Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-06-2013, 11:12 AM
nazrirazra nazrirazra is offline
Legendary Member

nazrirazra's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2009
Posts: 11,564
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 37
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Kereta Berdesing bila sampai 80KM ke atas tapi kejap2

As-Salam terr,

Nak tanya sal kereta kepada yang ada pengalaman dalam masalah kereta aku yang tgh duk alami sekarang ni.

Kereta Alza aku ni ada keluarkan satu jenis bunyi berdesing cam 2besi bergesel tapi halus. Bunyi tu kejap-kejap aje dan selalunya terjadi setelah 10 minit drive.

Aku tak pasti sebab aku buka aircond ke hape tapi nak tanya korang kalau2 ada pernah kena cam aku ni. Nak tahu apa rosak dan berapa kena bayar..

Sila kongsi2 yer
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-06-2013, 11:18 AM
lobinhood lobinhood is offline
Regular

lobinhood's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 373
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

perasaan ko je tuh bohhh hehehehhe
Reply With Quote
  #3  
Old 26-06-2013, 11:19 AM
joe_kacak jugak joe_kacak jugak is offline
Active Plus

joe_kacak jugak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Location: tebrau
Posts: 4,748
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

kompresor ekon kot..kot la..try jgn on ekon tgk ade tak bunyi tu lg
__________________
own more than what you show, talk less than what you know
Reply With Quote
  #4  
Old 26-06-2013, 11:26 AM
danzig_08 danzig_08 is offline
Active Plus

danzig_08's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2006
Location: konot
Posts: 2,609
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

aku xtau alza mcm mana
tp kalo kete proton dah sampai masa kene tukar timing belt kalo dah 80km
Reply With Quote
  #5  
Old 26-06-2013, 11:30 AM
yongyap yongyap is offline
Active Plus

yongyap's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,043
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

try tukar kete camry plak
Reply With Quote
  #6  
Old 26-06-2013, 11:32 AM
joe_kacak jugak joe_kacak jugak is offline
Active Plus

joe_kacak jugak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Location: tebrau
Posts: 4,748
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by yongyap View Post
try tukar kete camry plak
hahaha ..ni bukan berdesing tp berdesuppppp
__________________
own more than what you show, talk less than what you know
Reply With Quote
  #7  
Old 26-06-2013, 11:33 AM
smithmagge smithmagge is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,741
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 39
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by danzig_08 View Post
aku xtau alza mcm mana
tp kalo kete proton dah sampai masa kene tukar timing belt kalo dah 80km
alza bukan ke guna timing chain...
__________________
SUKA CAKAP BOHONG SUKA MUNKIR JANJI<<ada tak sikap ni dalam diri kita?Serius saya boring kalau orang terlalu fanatik partiNpemimpin politik..
Im COOl.....Infraction In Cool Mode
Reply With Quote
  #8  
Old 26-06-2013, 11:33 AM
d_conan d_conan is offline
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 21,310
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 151
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nazrirazra View Post
As-Salam terr,

Nak tanya sal kereta kepada yang ada pengalaman dalam masalah kereta aku yang tgh duk alami sekarang ni.

Kereta Alza aku ni ada keluarkan satu jenis bunyi berdesing cam 2besi bergesel tapi halus. Bunyi tu kejap-kejap aje dan selalunya terjadi setelah 10 minit drive.

Aku tak pasti sebab aku buka aircond ke hape tapi nak tanya korang kalau2 ada pernah kena cam aku ni. Nak tahu apa rosak dan berapa kena bayar..

Sila kongsi2 yer
bunyi2 kat kereta ni subjektif sgt.. huhuhu
Reply With Quote
  #9  
Old 26-06-2013, 11:35 AM
smithmagge smithmagge is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,741
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 39
Active Level
My Mood:
Default

entah2 brake pad dah nipis kot...kalau tak pun bering tayar..
__________________
SUKA CAKAP BOHONG SUKA MUNKIR JANJI<<ada tak sikap ni dalam diri kita?Serius saya boring kalau orang terlalu fanatik partiNpemimpin politik..
Im COOl.....Infraction In Cool Mode
Reply With Quote
  #10  
Old 26-06-2013, 11:40 AM
nazrirazra nazrirazra is offline
Legendary Member

nazrirazra's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2009
Posts: 11,564
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 37
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by smithmagge View Post
entah2 brake pad dah nipis kot...kalau tak pun bering tayar..
Break pad baru jer tukar tgh tahun lepas. Takkan dah abis kott. Bering tayar ni kalau rosak , mahal ke kena tukar ter?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump