Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Restoran Makanan Franchise Kegemaran Anda
McDonalds 104 25.68%
KFC 127 31.36%
Secret Recipe 22 5.43%
Nandos 31 7.65%
Kenny Rogers 37 9.14%
Chicken Hartz 10 2.47%
Dominos 18 4.44%
Pizza Hut 34 8.40%
Burger King 15 3.70%
1901 7 1.73%
Voters: 405. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-08-2008, 06:48 PM
AutoGlobalZone AutoGlobalZone is offline
Active Member

AutoGlobalZone's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2007
Location: Ampang
Posts: 1,430
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Thumbs up Restoran Makan Kegemaran Anda. KFC, McD, Nandos, Pizza Hut, Hartz, Kenny Rogers?

Salam forumers.

Saya plan nak buka restoran makan yg berupa franchise. Sebabnya saya nampak restoran makan ni, mostly semua untung.

Saya nampak ada beberapa restoran makan yg mana beberapa kerat je pelanggan yg datang. Tapi still survive sampai sekarang walaupun sewanya setiap bulan mungkin mencecah RM3ribu hingga RM5ribu.

Maknanya, walaupun yg datang setakat berapa kerat, tapi untung yg dia dapat still dapat cover harga sewa yg beribu riban.

So mcmana pula dengan restoran yg laku ni? Ada restoran melayu yg saya tgk sampai beratur org nak bayar, meja dan kerusi yg ada dekat 100 pun penuh bila sampai time lunch hour. Mesti at least rm50 ribu untung sebulan pun tak mustahil.

Saya pernah tanya satu restoran makan franchise di KLCC yg agak popular (dirahsian sbb confidential), penjaga cashier ckp, sales yg dibuat setiap hari lebih kurang RM8 ribu setiap HARI.

Ini bermakna, untung maybe katakan 50% daripada sales, maka untung net profit adalah RM120 ribu. Even tolak sewa katakan RM30ribu, pekerja 20 org pun rm20 ribu, bil api air pun, at least RM50 hingga RM60 ribu untung dlm tangan.

Di Sunway Pyramid, saya tanya satu lagi restoran makan franchise (juga dirahsiakan). Pekerja yg bekerja di situ ckp, sales yg dibuat kalau waktu weekend adalah lebih kurang RM20 hingga RM24 ribu ringgi sehari. Kalau hari biasa, sales adalah RM5 hingga RM8ribu sehari. Cuba anda kira sendiri.

Jadi disebabkan tu, saya plan nak buka restoran franchise. Cuma kena belajar cara2 prosedur yg betul, kena tau berapa kos nak buka, berapa royalty kena bayar, berapa modal kena ada, berapa franchising fees, etc.

Tapi ingat nak survey juga, antara byk2 restoran franchise kan, restoran mana yg paling anda minat. Sila vote seperti dalam list di atas.

Kalau ada restoran lain yg anda recommend, juga boleh nyatakan dalam forum ni.

Terima kasih atas sokongan anda !
__________________
Partnership Program To Generate RM3k/Month
Email: AutoGlobalZone(at) gmail [d0t] com
Partnership Program

Last edited by AutoGlobalZone; 23-08-2008 at 06:53 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 23-08-2008, 06:49 PM
dell dell is offline
Super Active

dell's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2007
Location: Johor Bahru
Posts: 7,854
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

..mana votenyer,,

..mcm mana nak vote...
__________________
Jaybeerean.....
Reply With Quote
  #3  
Old 23-08-2008, 06:51 PM
insyiİ insyiİ is offline
CG Top Poster Club

insyiİ's Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 28,114
Thanks (Received): 177
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Dulu...ada satu restoran ni...aku suka sgt makan kat situ...Dave's Deli.....ayam dia sedap, coleslaw dia paling sedap compared ngan restoran2 lain yg aku pnh masuk...

tp...ntah mana pegi dah...dah takde.....

dulu, masa pregnant anak ke-3....tingin giler nak makan kat situ...tp tapak restoran tu dah jadi kedai lain lak..

sudahnya...makan kat kenny rogers jek...
__________________
JOM SLIM DENGAN NEUMAXX PLUS |BLOG CANTIK!!! AS BEAUTY ORIGINAL DARI PENGEDAR JAJAHAN SAH! - PM / SMS 016-253 9422 |[/COLOR]
Reply With Quote
  #4  
Old 23-08-2008, 06:52 PM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 5,325
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 399
Active Level
Default

aha... takleh vote arr..

__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #5  
Old 23-08-2008, 06:57 PM
AutoGlobalZone AutoGlobalZone is offline
Active Member

AutoGlobalZone's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2007
Location: Ampang
Posts: 1,430
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by insyi View Post
Dulu...ada satu restoran ni...aku suka sgt makan kat situ...Dave's Deli.....ayam dia sedap, coleslaw dia paling sedap compared ngan restoran2 lain yg aku pnh masuk...

tp...ntah mana pegi dah...dah takde.....

dulu, masa pregnant anak ke-3....tingin giler nak makan kat situ...tp tapak restoran tu dah jadi kedai lain lak..

sudahnya...makan kat kenny rogers jek...
Kenny rogers pun ok gak..tapi mahal..hehe
__________________
Partnership Program To Generate RM3k/Month
Email: AutoGlobalZone(at) gmail [d0t] com
Partnership Program
Reply With Quote
Thanks MusafirJalanan thanked for this post
  #6  
Old 23-08-2008, 06:59 PM
AutoGlobalZone AutoGlobalZone is offline
Active Member

AutoGlobalZone's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2007
Location: Ampang
Posts: 1,430
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
aha... takleh vote arr..


Vote dah letak...tapi sebenarnya ada lagi, tapi tak termasuk sebab had vote ada 10 je..maybe ada yg suka star buck atau coffee bean, tapi tu lebih kepada minuman...hehe
__________________
Partnership Program To Generate RM3k/Month
Email: AutoGlobalZone(at) gmail [d0t] com
Partnership Program
Reply With Quote
  #7  
Old 23-08-2008, 07:01 PM
dell dell is offline
Super Active

dell's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2007
Location: Johor Bahru
Posts: 7,854
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

..kfc..x best..

..mcd..mahal..

..Pizza hut paling ok haku rasa..

..klu nandos /1901 /domino ke/..ada kureng skie..

..tapi secret recipe ok juga.,.cuma lokasi kene baik.
__________________
Jaybeerean.....
Reply With Quote
Thanks MusafirJalanan thanked for this post
  #8  
Old 23-08-2008, 07:06 PM
traderfox traderfox is offline
Super Active

traderfox's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 6,669
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Restoran Shah Jahan Mamak jugak the best...
Reason:
1. Cepat
2. Belum order lagi dah sampai
3. Suma adaaaa
Reply With Quote
  #9  
Old 23-08-2008, 07:08 PM
AutoGlobalZone AutoGlobalZone is offline
Active Member

AutoGlobalZone's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2007
Location: Ampang
Posts: 1,430
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dell View Post
..kfc..x best..

..mcd..mahal..

..Pizza hut paling ok haku rasa..

..klu nandos /1901 /domino ke/..ada kureng skie..

..tapi secret recipe ok juga.,.cuma lokasi kene baik.
pizza hut mmg ok, tapi makan pizza tak kenyang sgt la bro..hehe..tapi asalkan sedap..
__________________
Partnership Program To Generate RM3k/Month
Email: AutoGlobalZone(at) gmail [d0t] com
Partnership Program
Reply With Quote
  #10  
Old 23-08-2008, 07:10 PM
AutoGlobalZone AutoGlobalZone is offline
Active Member

AutoGlobalZone's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2007
Location: Ampang
Posts: 1,430
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by traderfox View Post
Restoran Shah Jahan Mamak jugak the best...
Reason:
1. Cepat
2. Belum order lagi dah sampai
3. Suma adaaaa
Restoran mamak pun ok gak...sampai pagi org makan..tapi takleh nak buat franchise dgn depa...ada dgr2 society diorang takleh bg pada sebarang org...tak tau la betul ke tak..hehe
__________________
Partnership Program To Generate RM3k/Month
Email: AutoGlobalZone(at) gmail [d0t] com
Partnership Program
Reply With Quote
Thanks MusafirJalanan thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump