
Active Member

mojotudam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,160
Poster Rank: #3174
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

lawak juga nabil ni
Reply With Quote
  #7  
Old 17-09-2010, 12:08 PM
janggut_X janggut_X is offline
CG Hardcore

janggut_X's Avatar
 
Trader Rating: (50)
Join Date: Oct 2008
Location: http://suara-janggut.blogspot.com
Posts: 56,331
Poster Rank: #10
Thanked 28 Times
Active Level
My Mood:
Default

semua filem nabil ni berlakon sumo mcm ampeh.tak tau silap sapo.sumo nyo lawak vodo takle bla.
__________________
Quote:
6cm Distributor Malaysia
GARCINIA CAMBOGIA | PUERARIA MIRIFICA | BUTEA SUPERBA
Lawati Website Rasmi : www.jantankuat.com
Reply With Quote
  #8  
Old 17-09-2010, 12:11 PM
bangzaf bangzaf is offline
Legendary Member

bangzaf's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Sabah<>Anfield<>Liverpool
Posts: 14,969
Poster Rank: #143
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default

2 thn lalu pun nak korek....
__________________
-delete-
Reply With Quote
  #9  
Old 17-09-2010, 06:30 PM
mf19 mf19 is offline
Junior Member

mf19's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 64
Poster Rank: #17379
Thanked 1 Time
Active Level
Default

comment bese artis jek...mane ade artis xnk glamour...
Reply With Quote
  #10  
Old 17-09-2010, 06:40 PM
prinCeszz LaDy prinCeszz LaDy is offline
Well-Known
Member

prinCeszz LaDy's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2009
Location: osopp a.k.a princeszz lady
Posts: 7,297
Poster Rank: #458
Thanked 274 Times
Active Level
My Mood:
Default

no komen,tgk ok jer...tu terpulangla pd diri dier...nk kejar glamour ke x...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:51 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE