Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Services Offered

Services Offered Offer any services here.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-08-2013, 02:55 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,638
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default Kontraktor bumbung - Lightweight Steel (LWS) Truss

Assalam, dan salam lebaran.

Sebagaimana tajuk, saya merupakan salah seorang pemilik syarikat yang mengkhusus dalam pembinaan bumbung. Kami lebih menumpukan kepada pembinaan bumbung menggunakan besi ringan (lightweight steel) yang semakin meluas penggunaannya.

Dengan penggunaan LWS, banyak kelebihan yang akan diperolehi oleh pemilik bangunan, antaranya;

1. Kualiti yang terjamin.
Besi sure lurus
Saiz sama

2. Anai-anai tak minat nak gigit
Mau sakit gigi anai2 kalau nak kunyah besi tu

3. Kurang bahan terbuang.
Jimat kepada tuan rumah... kalau guna kayu, mau selori besar sisa dia.

4. Tahan kepanasan.
Takat tahan kepanasan api dan cuaca tinggi, lebih dari kayu.

5. Cepat
Sebab besi ni ringan, mudah buat kerja.. buat atas tanah, dah siap baru naikkan atas roof beam.

contoh bumbung yang kami dah siapkan;

penerangan gambar,


1 : gambar sebelum bumbung dipasang.
2 : semasa pemasangan
3 : tadaaa... siap


penerangan projek;

banglo 3 tingkat
kota damansara
bumbung guna clip lock metal deck, x guna skru utk pasang metal deck. kurang risiko bocor.
owner belikan 9 layer insulation, sejuk gila umah tu.
Attached Images
File Type: jpg 2012-06-12 14.34.54.jpg (606.6 KB, 621 views)
File Type: jpg 2012-07-24 15.31.59.jpg (409.5 KB, 652 views)
File Type: jpg 2012-08-03 12.39.52.jpg (314.5 KB, 655 views)

Last edited by 1305; 02-09-2013 at 09:11 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-08-2013, 03:01 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,638
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

Yang ni pulak, Pizza Hut dan KFC di extreme park, seksyen 13, shah alam.

ganti bumbung dan kuatkan struktur bumbung.

Burger King kat belakang tu pernah terbakar, jadi kesannya pada KFC dan Pizza Hut, bumbung asyik bocor.
Haba menyebabkan metal deck jadi beralun.

kerja2 bermula dgn membuka metal deck yang lama, tambah besi c-channel sebagai rafter dan pasang metal deck baru dari jenis clip lock.. insya Allah x bocor dalam 10 tahun, kalau x ada yang suka hati buat parti kat atas tu.

penerangan gambar;

1. bumbung baru
2. proses mengangkat metal deck ke atas bangunan
3. bumbung asal
4. kesan haba panas pada struktur bumbung.
Attached Images
File Type: jpg 2013-01-11 15.54.51.jpg (410.2 KB, 384 views)
File Type: jpg crane 433.jpg (64.0 KB, 328 views)
File Type: jpg 2012-10-05 15.05.05.jpg (408.1 KB, 337 views)
File Type: jpg 2012-10-05 11.33.32.jpg (617.0 KB, 331 views)
Reply With Quote
  #3  
Old 14-08-2013, 03:32 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,638
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

yang ni contoh shop drawing..

bukan main buat je ya..

ada analisis struktur n eng endorsment (optional) ...
Attached Files
File Type: pdf DPH-0849L-F-PLAN.pdf (92.9 KB, 290 views)
File Type: pdf DPH-0849T-F-T1.pdf (30.3 KB, 80 views)
File Type: pdf DPH-0849T-F-T6.pdf (27.3 KB, 61 views)
File Type: pdf DPH-0849T-F-T12.pdf (27.3 KB, 70 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 14-08-2013, 03:53 PM
REMEDY KARUNG GUNI REMEDY KARUNG GUNI is offline
CG Top Poster Club

REMEDY KARUNG GUNI's Avatar
 
Trader Rating: (168)
Join Date: Feb 2008
Location: https://facebook.com/MURAHKOMPUTER
Posts: 33,425
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 0
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Bro. Kalau just nk buat store guna roof deck.
Boleh ke guna LWS ni utk buat bumbung?

Anggaran saiz store 40kaki x 80kaki
Reply With Quote
  #5  
Old 14-08-2013, 03:54 PM
hartanah_tender hartanah_tender is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,247
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kerja-kerja pasang bumbung lagi cepat dan mudah guna sistem ni berbanding kaedah lama guna kayu
__________________
Hartanah Termurah..l SEMENANJUNG l SABAH l SARAWAK l

Any Enquiries email me at [email protected]
Reply With Quote
  #6  
Old 14-08-2013, 03:58 PM
bintang4 bintang4 is offline
Super Active

bintang4's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Mar 2007
Location: 私の部屋の自
Posts: 8,520
Thanks (Received): 330
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TT, kawasan liputan Klang valley aje atau satu M'sia?
__________________
Somos dueños de lo que creamos y esclavos de lo que destruimos.
Reply With Quote
  #7  
Old 14-08-2013, 04:48 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,638
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by REMEDY KARUNG GUNI View Post
Bro. Kalau just nk buat store guna roof deck.
Boleh ke guna LWS ni utk buat bumbung?

Anggaran saiz store 40kaki x 80kaki
boleh je..

40' tu ada tiang tengah pada 20' tak?
atau 40' terus.


Quote:
Originally Posted by hartanah_tender View Post
kerja-kerja pasang bumbung lagi cepat dan mudah guna sistem ni berbanding kaedah lama guna kayu
betul tu

Quote:
Originally Posted by bintang4 View Post
TT, kawasan liputan Klang valley aje atau satu M'sia?
satu semenanjung..
kos transport akan dimasukkan dalam sebutharga.
Reply With Quote
  #8  
Old 14-08-2013, 05:27 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,638
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

besi true core dari lysight..

kalau ada yg claim true core dr company lain, mmg kencing la tu..
Attached Images
File Type: jpg 2012-07-12 12.59.09.jpg (522.9 KB, 250 views)
File Type: jpg 2012-07-12 12.58.00.jpg (417.0 KB, 224 views)
Reply With Quote
  #9  
Old 14-08-2013, 06:27 PM
blingbling blingbling is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 911
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 1
Active Level
Default

park dulu
ade guna nye nnt ni
Reply With Quote
  #10  
Old 14-08-2013, 06:31 PM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,478
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Mcm xcun je. Ke ade design lain? Aku pun nak tukar bumbung nih?
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold