Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-08-2008, 05:20 PM
forexbachok forexbachok is offline
Active Plus

forexbachok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,883
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Profession Pilot

Hey kawan2...saje buka thread ni

Adakah seorang lelaki itu macho mempunyai kerjaya hebat spt doktor,akauntan, engineer ataupun pilot?

yerlaa..aku dgar yg jadi cikgu pun mcm dah berlagak..lagi cikgu laki2..sori to say (tak smua)

Utk pengetahuan umum...usia paling muda untuk jadi pilot adalah umo 17 thn...pass 6 credit..kna abis blajar stahun 7 bulan
kalu yg private kos stahun RM 200k...beb byak tu
gaji,,masyallah..kalu dah jadi captain 747 Rm 30k sbulan...cikgu 2k..tu pun dah bising bersohor,,masyallah

Sbb dekat umah aku ada hostel kadet pilot MAS,AIRSIA bermastautin...napak happy jah hidup diorang,...

Selama ni kita bermimpi makan gagi rm 3k..kalu dah dpat siap nak bershor..tapi rupa-rupanyer ada lagi byak,,,,masyallah..kerdilyer hamba ini
Reply With Quote
Likes pecot85 liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-08-2008, 07:28 PM
amira88 amira88 is offline
Legendary Member

amira88's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Location: in my house....at my place
Posts: 12,090
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 1
Active Level
Default

rumah singgah sana pilot2 atau peramugari atau peramugara ni pn da mewah...
__________________
Xpayah komen nti dpt infaction..
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2008, 09:30 AM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,184
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Pilot gaji mmg besar Bro..
Tapi aku nie jenis yang penakut naik kapal terbang...

Xde ke sape2 sini yang jadik pilot/pramugari/pramugara yang nak kongsi2 pengalaman2 menakutkan semasa penerbangan.???
Reply With Quote
  #4  
Old 07-08-2008, 10:06 AM
ichiban ichiban is offline
Active Plus

ichiban's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,785
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku pernah g interview pilot lepas spm dulu...failed la pulak...
__________________
PILIHLAH AKU JADI PACARMU


Reply With Quote
  #5  
Old 07-08-2008, 10:15 AM
irsaffy irsaffy is offline
CG Top Poster Club

irsaffy's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2007
Posts: 42,974
Thanks (Received): 252
Likes (Received): 15
Active Level
Default

jd pilot dpt cuci mata...sambil bwk flight leh tgk pemandangan yg cantik...bukit bukau..gunung ganang...lurah lembah...
Reply With Quote
  #6  
Old 07-08-2008, 10:18 AM
eishen eishen is offline
Active Plus

eishen's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2007
Location: malaysia
Posts: 3,545
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by irsaffy View Post
jd pilot dpt cuci mata...sambil bwk flight leh tgk pemandangan yg cantik...bukit bukau..gunung ganang...lurah lembah...
yela mcm2 jenis ade...
Reply With Quote
  #7  
Old 07-08-2008, 10:31 AM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,184
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Jangan jadik pramugara terlampau dah le
Reply With Quote
  #8  
Old 07-08-2008, 05:50 PM
forexbachok forexbachok is offline
Active Plus

forexbachok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,883
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by vedder9 View Post
Jangan jadik pramugara terlampau dah le
Pilot terlampau mcm mana pulak...hehe
Skrg nak jadi pilot pun senang..beli jah pen pilot
Reply With Quote
Likes pecot85 liked this post
  #9  
Old 07-08-2008, 10:56 PM
AKIMARU AKIMARU is offline
Regular

AKIMARU's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2007
Location: masai johor
Posts: 939
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 2
Active Level
Default

bini member aku kerja pramugari mas gaji 6 ribu tu.kalau naik flight staff price cuma 10% dari harga asal.murah gila...
Reply With Quote
Likes pecot85 liked this post
  #10  
Old 07-08-2008, 11:04 PM
AKIMARU AKIMARU is offline
Regular

AKIMARU's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2007
Location: masai johor
Posts: 939
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 2
Active Level
Default

kebanyakan captain kapal laut yang aku jumpa gaji puluh ribu usd.kerja 9 bulan cuti 3 bulan..

ada yang kerja 3 bulan sign off 3 bulan..best giler..

bila tanya semua ada kapal layar..tapi aku pernah jumpa chief officer (rank kedua) dalam kapal yang bsar giler adalah perempuan!!mmg respect abis..

kalau pilot yang kawal kapal besar masuk ke sesuatu pelabuhan kena jdi captain kapal belayar selama 10 tahun baru dapat jawatan pilot kat perlabuhan.

diaorg ni hidup mmg happy jer...
Reply With Quote
Likes pecot85 liked this post
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold