Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,426
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,673
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,452
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-08-2008, 11:30 AM
Uzyr R Uzyr R is offline
Well-Known
Member

Uzyr R's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: PSG
Posts: 7,094
Poster Rank: #459
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default Minta recomand tempat percutian keluarga yang menarik dan murah

Biasanya lepas penat bekerja 5/6 hari seminggu, tentunya kita nak kan masa beristirehat bersama keluarga pada masa cuti terutamanya pada cuti hujung minggu. Selain boleh erakan silaturrahim ia juga baik utk kesihatan mental dan fizikal. Kalau nak jalan2 kat shopping complex, dah tentu banyak nak kluar duit. Lagipun tentu boring kalau selalu pergi tempat yang sama.
Kalau nak pergi bercuti makan angin, pn nak kena bajet jugak. Dengan minyak yang dah mahal, harga barang naik, semua tu perlu diambil kira. Anak2 pulak kalau asyik terperap kat rumah je..alamat tak berkembang otak. Tak kan nak bagi tengok tv/ main video game je kat rumah.
So, berikan pendapat korang untuk rekemen kan tempat yang menarik tapi murah untuk info kita bersama. Mudah-mudahan kita sama-sama dapat manfaat darinya.

Last edited by Uzyr R; 04-08-2008 at 11:06 AM.. Reason: better wording
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-08-2008, 12:33 PM
haQ haQ is offline
Administrator

haQ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2006
Location: K-L
Posts: 3,235
Poster Rank: #1164
Blog Entries: 1
Thanked 55 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau dok lembah kelang boleh try :

1) bagan lalang
2) port dickson
3) pantai remis
4) kuala selangor
5) pulau ketam
6) hulu langat
Reply With Quote
  #3  
Old 01-08-2008, 12:58 PM
ulatjahat ulatjahat is offline
Active Member

ulatjahat's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,712
Poster Rank: #2213
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

try bro tgk kat link bwh ni maner tau leh membantu...

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=38564
Reply With Quote
  #4  
Old 01-08-2008, 01:18 PM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,873 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Uzyr R View Post
Biasanya lepas penat bekerja 5/6 hari seminggu, tentunya kita nak kan masa beristirehat bersama keluarga pada masa cuti terutamanya pada cuti hujung minggu. Kalau nak jalan2 kat shopping complex, dah tentu banyak nak kluar duit. Lagipun tentu boring kalau selalu pergi tempat yang sama.
Kalau Nak pergi bercuti makan angin, pn nak kena bajet jugak. Dengan minyak yang dah mahal, harga barang naik, semua tu perlu diambil kira. Anak2 pulak kalau asyik terperap kat rumah je..alamat tak berkembang otak. Tak kan nak suruh tengok tv je kat rumah.
So, nak mintak pendapat korang untuk rekemen kan tempat yang menarik tapi murah untuk info kita bersama. Mudah-mudahan kita sama-sama dapat manfaat darinya.
cadang nak pimana? pulau, bukit, gunung, hutan atau pi lepak hotel yang anak2 leh riadah kat situ saja...

kalau bukit aku selalu pi BUKIT TINGGI ler sebab BUKIT MERAH nak makan susah kata orang ler...kena keluar ke main road

Selalunya aku pi PD saja TIARA BEACH RESORT...dok 2 hari 1 malam pun dah ok dah...

Kalau pi THE LOST WORLD OF TAMBUN pun ok gak...pi hari saja...pi pagi petang dah boleh balik
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #5  
Old 01-08-2008, 01:53 PM
Sepatu Buruk Sepatu Buruk is offline
Normal Member

Sepatu Buruk's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 117
Poster Rank: #12937
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Bagi yg duduk di utara khasnya area Penang/Kulim/Kepala Batas/Sungai Petani, antara tempat yang menarik adalah:
1) Batu Feringghi
2) Youth Park
3) Kulim Hi-Tech (ada park & playground kat sana - sebelah Intel new building)
4) Pantai Merdeka
5) R&R Bagam Dalam (sebelah Penang Port)
Reply With Quote
  #6  
Old 01-08-2008, 02:06 PM
fnd75 fnd75 is offline
Computer Section
Moderator

fnd75's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2006
Location: Sudah Free dari beban Kerja ~CG Time~
Posts: 1,853
Poster Rank: #2067
Blog Entries: 1
Thanked 34 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Uzyr R View Post
Biasanya lepas penat bekerja 5/6 hari seminggu, tentunya kita nak kan masa beristirehat bersama keluarga pada masa cuti terutamanya pada cuti hujung minggu. Kalau nak jalan2 kat shopping complex, dah tentu banyak nak kluar duit. Lagipun tentu boring kalau selalu pergi tempat yang sama.
Kalau Nak pergi bercuti makan angin, pn nak kena bajet jugak. Dengan minyak yang dah mahal, harga barang naik, semua tu perlu diambil kira. Anak2 pulak kalau asyik terperap kat rumah je..alamat tak berkembang otak. Tak kan nak suruh tengok tv je kat rumah.
So, nak mintak pendapat korang untuk rekemen kan tempat yang menarik tapi murah untuk info kita bersama. Mudah-mudahan kita sama-sama dapat manfaat darinya.
tuan tanah ni dok kat mana?? utara, selatan, barat, timur atau borneo?? kalo bagitau bloeh la kawan2 kat sini cadangkan ikut kesesuaian
Reply With Quote
  #7  
Old 01-08-2008, 02:26 PM
Uzyr R Uzyr R is offline
Well-Known
Member

Uzyr R's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: PSG
Posts: 7,094
Poster Rank: #459
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

menarik jugak tu..tak berapa jauh. Macam mana nak pegi Pulau Ketam?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-08-2008, 02:27 PM
Uzyr R Uzyr R is offline
Well-Known
Member

Uzyr R's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: PSG
Posts: 7,094
Poster Rank: #459
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fnd75 View Post
tuan tanah ni dok kat mana?? utara, selatan, barat, timur atau borneo?? kalo bagitau bloeh la kawan2 kat sini cadangkan ikut kesesuaian
Saya duduk kat Cheras. Tapi akan berpindah ke JB tak lama lagi.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-08-2008, 02:29 PM
Uzyr R Uzyr R is offline
Well-Known
Member

Uzyr R's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: PSG
Posts: 7,094
Poster Rank: #459
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sepatu Buruk View Post
Bagi yg duduk di utara khasnya area Penang/Kulim/Kepala Batas/Sungai Petani, antara tempat yang menarik adalah:
1) Batu Feringghi
2) Youth Park
3) Kulim Hi-Tech (ada park & playground kat sana - sebelah Intel new building)
4) Pantai Merdeka
5) R&R Bagam Dalam (sebelah Penang Port)
Ok jugak tu..kalau saya pi utara nanti saya singgah.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-08-2008, 02:31 PM
Uzyr R Uzyr R is offline
Well-Known
Member

Uzyr R's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: PSG
Posts: 7,094
Poster Rank: #459
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eboss View Post
cadang nak pimana? pulau, bukit, gunung, hutan atau pi lepak hotel yang anak2 leh riadah kat situ saja...kalau bukit aku selalu pi BUKIT TINGGI ler sebab BUKIT MERAH nak makan susah kata orang ler...kena keluar ke main roadSelalunya aku pi PD saja TIARA BEACH RESORT...dok 2 hari 1 malam pun dah ok dah...Kalau pi THE LOST WORLD OF TAMBUN pun ok gak...pi hari saja...pi pagi petang dah boleh balik
Boss..Tiara Beach resort tu berapa kos dia kalau duduk 2 hari 1 malam?
Macamna pulak nak pi THE LOST WORLD OF TAMBUN? Rasa macam pernah dengar tapi di mana yaa..?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:22 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE