s Celcom Broadband RM98/RM68 (*Rebet RM27) - CariGold Forum

  Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-08-2008, 11:49 PM
luhur81 luhur81 is offline
Regular

luhur81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 257
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Celcom Broadband RM98/RM68 (*Rebet RM27)

Salam...

UPDATED (21/10/2008)
Promosi Rebet RM27 telah tamat



UPDATED (11/10/2008)
Promosi Rebet RM27 masih berterusan..
Nilai Rebet akan diturunkan dalam masa seminggu dr sekarang..
bermula 19 Oktober 2008 nilai rebet yang lebih rendah akan diumumkan..
hubungi saya segera sementara nilai rebet masih RM27


Sebagai pilihan kpd forumer CG yg nak berinternet, selain dr Promosi Streamyx, saya juga menawarkan perkhidmatan pendaftaran PERCUMA utk Celcom Braodband bagi yg inginkan mobiliti.
Sesuai utk anda yg hidup secara nomad

2 Pakej ditawarkan iaitu :

1) Basic RM68/month - 384kbps
2) Advanced RM98/month - 3.6Mbps

**Rebat RM27 (bersamaan 10liter petrol) HANYA akan diberikan selepas melanggan selama 6 bulan**

**Pelanggan yg terminate tak sampai 6 bulan TIDAK LAYAKmenerima rebet tersebut**


Bayaran utk Pakej RM68 :
1) RM68 semasa mendaftar (upfront payment)
2) Bil pertama : RM 10 (Duti Setem)
3) Bil bulan ke-2 dan seterusnya : RM68

Bayaran utk Pakej RM98 :
1) RM98 semasa mendaftar (upfront payment)
2) Bil pertama : RM 10 (Duti Setem)
3) Bil bulan ke-2 dan seterusnya : RM98


**Tanpa modem. Kena beli sendiri. Bagi yg ada handphone 3G, boleh jadikannya sbg modem so tak perlu beli modem.**

P/s : sebab kalu ambil pakej dgn modem Celcom automatik kena ikat kontrak selama 18 bulan, tak boleh terminate serta merta

Berminat? Call Hafiz 012-6174877 atau PM jer

Last edited by luhur81; 21-10-2008 at 09:57 AM.. Reason: update info
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-08-2008, 11:54 PM
luhur81 luhur81 is offline
Regular

luhur81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 257
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Sapa yg nak pakai Celcom Bb ni, digalakkan beli modem sendiri kalu tak de phone 3G..

Kat topik sebelah ader member (hishammarmin) offer Modem.. boleh try tanya dia..
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2008, 12:02 AM
rainsurfer rainsurfer is offline
Regular

rainsurfer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Location: ..err..stamford bridge..
Posts: 474
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

bro ..kalo yg langgan ngn modem sekali bape lak?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2008, 12:09 AM
luhur81 luhur81 is offline
Regular

luhur81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 257
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by rainsurfer View Post
bro ..kalo yg langgan ngn modem sekali bape lak?
sama jer harga.. cuma terikat dgn kontrak 18 bulan...tak boleh terminate serta merta.. kalu terminate jugak kena penalti RM350 dan pulang balik modem..

so, dgn saya, tanpa modem... baik beli modem dr member CG yg tgh promote kat rumah sebelah
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2008, 01:06 AM
klon8504 klon8504 is offline
Super Active

klon8504's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2008
Location: HuLL CiTY
Posts: 5,112
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

menarik..
menarikk
Reply With Quote
  #6  
Old 02-08-2008, 01:07 AM
luhur81 luhur81 is offline
Regular

luhur81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 257
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by klon8504 View Post
menarik..
menarikk
sambor ler satu yob..
Reply With Quote
  #7  
Old 02-08-2008, 01:27 AM
BOCK BOCK is offline
Legendary Member

BOCK's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2007
Location: 
Posts: 17,963
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku nak tanye. aku dah guna fixed line. so aku nak tambah le untuk pakej 98 tu. nanti bil tu camana? bole splitkan tak yang fixed line ngen pakej 98 tuh ....... maknanya buat dua bil lah .... pasal aku ingat nak guna satu nombor saja.


lagi satu ..... ko ni keja ngen celcom ker ...... pasal ape ko tak guna no celcom jer untuk kontek ko ?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-08-2008, 01:33 AM
luhur81 luhur81 is offline
Regular

luhur81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 257
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bock99 View Post
aku nak tanye. aku dah guna fixed line. so aku nak tambah le untuk pakej 98 tu. nanti bil tu camana? bole splitkan tak yang fixed line ngen pakej 98 tuh ....... maknanya buat dua bil lah .... pasal aku ingat nak guna satu nombor saja.


lagi satu ..... ko ni keja ngen celcom ker ...... pasal ape ko tak guna no celcom jer untuk kontek ko ?
konpius la..
maksud ko tu fixed line tu telefon rumah ker postpaid..?
Yang aku tau fixed line = talian tetap = tepon rumah..

Aku bukan keje dgn Celcom.. cuma ajen biasa jer..
banyak produk Celcom gak macam Blackberry 8310, PowerTools38, Business Executive Plan..tapi tu utk kompeni ler..
tak sesuai lak nak promote kat sini..
Tapi kalu yg ader Syarikat sendiri boleh la subscribe..
Reply With Quote
  #9  
Old 02-08-2008, 01:39 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member

DDos's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,475
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 38
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

camana nak berurusan jika kawasan melaka?

p/s:dapat pakej 68 pun ok gak
__________________
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????
Reply With Quote
  #10  
Old 02-08-2008, 01:49 AM
luhur81 luhur81 is offline
Regular

luhur81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 257
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DDos Attack View Post
camana nak berurusan jika kawasan melaka?

p/s:dapat pakej 68 pun ok gak
kalu nak register dia ada beberapa dokumen..

1) Salinan IC
2) Borang pendaftaran
3) Addendum
4) Masa daftar kena bayar RM68 upfront payment (sebagai deposit, 1st bil hanya RM10 utk duti setem, bulan ke-2 dan seterusnya baru bayar RM68)

Kalu area Melaka kena by pos la, sebab Celcom kena borang original..

kalu nak cepat pos laju jer la.. kalu tak ori boleh pakai faks jer..

nanti esok aku try comfirm betul2, kalu boleh tak ori punya dokumen..

Last edited by luhur81; 02-08-2008 at 01:51 AM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold