Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG UPDATES, RULES & GUIDES > CariGold New Members

CariGold New Members New to this forum?Kindly post your first message here.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,783
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,793
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,335
More...
Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-08-2008, 11:30 PM
buddychub_cute buddychub_cute is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 257
Poster Rank: #8596
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default Nak tanya pendapat korang ni.....

Maaf ganggu semua...

Actually saya ni bukanla member baru,cuma tak tau nak tanya lagi camne...

Katakanla kalau saya nak post thread dekat sini,tapi thread tu dah ada orang letakkan..

Misalkata saya nak letak thread pasal MLM company,tapi dah ada orang letak awal2....

Camne kalau saya nak letakkan juga tanpa mengganggu thread yang sama sebelum ni??

Kiranya ada 2 thread la atas perkara yang sama la.....

Ada caranya tak?

Lagi satu,camne nak post gambar dekat dalam ni ye???

Mintak tolong bagi pandangan dan bantuan skik leh tak??

Trimas.....
-bob-
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-08-2008, 11:30 PM
CG Robot CG Robot is offline
Legendary Member

CG Robot's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 10,832
Poster Rank: #258
Thanked 2 Times
Active Level
Default Selamat Datang ke CariGold Forum!

Hi buddychub_cute,

Salam sejahtera dan selamat datang kami diucapkan pada anda. Di harapkan anda dapat bersama-sama bekerjasama di dalam mematuhi segala peraturan forum yang telah ditetapkan.

Sebelum anda bermula untuk memulakan posting, anda WAJIB membaca peraturan forum DI SINI.

Anda juga digalakkan membaca Terms & Regulations forum DI SINI.

Sekiranya anda mempunyai apa-apa komen, cadangan ataupun aduan, sila hubungi kami terus DI SINI.

Kami mengucapkan semoga anda bergembira dan juga dapat menimba ilmu pengetahuan disamping memperolehi kawan baru sepanjang berada di sini.

SELAMAT BERFORUM!

----------------------------------------------------------------

Hi buddychub_cute,

Greetings & welcome aboard! We wish you could bring full cooperation in abiding the forum rules.

Before you make any post, you MUST read the forum rules HERE.

You're also advise to read our Terms & Regulations HERE.

If you have any comments, suggestions & complaints, kindly do directly contact us HERE.

We wish you will be happy, get a lot of informations and also friends while you're in here.

HAPPY POSTING!
  #3  
Old 27-08-2008, 11:31 PM
Gila Komik Gila Komik is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2008
Location: Not So Important
Posts: 24,553
Poster Rank: #56
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

kurang faham la ...
__________________
[FONT="Arial Black"][COLOR="DarkRed"]
M.I.A. OR I.M.A. ????[/COLOR][/FONT]
  #4  
Old 27-08-2008, 11:33 PM
buddychub_cute buddychub_cute is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 257
Poster Rank: #8596
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Camni...
Aku nak bukak satu thread tentang MLM company ni....
Tapi aku tengok dah ada orang yang lain bukak thread pasal MLM company yang sama....
So ada cara tak supaya aku pun leh letak thread yang sama tanpa bimbang akan kene delete thread aku tu??

Tolong ye kengkawan.....
  #5  
Old 27-08-2008, 11:35 PM
tengkubasri tengkubasri is offline
Well-Known
Member

tengkubasri's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2008
Location: jobsmalaysia.gov.my
Posts: 9,280
Poster Rank: #322
Blog Entries: 1
Thanked 5 Times
Active Level
Default

bab gambar aku leh tolong, tp bab satu lg tu... kureng pengetahuan.... yg ko tanya ni pn, salah tempat gak


upload gambar2 ko kat IMAGESHACK dulu...
then ko copy url yg ada dkt Thumbnail for forums(1)... letak dkt posting ko kat sini url yg ko copy tu...
__________________
Kempen JOM! Sokong Perniagaan Muslim & Bumiputera

LATEST IMAGE: SELAMAT MENYAMBUT HARI LEBARAN 2009 & MASJID BESI
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓


  #6  
Old 27-08-2008, 11:37 PM
buddychub_cute buddychub_cute is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 257
Poster Rank: #8596
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Bukan pe...aku dah tak tau nak tanya katne lagi...

Korang kat sini ramai yang pro pasal ni...

So harap sangat dapat tolong aku...

Anyone.......
  #7  
Old 27-08-2008, 11:38 PM
stevie-g stevie-g is offline
Well-Known
Member

stevie-g's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2007
Location: planet bumi
Posts: 5,581
Poster Rank: #658
Thanked 4 Times
Active Level
Default

pelik gak nak bukak thread asing2 padahal satu company.....

psl upload gambar, ko pegi section "Forum Guidance" & cari thread teknik mengupload gmbr......aku sendri dah lama x practise.
__________________
ONCE A RED, ALWAYS A RED*****YNWA
  #8  
Old 27-08-2008, 11:38 PM
myebiz myebiz is offline
Active Member

myebiz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Location: I am back at home.
Posts: 942
Poster Rank: #3752
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

tah eh. bole ke..
__________________
Selamat menyambut bulan Rejab.
  #9  
Old 27-08-2008, 11:42 PM
buddychub_cute buddychub_cute is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 257
Poster Rank: #8596
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Yela,nak gak promote bisnes sendiri....
Walaupun company sama2,tapi rezeki masing2....
Tu yang nak tanya kot2 ada cara lain ke...
Sebab sebelum ni kalau sama je asek kene delete je....
Boring la camni

Leh tolong tak....
Plisss...........
  #10  
Old 27-08-2008, 11:46 PM
mustopa_a mustopa_a is offline
Legendary Member

mustopa_a's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 12,097
Poster Rank: #202
Thanked 73 Times
Active Level
Default

aku rasa tak perlu buat tred baru .. sambung jer tred tu .. sembang jer dalam tred sama..

kalau nak jual barang tu ..lain cerita.. macam buka kedai jer .. tak kan ko nak jual barang ko kat kedai orang .. mesti tuan kedai marah.... yang ni boleh ko buka kedai (tred) baru ..

ya kut ..tuan mod..
__________________
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:17 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE