Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!



Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-10-2013, 07:48 AM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 38,508
Thanks (Received): 675
Likes (Received): 35
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to joee
Default Perpustakaan Paling Menakjubkan Di Dunia

Dr James Campbell seorang akademik dari british, dia perna melawat lebih daripada 80 perpustakaan di 20 buah negara dan semuanya amat menakjubkan. Jom kita lihat perpustakaan yang perna dilawat oleh beliau….



Perpustakan di Kuil Haeinsa di Korea Selatan, mempunyai pelbagai buku yang menarik, dan rupa bentuk perpustakan ini sangat unik.




The grand Mafra Perpustakaan Palace, di Mafra, Portugal, hanya salah satu daripada banyak perpustakaan yang diketengahkan di dalam buku baru Dr James Campbell.




Perpustakaan Codrington dibina untuk menempatkan beribu-ribu buku di All Souls College di Oxford.





Perpustakaan George, di Baltimore mempunyai 5 tingkat.




Menurut Dr Campbell yang berusia 45, bahawa perpustakan yang beliau gemar adalah perpustakaan di Admont Abbey di Austria, perpustakaan terbesar di dunia.




Buku-buka lama masih disimpan dengan selamatnya di perpustakaan bab, Katedral Noyon, Perancis




Dr Campbell mengatakan bahawa walaupun perpustakaan awam sedang ditutup di bahagian Eropah tetapi di bahagian-bahagian lain di dunia mereka sedang giat dibina, termasuk Perpustakaan Negara ultra-moden China di Beijing
__________________
http://www.mediafire.com/file/u66j2z2zqhpbd2q/468x60_fxoftheyear.gif
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-10-2013, 07:57 AM
silverchair959 silverchair959 is offline
Legendary Member

silverchair959's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Dec 2005
Location: ilhamabadi.my
Posts: 15,648
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 1
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

letih gak kalo jadi pustakawan kat library besau2 ni huhuhu
Reply With Quote
  #3  
Old 21-10-2013, 07:59 AM
zacxzz7 zacxzz7 is offline
Active Member

zacxzz7's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2013
Posts: 1,043
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

penat gak tukang cuci nk kasik kilat tuh besau sgt...hehehe
Reply With Quote
  #4  
Old 21-10-2013, 08:02 AM
luqalief luqalief is offline
Super Active

luqalief's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2011
Posts: 6,280
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Dulu selalunye pergi perpustakaan sebab nk ayat awek
Tunjuk baik la katekan
Nak study same2 la, ape la
Bile dah dapat, lama2 dah makin malas pergi even awek ajak
Pergi pon kalau terdesak esok nak exam hari ni baru cari member kat perpustakaan nak mintak tolong ajarkan
Reply With Quote
  #5  
Old 21-10-2013, 08:06 AM
azmi_tshirt azmi_tshirt is offline
Super Active

azmi_tshirt's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 5,625
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Bestnya....
Reply With Quote
  #6  
Old 21-10-2013, 08:06 AM
norizm72 norizm72 is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Posts: 446
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TT..x der gambo perpustakaan negara ker?
Reply With Quote
  #7  
Old 21-10-2013, 08:11 AM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 38,508
Thanks (Received): 675
Likes (Received): 35
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to joee
Default

Quote:
Originally Posted by luqalief View Post
Dulu selalunye pergi perpustakaan sebab nk ayat awek
Tunjuk baik la katekan
Nak study same2 la, ape la
Bile dah dapat, lama2 dah makin malas pergi even awek ajak
Pergi pon kalau terdesak esok nak exam hari ni baru cari member kat perpustakaan nak mintak tolong ajarkan
hehe...kt library takyah ayat2 kan..trus mintk no fon
__________________
http://www.mediafire.com/file/u66j2z2zqhpbd2q/468x60_fxoftheyear.gif
Reply With Quote
  #8  
Old 21-10-2013, 08:11 AM
randomduit randomduit is offline
Active Member

randomduit's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,867
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sy pernah jadi pustakawan :-) antara profession umum para ulama dahulu kala seperti ibn sina...
Reply With Quote
  #9  
Old 21-10-2013, 08:12 AM
Niyang Niyang is online now
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 34,644
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 97
Active Level
My Mood:
Default

Ppustakaan negara.... ermmmm.... cam x ada sistem... x menarik.. x ada ciri tradisional... luar jek bentuk bumbung minangkabau. ...
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #10  
Old 21-10-2013, 08:16 AM
periamuda periamuda is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 5,867
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Sekrg semua dah pakai digital...perpustakaan ni akan dtg jadi museum je atau tempat study tapi xde buku.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold
Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.