Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET & COMMUNICATIONS > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 1,021
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 25,116
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,328
More...
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-07-2008, 12:41 PM
lochoe lochoe is offline
Regular

lochoe's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Posts: 535
Poster Rank: #5926
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default Murah! murah! Mengambil upah membuat blog.

Hi, salam..



Actually, ada siapa2 nak buat blog, tapi xnak belajar dari awal, dari kena tahu html, tahu mcm mana nak setup.. kena pilih templates..kena settings, lepastuh pk nak marketing, nak letak adsense/adbrite/advalert..chatbox..macam2 la.. yang akan ambil masa yang lama.. semata-mata untuk membuat blog.. BUANG MASA...
biarkan pakar sediakan.. anda hanya perlu menaip..

now saya offer my servis untuk menyediakan blog, dengan pengalaman yang saya ada dalam dunia blogging ini, insyallah tiada masalah untuk saya, menyiapkan pesanan anda..dan anda cuma perlu menambah kandungannya sahaja..

"saya cerita diri saya sedikit, saya lochoe, boleh visit saya di http://www.friendster.com/lochoe , my blog di http://ringgittune.blogspot.com, pertama kali saya buat website adalah dengan menggunakan blogspot.. di http://www.unileague.tk atau (http://unileague.blogspot.com).. saya juga terlibat dalam menyediakan website "jiwang" dahulu, walaupun masih admin disana, tetapi saya sudah lama tidak aktif..

antara website atau blog yang mendapat garapan dari keyboard dan mouse saya adalah..

1. website : www.ringgittune.com
2. website : www.awekz.com
3. blog : http://mrsyatie.blogspot.com

baiklah saya caj murah sahaja,

1. RM30 - for each page

Depends on feautres u want: community RM100, video gallery : RM100, SEO/Analytics: RM100.....bla bla...

TQ.. silakan bertanya yer..


visit>> http://ringgittune.blogspot.com

Blog yang telah dibuat disini:

1. The Radius one shoppe(29/7/08)


2. Professional Environment Services (Universiti Putra Malaysia)(29/7/08)


3. World Amateur Inter-Team Golf Championship (2/8/08)


4. Ecard Binatang.. (4/8/08)


5. Awek Plazza.. (9/8/08)


6. Get.Gorgeous.. (15/08/08)


7. Arkib For Blogger News (23/08/08)


8. Fish Tales Malaysia (01/09/08)
__________________
Jual beli emas | wechat/Kalkao/Line: hargaemas | Phone : 012-2864232 | YM: hargaemasmy

Last edited by lochoe; 28-09-2008 at 06:28 AM.. Reason: add more info
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-07-2008, 01:33 PM
joerzoe joerzoe is offline
Regular

joerzoe's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Posts: 480
Poster Rank: #6321
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bleh tahan gak mantap website and blog saudara.Bump untuk servis bagus.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 22-07-2008, 01:46 PM
sleepsheep sleepsheep is offline
Active Member

sleepsheep's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,264
Poster Rank: #1953
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by joerzoe View Post
Bleh tahan gak mantap website and blog saudara.Bump untuk servis bagus.
bole tahan laa..tapi aku tak bleh blah website aweks tuh..english berteraburr..ekekeke..ckp bahasa melayu sudeii..

BUMP! sket
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 22-07-2008, 02:01 PM
lochoe lochoe is offline
Regular

lochoe's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Posts: 535
Poster Rank: #5926
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by joerzoe
Bleh tahan gak mantap website and blog saudara.Bump untuk servis bagus.
TQ TQ.. hehe.. berkat bertahun-tahun main2 coding ini..

Quote:
Originally Posted by sleepsheep View Post
bole tahan laa..tapi aku tak bleh blah website aweks tuh..english berteraburr..ekekeke..ckp bahasa melayu sudeii..

BUMP! sket
hahahah... my fault la, biasala, bahasa inggeris baru nak blajar.. buat masa ni nak hafal vocab2 tuh dulu, grammar hancur pun xpe.. ini org kata upgrade.. haha..

just nak tanya, ye ker teruk benor english2 tuh.. habis la aku kalau teacher aku tengok.. malu dia..
__________________
Jual beli emas | wechat/Kalkao/Line: hargaemas | Phone : 012-2864232 | YM: hargaemasmy
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 22-07-2008, 02:19 PM
lochoe lochoe is offline
Regular

lochoe's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Posts: 535
Poster Rank: #5926
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by joerzoe View Post
Bleh tahan gak mantap website and blog saudara.Bump untuk servis bagus.
saya tengok website saudara, erm, rasanya saya boleh setting untuk kemaskannya... and make it look web 2.0.. ada org, bila dia masuk web2 yang x kemas dan nampak sgt utk e-book mereka terus tutup.. x percaya.

I can edit dan setting utk nampak it real2 internet business and looks menarik..
__________________
Jual beli emas | wechat/Kalkao/Line: hargaemas | Phone : 012-2864232 | YM: hargaemasmy
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 22-07-2008, 04:33 PM
miiruss miiruss is offline
Regular

miiruss's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: Sebelah Kamu
Posts: 170
Poster Rank: #11414
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lochoe View Post
saya tengok website saudara, erm, rasanya saya boleh setting untuk kemaskannya... and make it look web 2.0.. ada org, bila dia masuk web2 yang x kemas dan nampak sgt utk e-book mereka terus tutup.. x percaya.

I can edit dan setting utk nampak it real2 internet business and looks menarik..
oh..servis wat blog ek..erm..leh story skit x ape klbhan2 yg leh dpt dgn servis ni..mcm leh dpt more uv ker..ape ker..tq bro
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 22-07-2008, 11:11 PM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,949
Poster Rank: #351
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lochoe View Post
Hi, salam..

Actually, ada siapa2 nak buat blog, tapi xnak belajar dari awal, dari kena tahu html, tahu mcm mana nak setup.. kena pilih templates..kena settings, lepastuh pk nak marketing, nak letak adsense/adbrite/advalert..chatbox..macam2 la.. yang akan ambil masa yang lama.. semata-mata untuk membuat blog.. BUANG MASA...
biarkan pakar sediakan.. anda hanya perlu menaip..

now saya offer my servis untuk menyediakan blog, dengan pengalaman yang saya ada dalam dunia blogging ini, insyallah tiada masalah untuk saya, menyiapkan pesanan anda..dan anda cuma perlu menambah kandungannya sahaja..

"saya cerita diri saya sedikit, saya lochoe, boleh visit saya di http://www.friendster.com/lochoe , my blog di http://ringgittune.blogspot.com, pertama kali saya buat website adalah dengan menggunakan blogspot.. di http://www.unileague.tk atau (http://unileague.blogspot.com).. saya juga terlibat dalam menyediakan website "jiwang" dahulu, walaupun masih admin disana, tetapi saya sudah lama tidak aktif..

antara website atau blog yang mendapat garapan dari keyboard dan mouse saya adalah..

1. website : www.ringgittune.com
2. website : www.awekz.com
3. blog : http://mrsyatie.blogspot.com

baiklah saya caj murah sahaja,

1. RM30 - setting new blog, templates, design, module

tambah 10 untuk setiap:
1. logo/ikon/gambar sendiri
2. newsletter/marketing
3. kerja2 tambahan yg lain..

TQ.. silakan bertanya yer..
Welcome to Carigold bloggers community Nice business you offering here lochoe..
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 23-07-2008, 12:00 AM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 20,789
Poster Rank: #103
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

lawa gak design web tu
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 23-07-2008, 10:01 AM
lochoe lochoe is offline
Regular

lochoe's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Posts: 535
Poster Rank: #5926
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sukan4Dhyip View Post
Welcome to Carigold bloggers community Nice business you offering here lochoe..
ini author laling ek, jap, dulu rasa mcm pernah masuk, mylaling.. rasanyalah, rasa mcm website itu menarik... dulu.. tapi kenapa skrg mcm kurang info.. but i love all the girls.. in ur.. blog.. haha..

please read here, http://ringgittune.blogspot.com/2008...ours-make.html, msg me, if u interested... i'll give my hand on that.. :-)

for information, i also can help, to customize any business website.. contoh, website e-book macam ni..



saya boleh edit untuk lebih dynamic..

one more thing utk2 mana2 yang interested utk website2 clone spt:

1. myspace, friendster, digg, facebook... untuk sekolah atau kolej, atau utk friends.. saya pun boleh sediakan..

2. forum/newspaper...

3. lelong based website spt lelong.com.my or ebay.. or email website..

3, just name it anyy website you want me to clone.. insyallah i can do it..

:-)
__________________
Jual beli emas | wechat/Kalkao/Line: hargaemas | Phone : 012-2864232 | YM: hargaemasmy
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 23-07-2008, 10:04 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,158
Poster Rank: #69
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

kalau melibatkan penggunaan database camner ?.. sebab bos tok suruh banyak borang yang perlu diisi berbentuk web? tapi kalau memahal sangat tak mampuler
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 02:32 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you