Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,633
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,720
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,271
More...
  #5031  
Old 09-03-2014, 11:52 PM
FAC FAC is online now
Normal Member

FAC's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 442
Poster Rank: #6291
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Duffayoi14 View Post
Ala....

Si jam tulen tu ada buat satu id...

Lepas leletih tu hitelel, pastu ada satu lg....tu pn dh kena ban...

Mamat tu bg aku secara teorinya apa yg dia ckp tu 50-50 sj....

Mungkin bleh jd btol, mungkin bleh jd salah...

Tp dlm kes ni jd hampir btol... Itu sj...

Admin ada sbb nape delete smua tu, cuba kaitkan apa yg KPN ckp td
mana2 kerajaan di dunia tidak akan beruding dengan pengganas?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #5032  
Old 09-03-2014, 11:53 PM
leletih leletih is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 332
Poster Rank: #7461
Thanked 0 Times
Active Level
Default

jangan ambil serius teori saya ini.. maaf jika terlalu sensitif.. ini hanya teori, bukan fakta..

1) adakah MAS merahsiakan perbualan antara perisik XXX dengan menara kawalan kepada kerajaan, rakyat malaysia dan seluruh dunia? kenapa nak rahsiakan?? adakah takut sebab kawalan keselamatan terlalu longgar? kenapa setelah sejam lebih pesawat hilang dari radar, tapi mereka masih lagi berkomunikasi dengan pesawat?? apa isi perbualan mereka??

2) radar untuk tujuan komersial tidak secanggih seperti untuk tujuan ketenteraan.. maka radar jammer dari pasar gelap sudah memadai untuk "menghilangkan" pesawat dari radar di menar kawalan subang

3) setelah "menghilangkan" pesawat dari radar, pesawat patah balik untuk ke destinasi XXX (destinasi ini saya tidak pasti di mana), pesawat terus berlegar di ruang udara malaysia, iaitu di kawasan banjaran titiwangsa selama sejam lebih sambil masih lagi "berunding" dengan menara kawalan..

4) kenapa pertahanan malaysia tidak dapat kesan pesawat itu ketika berlegar di udara banjaran titiwangsa? kerana di situ pertahanan udara kita paling lemah..

4) rundingan dengan menara kawalan gagal setelah 2 jam lebih.. perisik XXX putuskan hubungan dengan menara kawalan di subang.. perisik XXX terus menerbangkan pesawat ke lokasi XXX

5) saya gunakan istilah "perisik" kerana hijacker ini bukannya pengganas, tapi seorang perisik dari negara XXX (antara kuasa besar dunia).. sebab itulah sehingga sekarang tiada pengakuan dan tuntutan di media massa.. semua rundingan adalah secara tertutup antara pemimpin negara kuasa besar..

6) ketika pesawat bergerak ke lokasi XXX, perisik tiba-tiba menukar laluan, dan pesawat didapati terbang di selat melaka, menuju ke utara (thailand).. ketika ini, radar pertahanan udara malaysia dapat mengesan kehadiran pesawat asing ini (kerana pertahanan udara malaysia di selat melaka adalah lebih baik dari di pantai timur dan banjaran titiwangsa)..

7) tetapi pihak pertahanan masih lagi clueless tentang rampasan ini, kerana pihak menara kawalan TIDAK PERNAH MEMAKLUMKAN KEPADA KERAJAAN DAN KEMENTERIAN PERTAHAAN

8) pesawat terus menuju ke thailand.. thailand dapat tahu dan terus memaklumkan kepada seluruh ketenteraan mereka, termasuk pangkalan udara milik amerika di thailand (lokasi rahsia)

9) ketika pihak thailand cuba menghubungi pesawat MAS tersebut, perisik XXX cuba menipu dengan mengatakan pesawat mereka tersesat..jet amerika cuba intercept dan tembak pesawat, tetapi perisik XXX cuba berunding dengan amerika dn thailand

10) bersambung (kalau tidak kena ban)
Reply With Quote
  #5033  
Old 09-03-2014, 11:53 PM
ayie206 ayie206 is offline
Legendary Member

ayie206's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 16,399
Poster Rank: #124
Thanked 107 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jejaka View Post
Ni yang lengkap kronologi dia sebelum di dia ban dari cg
__________________
JANGAN DITANYA BERAPA HASILNYA SEKARANG
TAPI TANYALAH BAGAIMANA IA BERMULA
Reply With Quote
  #5034  
Old 09-03-2014, 11:53 PM
azam74 azam74 is offline
Well-Known
Member

azam74's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 5,948
Poster Rank: #610
Thanked 3 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mczoni View Post
apsal submarine altantuya x hantar pi rescure, koman2 pn blh blatih mnyelam. Tak kan nak jadi tukun kot, bkarat la tu, enjin pn dah lama x test power jlan jau wehh...x sesuai bt rescue tu alasan pak mentri lembu jer...
nk rescue mender ye kalau kapalterbang tu pun lum jumpa lagi..
__________________
TTR 901
Reply With Quote
  #5035  
Old 09-03-2014, 11:53 PM
potsmoker potsmoker is offline
CG Top Poster Club

potsmoker's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 26,279
Poster Rank: #50
Thanked 17 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by qaz123 View Post
kita org mesia trkenal dgn kecekapan dr berbagai pasukan keselamatan dan equiptmen...byk kes selesai bwh 24 jam. lebih dr tu dh kire worst case...
Ni mmg da worst case jg rsnya...
__________________
be good to have a good life

" Tidak HEBAT seseorang itu sekiranya dia hanya mahukan KESENANGAN "
Reply With Quote
  #5036  
Old 09-03-2014, 11:54 PM
qaz123 qaz123 is offline
Well-Known
Member

qaz123's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,644
Poster Rank: #653
Blog Entries: 2
Thanked 172 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sawamura View Post
bro, aku jarang ambik port pasal bertekak nih..

tapi disebabkan dah meleret, my piece of advice..

pleasee... stop.. before u further embaress yourself
forum je kot...nk malu mende bro..ko ni trlalu trbawak2 sgt kot mnde2 online nk ke luar.. ke cmana..aku xde hal...sumpah xde hal...haha
__________________
Anak-Anak Adalah Bayangan Kita Di Masa Lampau...Org Tua Pula Adalah Bayangan Kita Di Masa Depan
Reply With Quote
  #5037  
Old 09-03-2014, 11:54 PM
mahdi87 mahdi87 is offline
Normal Member

mahdi87's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 351
Poster Rank: #7199
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Leletih sudah muncul kembali?
Reply With Quote
  #5038  
Old 09-03-2014, 11:55 PM
leletih leletih is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 332
Poster Rank: #7461
Thanked 0 Times
Active Level
Default

apa yang saya boleh pastikan, sekiranya pesawat berjaya sampai ke lokasi XXX, sesuatu yang SANGAT BESAR pasti akan berlaku..
Reply With Quote
  #5039  
Old 09-03-2014, 11:55 PM
TIANG GOL TIANG GOL is offline
Active Member

TIANG GOL's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 719
Poster Rank: #4566
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rerambut View Post
jangan ambil serius teori saya ini.. maaf jika terlalu sensitif.. ini hanya teori, bukan fakta..

1) adakah MAS merahsiakan perbualan antara perisik XXX dengan menara kawalan kepada kerajaan, rakyat malaysia dan seluruh dunia? kenapa nak rahsiakan?? adakah takut sebab kawalan keselamatan terlalu longgar? kenapa setelah sejam lebih pesawat hilang dari radar, tapi mereka masih lagi berkomunikasi dengan pesawat?? apa isi perbualan mereka??

2) radar untuk tujuan komersial tidak secanggih seperti untuk tujuan ketenteraan.. maka radar jammer dari pasar gelap sudah memadai untuk "menghilangkan" pesawat dari radar di menar kawalan subang

3) setelah "menghilangkan" pesawat dari radar, pesawat patah balik untuk ke destinasi XXX (destinasi ini saya tidak pasti di mana), pesawat terus berlegar di ruang udara malaysia, iaitu di kawasan banjaran titiwangsa selama sejam lebih sambil masih lagi "berunding" dengan menara kawalan..

4) kenapa pertahanan malaysia tidak dapat kesan pesawat itu ketika berlegar di udara banjaran titiwangsa? kerana di situ pertahanan udara kita paling lemah..

4) rundingan dengan menara kawalan gagal setelah 2 jam lebih.. perisik XXX putuskan hubungan dengan menara kawalan di subang.. perisik XXX terus menerbangkan pesawat ke lokasi XXX

5) saya gunakan istilah "perisik" kerana hijacker ini bukannya pengganas, tapi seorang perisik dari negara XXX (antara kuasa besar dunia).. sebab itulah sehingga sekarang tiada pengakuan dan tuntutan di media massa.. semua rundingan adalah secara tertutup antara pemimpin negara kuasa besar..

6) ketika pesawat bergerak ke lokasi XXX, perisik tiba-tiba menukar laluan, dan pesawat didapati terbang di selat melaka, menuju ke utara (thailand).. ketika ini, radar pertahanan udara malaysia dapat mengesan kehadiran pesawat asing ini (kerana pertahanan udara malaysia di selat melaka adalah lebih baik dari di pantai timur dan banjaran titiwangsa)..

7) tetapi pihak pertahanan masih lagi clueless tentang rampasan ini, kerana pihak menara kawalan TIDAK PERNAH MEMAKLUMKAN KEPADA KERAJAAN DAN KEMENTERIAN PERTAHAAN

8) pesawat terus menuju ke thailand.. thailand dapat tahu dan terus memaklumkan kepada seluruh ketenteraan mereka, termasuk pangkalan udara milik amerika di thailand (lokasi rahsia)

9) ketika pihak thailand cuba menghubungi pesawat MAS tersebut, perisik XXX cuba menipu dengan mengatakan pesawat mereka tersesat..jet amerika cuba intercept dan tembak pesawat, tetapi perisik XXX cuba berunding dengan amerika dn thailand

10) bersambung (kalau tidak kena ban)
yang menjadi persoalan skarang adkah anda leletih?
Reply With Quote
  #5040  
Old 09-03-2014, 11:55 PM
FAC FAC is online now
Normal Member

FAC's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 442
Poster Rank: #6291
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Raykie View Post
kalau betul kena ban pasal multiple ID apsal status dia Permanenty Banned dan bukan Multiple ID? pulak tu semua post dia kena delete habis. jadi 0. memang ada sesuatu...
yes betul bro, aku mula2 ingat dia kena ban sebab merapu tahap langit ke 7 cerita dia.

tapi bila baca balik cerita dia ada beberapa kejadian yang dah terjadi sebelum disahkan.

leletih dah dapat attention, dan mungkin admin cg taknak teruskan rundingan berkenaan tuntutan leletih dan terus dia kena ban.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
beijing, flight, hijack, klia, mas, mh370, missing, terhempas

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:33 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE