Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-07-2008, 10:39 PM
Dzil77 Dzil77 is offline
Active Member

Dzil77's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2007
Location: DiSaNa SiNi
Posts: 1,908
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Sijil Simpanan Premium BSN - Tolong Beri Info!

Salam semua!
Sesape kat cni yg ada melabur dalam sijil simpanan premium BSN ni?
Bleh bgtau ape faedahnya selain dari menang hadiah menarik yg ditawarkan oleh BSN tu...
Berapa kadar dividen n berapa lama tempoh matang untuk pelaburan tu..
Harap ada gang2 cg yg bleh bg info or pngalaman kat cni!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-07-2008, 03:30 AM
abu85 abu85 is offline
CG Top Poster Club

abu85's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: Supporter Instaforex
Posts: 29,413
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Default

salam...

hmmm selain hadiah yag boleh dimenangi setiap bulan.. pembeli simpanan premium jgk bleh membuat pinjaman dgn sijil tersebut sikiranya sijil tersebut mencapai 5000...(tak sure berapa interst)

selain daripada itu pembeli sijil tersebut jgk akan dapat dikembalikan duit jika ingin menebus kan sijil berkenaan dgn jumlah yng sama

X BSN
abu..
Reply With Quote
  #3  
Old 30-07-2008, 06:01 AM
izack1981 izack1981 is offline
Legendary Member

izack1981's Avatar

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Feb 2007
Location: Meronda Di CG
Posts: 10,381
Thanks (Received): 62
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku ada gak try sijil simpanan premium nie.. tapi xpenah menang pon hadiah...huhuuhuu
__________________
Nak Jimat Duit Dengan PREPAID? Sertai ONEXOX
YM: izack1981 Tel/SMS: 013-514 9783 / 017-546 8083
Beli Starterpack ONEXOX

Reply With Quote
  #4  
Old 30-07-2008, 06:22 AM
silverchair959 silverchair959 is offline
Legendary Member

silverchair959's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Dec 2005
Location: ilhamabadi.my
Posts: 15,895
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 1
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

camner ek ngan yg bleh buat pinjaman pakai sijil premium tuh...tak penah plak aku dgr huhuuhuhu
Reply With Quote
  #5  
Old 30-07-2008, 08:08 AM
charil charil is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 40
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

setakat simpan rm100....20 tahun pun tak memang apa.....aku dengar sistem komputer pemilihan hadiah BSN akan pilih pembeli yang banyak sijil macam beli rm50,000 ke dan dah simpan lama sekurangnya 4-5 tahun.Sebab tu ramai tak memang...
Reply With Quote
  #6  
Old 30-07-2008, 08:12 AM
keepitreal keepitreal is online now
Active Member

keepitreal's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2006
Location: kuala lumpur
Posts: 1,517
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sijil SSP boleh dicagarkan balik kepada BSN...dan kita akan diberi cash/overdraf dan cabutan juga kita akan masuk...
Reply With Quote
  #7  
Old 30-07-2008, 08:16 AM
tirani tirani is offline
Active Plus

tirani's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,637
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

aku pun beratuih2 ribu simpan kat SSP tp sampai la ni tak dapat2 apa pun lg...interest plak depa kata fix 1% SAHAJA setahun.. kedekut nak mampuih..
__________________
http://www.e-solat.gov.my/ <--Waktu Solat Kita


ThE SeLePoT Jr.
Reply With Quote
  #8  
Old 30-07-2008, 08:21 AM
mfadhlan mfadhlan is offline
Active Member

mfadhlan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,918
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

beratus ribu?pergh...dasat jgk ko...hahaha...dividen dia utk sijil simpanan RM2000 dan ke atas je.dividen xtau la brape lak rate dia...tp low la berbanding asb..kl unit trust lain mybe lg tinggi...SSP ni mcm luck la kl dpt...yg berpuluh2 tahun simpan pn xdpt2 wpun saguhati...haha...
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 30-07-2008, 10:34 AM
zasrul1978 zasrul1978 is offline
Regular

zasrul1978's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2006
Posts: 717
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tirani View Post
aku pun beratuih2 ribu simpan kat SSP tp sampai la ni tak dapat2 apa pun lg...interest plak depa kata fix 1% SAHAJA setahun.. kedekut nak mampuih..

1% je setahun??

duit tu kalau buat modal jual goreng pisang pon leh dpt krang 10% sehari..
Reply With Quote
  #10  
Old 31-07-2008, 10:28 PM
Dzil77 Dzil77 is offline
Active Member

Dzil77's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2007
Location: DiSaNa SiNi
Posts: 1,908
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tirani View Post
aku pun beratuih2 ribu simpan kat SSP tp sampai la ni tak dapat2 apa pun lg...interest plak depa kata fix 1% SAHAJA setahun.. kedekut nak mampuih..
Pergh! biar btul smpai bratus ribu? tapi xkan 1% je staun, xberbaloi la camtu...klau msuk unit trust mybe dah brjuta jadi duit tu..

So kesimpulannya org yg melabur kat SSP ni semata2 nak menang hadiah tu jela yer?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump