Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 19,939
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,490
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,066
More...
  #17641  
Old 17-03-2014, 12:45 PM
leletih leletih is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 332
Poster Rank: #7287
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by syababulzahab View Post
London: Amerika Syarikat (AS) dan Russia gagal menemui jalan penyelesaian bagi krisis Crimea ketika wilayah itu berada di ambang pemisahan dengan Ukraine.

sumber harian metro..


camne bro, nmpak rundingan crimea cam gagal...
wait and see.. saya tak nak hurai dulu sebab info belum cukup..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #17642  
Old 17-03-2014, 12:45 PM
kamal_kampong kamal_kampong is offline
Legendary Member

kamal_kampong's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Apr 2007
Location: negeri paling makmur
Posts: 13,715
Poster Rank: #165
Thanked 290 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by darthspoket View Post
yup... kalau sape2 yg bleh pcaya n terima tentang konspirasi 9-11 ni, diorang akan lebih open minded utk terima konspirasi ni n pcaya yg us mampu utk buat benda mcm ni lagi... small matter je tuk us...
ni slh satu persoalan..mcmner cnn buat pengambaran dlm pesawat lbh krg 2 mggu sblm kejadian..tp jgn silap brfikir,fkr ttg program cnn bkn ttg co-pilot..kalau dh ada anggaplah siaran ulangan..

http://atsixty-zakriali.blogspot.com...-pembantu.html
__________________
TERUSKAN BOIKOT BARANG2 ZIONIS, SELAMATKAN AL-AQSA

BERMUAMALAH SESAMA MUSLIM PASTI BARAKAH
Reply With Quote
  #17643  
Old 17-03-2014, 12:46 PM
abuKekabu abuKekabu is offline
Normal Member

abuKekabu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 437
Poster Rank: #6201
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

tumpang tanya... ada sapa2 pernah dengar klausa " menjaga rahsia negara dengan seketat-ketatnya" ?
__________________
aku adalah aku. ko sape? peduli ape aku...
Reply With Quote
  #17644  
Old 17-03-2014, 12:47 PM
kamal_kampong kamal_kampong is offline
Legendary Member

kamal_kampong's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Apr 2007
Location: negeri paling makmur
Posts: 13,715
Poster Rank: #165
Thanked 290 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Akulascalper View Post
Deria ke enam(6),...dia ajak kita bermain dgn deria ke tujuh(7)...
Illuminati@Dajjal....ajak/cabar kita bermain dgn deria ke 7 ni...

Sapa boleh bagi jawapan???
apa maksud deria ketujuh ni ye tuan?
__________________
TERUSKAN BOIKOT BARANG2 ZIONIS, SELAMATKAN AL-AQSA

BERMUAMALAH SESAMA MUSLIM PASTI BARAKAH
Reply With Quote
  #17645  
Old 17-03-2014, 12:51 PM
THX THX is offline
Super Active Member

THX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2008
Location: Melaka
Posts: 3,478
Poster Rank: #1074
Thanked 39 Times
Active Level
Default

Tak sure dah ada ke belum kat sini, paste jer lar...

Pasangan Suami Istri di Bogor Ini Tahu Lokasi Jatuhnya Malaysia Airlines

TRIBUNNEWS.COM, BOGOR - Sudah lebih dari seminggu sejak pesawat Malaysia Airlines MH370 hilang kontak pada Sabtu (8/3/2014) lalu. Pencarian pun terus dilakukan, namun sampai dengan saat ini belum ada titik terang dimana keberadaan pesawat yang mengangkut 239 penumpang dan awak pesawat itu.

Pasangan suami istri Fajar Sahri (58) dan Winarti (52) turut mengikuti perkembangan proses pencarian pesawat yang juga berpenumpang warga negara Indonesia tersebut. Keduanya, yang mengaku diberi anugerah mampu berkomunikasi dengan alam gaib, merasa prihatin dengan musibah tersebut dan bermaksud membantu dengan cara yang mereka bisa.
"Ya kita hanya memberikan informasi, sebagai sesama harus saling membantu. Kami tidak mengharapkan apa-apa," ujar Fajar saat ditemui Tribun di kediamannya di Jalan Batara Nomor 93, Kampung Parikolot, Ciluar, Bogor, Minggu (16/3/2014).
Menurut Fajar informasi yang mereka peroleh menyebutkan pesawat berada di titik berikut (LU 7 derajat 47'47.90" Bujur Timur 105 derajat 13'39.59" Elev -30m. Ketinggian mata 5 m. Atau berada di sekitar selatan ibukota Vietnam, Ho Chi Minh.

Keduanya kemudian menuturkan bagaimana proses mereka mendapatkan informasi terkait keberadaan pesawat sampai dengan titik koordinatnya. Menurut Fajar, sang istri mengetahui lokasi pesawat setelah melakukan komunikasi dengan awak pesawat naas tersebut.
Winarti ia sebut memang memiliki kemampuan khusus untuk berkomunikasi dengan hal-hal gaib dan sudah beberapa kali terjadi dan terbukti.

Fajar menuturkan, pada hari Kamis (13/3/2014) siang, usai melaksanakan salat Zuhur, Winarti memohon doa agar bisa diberi petunjuk mengenai keberadaan lokasi pesawat Malaysia Airlines MH370.

Tiba-tiba muncul sosok seorang pria dengan pakaian layaknya seorang kru pesawat datang dan berkomunikasi dengan Winarti.
"Mungkin copilot atau siapa, yang jelas pakai seragam," tuturnya.
Pria itu kemudian menuturkan kepada Winarti bagaimana pesawat tersebut tiba-tiba mati seluruh perangkatnya ketika melintas di Laut China Selatan, tepatnya sebelah selatan Vietnam.
Pesawat yang tiba-tiba kehilangan power secara total itu kemudian jatuh dan tenggelam ke dasar laut, lengkap dengan para penumpang dan awak kapal di dalamnya. Jeritan teriakan takbir pun terdengar saat pesawat mula jatuh ke laut.

"Pesawatnya utuh, enggak meledak, enggak ada serpihan apa-apa. Penumpang masih duduk di kursi masing-masing dengan sabuk pengaman terpasang," ujar Winarti yang mengaku sempat diberi penglihatan kondisi pesawat di dasar laut.

Winarti menuturkan semua penumpang sudah dalam keadaan meninggal dunia di kursi masing-masing, dengan sabuk pengaman masih terpasang. Ia mengaku saat diberi penglihatan itu tak sanggup menahan air matanya yang tumpah melihat pemandangan memilukan tersebut, apalagi Winarti sempat melihat dua orang anak kecil di antara penumpang yang tewas.

Terlebih si pria berpakaian awak kapal itu kemudian sempat menitipkan pesan kepadanya untuk disampaikan kepada anak perempuannya yang masih kecil.

"Dia bilang salam buat anakku sambil tersenyum. Anaknya itu rambutnya keriting-keriting, anak perempuan sekitar umur 7-9 tahun," imbuhnya.

Menurut Winarti, pada saat berkomunikasi yang pertama itu, ia tidak sempat mendapatkan lokasi jatuhnya pesawat. Titik koordinat lokasi baru ia dapatkan pada Jumat dinihari, ketika ia kembali melakukan komunikasi dengan awak kapal Malaysia Airlines itu setelah melakukan salat Tahajud.

Winarti menuturkan, komunikasi yang kedua ia lakukan bukan dengan orang yang sama saat melakukan komunikasi pertama. Pada saat komunikasi kedua itu, lelaki berbeda yang kemudian ia tahu adalah pilot pesawat Zahari Ahmad Shah.

Dari Zahari inilah kemudian Winarti dan Fajar memperoleh koordinat yang mereka duga adalah lokasi jatuhnya pesawat naas tersebut. Ia juga menuturkan bagaimana pesawat yang awalnya mengarah ke utara sempat berbelok ke arah barat sebelum kemudian berputar ke arah timur dan terjatuh.

"Makanya badan pesawat itu menghadap timur," ujar Fajar.
Arah pesawat yang goyang dan kemudian terjatuh, menurut Fajar kemungkinan diakibatkan arus magnet yang kuat di dasar laut di sekitar lokasi jatuhnya pesawat. Pesawat itu kemudian tiba-tiba mati total dan jatuh tenggelam ke dalam laut.
Zahari juga mengatakan kepada Winarti bahwa dunia itu penuh keajaiban, entah apa maksudya Winarti sendiri tidak tahu.
"Ya mungkin maksudnya, apa yang enggak mungkin jadi mungkin, yang penting cari dulu. Saya juga enggak tahu artinya," ujarnya
Sempat Melapor ke Danlanud

Fajar mengaku hanya berniat membantu proses pencarian pesawat yang telah memakan waktu lebih dari seminggu itu. Ia menyebut dirinya tidak memiliki maksud apa-apa, yang terpemnting baginya adalah pesawat bisa diketemukan dan keluarga korban bisa lebih lega dan ikhlas menerima kenyataan.

Untuk itu, Fajar menyebut dirinya sudah melaporkan informasi yang ia dapat itu ke beberapa pihak yang ia anggap memiliki akses untuk menggunakan info tersebut untuk menemukan pesawat tersebut.
"Saya sudah hubungi Komandan Lanud Soewondo Kolonel SM Handoko serta duta besar di Vietnam Bambang Tarsanto (Konjen di Ho Chi Minh City) via sms," tuturnya.
Selain itu ia juga sempat mendatangi sebuah stasiun televisi swasta (TvOne) dan diberitahu akan diberi kesempatan tampil live setelah menunggu persetujuan salah satu penanggung jawab program. Namun setelah menunggu lama, justru yang ditunggu itu pulang dan ia tidak diberi tahu apa-apa.

Fajar mengatakan dirinya sama sekali tidak mengharapkan apa-apa, yang terpenting baginya adalah pesawat dapat segera ditemukan.
Mengenai kemampuan berkomunikasi dengan hal-hal gaib, Fajar mengaku tidak menjalani ritual apapun, ia dan istrinya hanya diberi tanggung jawab oleh tuhan untuk membantu sesama.

"Saya pernah bantu teman cari anak perempuannya yang hilang, dan hasil informasi yang didapat itu benar. Saya dan istri juga pernah mendapat informasi soal keberadaan mata air di Banyuwangi, dan ternyata benar terbukti,"ujarnya.

http://www.tribunnews.com/internasio...aysia-airlines
__________________
Reply With Quote
  #17646  
Old 17-03-2014, 12:54 PM
Iman_Sr Iman_Sr is offline
CG Top Poster Club

Iman_Sr's Avatar
 
Trader Rating: (57)
Join Date: Nov 2010
Location: Nusajaya
Posts: 22,531
Poster Rank: #67
Thanked 406 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abuKekabu View Post
tumpang tanya... ada sapa2 pernah dengar klausa " menjaga rahsia negara dengan seketat-ketatnya" ?
mbr cg id dia bro izantie tau klausa ni
__________________

-PERCUMA iPAD,iPhone5S & MCM2 DI SINI-
-BIZNES TOPUP TERBAIK,WHATSAPP 0192683247-
-BELI PRODUK BIOASLI DI SINI SHJ-
KEDAI FB SIMPLE PERFUME SHOP (BALQIS NURAISHA)
FB PAGE: SIMPLE PERFUME SHOP
Reply With Quote
  #17647  
Old 17-03-2014, 12:55 PM
leletih leletih is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 332
Poster Rank: #7287
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by asuar View Post
Sy mmg suka follow post bro sejak dr 1st day sbb mungkin teori kita sealiran, cuma sy x pandai nk terjemahkan teori sy sama mcm bro..

Cuma pada pendapat saya, mungkin konspirasi untuk me"rampas" flight ini telah dirancang lebih awal, dan bukannya coinsidence case "flight mh730" ..

Flight, Pilot, Hari, Waktu, Crew, semuanya telah dirancang atau dipilih oleh THE HEAD OF CONSPIRATOR .. mungkin yg terpilih itu tidak menyedari .. atau mungkin juga menyedari tp x mampu berbuat apa2 .. Kerana mereka tahu siapa yg terlibat .. Dan mereka tahu perjalanan konspirasi ini dan kesudahannya... Jadi mereka terpaksa akur..

Saya yakin kesemua crew dn penumpang akan selamat satu hari nanti...Insyaallah..

Saya juga yakin kita x akan tahu perkara sebenar di sebalik semua ini, even penumpang dn krew juga x tahu apa yg berlaku..Cuma apa yang mereka tahu, mereka disembunyikan di satu tempat...Kecuali yg terlibat dlm konpirasi ini saja yg tahu....

Mungkin Ia dilakukan atas tujuan ke arah kebaikan sejagat, atau sebaliknya..

Hanya ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI ATAS SEGALANYA
tiada masalah.. seperti yang saya katakan, itu semuanya imaginasi.. persoalan who and why kita mungkin tidak serupa, tetapi jalan cerianya tetap sama..

saya guna teori "terpaksa rampas pesawat" kerana saya tolak teori berikut:

1) rampasan ini memang dirancang dari awal.. tapi kenapa mereka merampas?? siapa pihak yang merampas?? ke mana pesawat dibawa?? saya tiada jawapan yang kukuh bagi hipotesis ini.. jika anda semua ada jawabannya, boleh share dan kita boleh kaji sama-sama..

2) pesawat sudah terhempas.. kalau sudah terhempas, kenapa tiada serpihan?? di mana terhempas (tetapi sekarang teori pesawat terhempas sudah hampir boleh ditolak sepennuhnya)

kena ingat, dalam membuat teori dan andaian, kita kena buat plot dan kronologi yang penuh..
Reply With Quote
  #17648  
Old 17-03-2014, 01:01 PM
mded mded is offline
Normal Member

mded's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Posts: 274
Poster Rank: #8110
Thanked 50 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by THX View Post
Tak sure dah ada ke belum kat sini, paste jer lar...

Pasangan Suami Istri di Bogor Ini Tahu Lokasi Jatuhnya Malaysia Airlines

[/SIZE]
http://www.tribunnews.com/internasio...aysia-airlines
Mcm nk sama dgn teori shah paskal
__________________
Rakaman DVD 3 Seminar Al-Quran Terunggul: Tajwid Super Mudah, Kaedah Jibril dan Tajwid Pro
==>> http://l1nk.com/pakejdvd
Reply With Quote
  #17649  
Old 17-03-2014, 01:04 PM
strom strom is offline
Legendary Member

strom's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: ~ wherever i may roam ~
Posts: 11,851
Poster Rank: #203
Thanked 4,513 Times
Active Level
My Mood:
Default

MH370 dikhuatiri jadi mangsa serangan siber.

LONDON 17 Mac - Bekas penasihat Kementerian Dalam Negeri Britain, Dr. Sally Leivesley mendakwa, pesawat MH370 yang hilang sejak 10 hari lalu dikhuatiri menjadi mangsa ‘rampasan melalui serangan siber’ yang pertama di dunia.

Portal berita theweek.co.uk yang memetik kenyataan Leivesley berkata, penggodam mungkin menggunakan telefon bimbit untuk mengubah kelajuan dan altitud pesawat sehingga menyebabkan ia terhempas. - AGENSI

http://www.utusan.com.my/utusan/Luar...serangan-siber
Reply With Quote
  #17650  
Old 17-03-2014, 01:07 PM
Dagang2u Dagang2u is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 677
Poster Rank: #4658
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Spekulasi baru lagi...
__________________
Pelbagai Barangan Pada Harga Borong http://dagang2u.blogspot.com
KEMEJA BRANDED ( BURBERRY, PAUL SMITH, D&G, HUGO BOSS DAN ARMANI. BELIAN RUNCIT HARGA BORONGhttp://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=200501
Lets LIKE https://www.facebook.com/pages/Dagan...3498733?ref=hl
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
beijing, flight, hijack, klia, mas, mh370, missing, terhempas

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:30 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE