Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,399
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,021
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,535
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-06-2013, 08:19 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 21,570
Poster Rank: #78
Blog Entries: 4
Thanked 523 Times
Active Level
My Mood:
Default menara transmisi di bangunan umno runtuh di pulau pinang..

baru dengar di buletin tv tiga menara transmisi di bangunan umno pulau pinang runtuh.. Seorang meninggal.. Saper ada keterangan lanjut blh post kt sini

Quote:
Originally Posted by Abdul wahob View Post
Ribut: Menara antena atas bangunan Umno runt
9:18PM Jun 13 2013

Ribut melanda Pulau Pinang kira-kira jam 7 malam ini dan menumbangkan menara antena di atas bumbung bangunan Umno negeri di Jalan Macalister.

Struktur tersebut yang terletak di atas bumbung bangunan 23 tingkat itu, jatuh di atas jalan raya, mengakibatkan seorang tercedera.

Menurut Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, pihak polis telah dimaklumkan mengenai kejadian itu untuk segera mengambil langkah keselamatan.

Dalam kenyataan audio kepada media, Lim berkata setakat yang diketahui, hanya seorang yang cedera serius dan telah dihantar ke hospital.

Menurutnya, kira-kira tujuh buah kereta rosak dan beliau berharap tidak ada lagi mangsa terlibat.

Lim menggesa Umno negeri supaya segera membuka bangunan itu supaya tindakan segera yang boleh diambil untuk mengelakkan lebih bahagian bumbung jatuh.

Ketika dihubungi, Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang, Shaik Hussein Mydin berkata, beliau dimaklumkan bahawa antena petir bangunan telah runtuh.

Beliau berharap tiada siapa yang cedera oleh kejadian itu.

Terdapat banyak pejabat di dalam bangunan itu dan pejabat Umno terletak di tingkat enam dan tujuh.

"Ia adalah satu kemalangan, satu bencana alam. Kami harap tiada siapa yang cedera," katanya.

Apabila diberitahu seseorang dipercayai cedera parah dan telah dihantar ke hospital untuk rawatan, Shaik Hussein mendoakan agar beliau cepat sembuhn.

"Kami akan menilai situasi dan melihat apa yang perlu dilakukan," katanya.


http://www.malaysiakini.com/news/232889
Quote:
Originally Posted by effies View Post
Quote:
Originally Posted by highway View Post







Quote:
Originally Posted by effies View Post




__________________

.::jadikan 100usd ke 1000usd setiap bulan.. Nantikan kemunculannya MY ForexSIGNAL::.
BulkSMS Murah RM45-Free 250sms

Kasihi Isteri Dengan Jiwamu Bukan Dengan Nafsu

Last edited by tokputih; 13-06-2013 at 09:44 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-06-2013, 08:20 PM
azriusre azriusre is offline
Super Active Member

azriusre's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2008
Location: Tah..aku pun tak tau
Posts: 3,472
Poster Rank: #1083
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Runtuh lagi...musim runtuh ni
__________________
Jangan dok gatai klik
Reply With Quote
  #3  
Old 13-06-2013, 08:23 PM
mr_xhizors mr_xhizors is offline
Active Member

mr_xhizors's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2010
Location: SoMeWhErE---->Out..ThErE
Posts: 2,378
Poster Rank: #1646
Blog Entries: 1
Thanked 15 Times
Active Level
My Mood:
Default

sbb angin kuat ni..mmg kuat gler angin td..
Reply With Quote
  #4  
Old 13-06-2013, 08:23 PM
kerolumpur kerolumpur is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 722
Poster Rank: #4440
Thanked 51 Times
Active Level
Default

Time aku berniaga ptg tadi pun ribut dtg.. tiga pokok tumbang...mg dasyat angin ptg tadi..
Reply With Quote
  #5  
Old 13-06-2013, 08:25 PM
aku_anak_nelayan aku_anak_nelayan is offline
Active Member

aku_anak_nelayan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2010
Posts: 730
Poster Rank: #4396
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokputih View Post
baru dengar di buletin tv tiga menara transmisi di bangunan umno pulau pinang runtuh.. Seorang meninggal.. Saper ada keterangan lanjut blh post kt sini
bagunan umno penang tinggi ooooo....kalau kat belah tanjung, dari komtar blh nmpk.....ala2 burj dubai...hehe..tp skrg mmg angin kuat kat penang...dah mcm ribut dah penang nie...
__________________
Newbies/Otai Forex Join us at Facebook :
forexpenang@yahoo.com
Reply With Quote
  #6  
Old 13-06-2013, 08:25 PM
rebellion rebellion is offline
Legendary Member

rebellion's Avatar
 
Trader Rating: (42)
Join Date: May 2010
Location: Steam/DoTa2
Posts: 15,277
Poster Rank: #131
Blog Entries: 1
Thanked 32 Times
Active Level
My Mood:
Default

Waah, kuat ribut belah sana tu
Reply With Quote
  #7  
Old 13-06-2013, 08:27 PM
Dreamboxjb Dreamboxjb is offline
Well-Known
Member

Dreamboxjb's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2011
Location: whatsApp:+60107933221
Posts: 9,597
Poster Rank: #294
Blog Entries: 1
Thanked 7 Times
Active Level
Default

ada ribut kata org.....
Reply With Quote
  #8  
Old 13-06-2013, 08:27 PM
musangpulutt musangpulutt is offline
Active Member

musangpulutt's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Posts: 1,919
Poster Rank: #2016
Thanked 52 Times
Active Level
My Mood:
Default

Memang musim dia...
__________________
Patah Tumbuh Hilang Entah Kemana
Reply With Quote
  #9  
Old 13-06-2013, 08:28 PM
rakcacer rakcacer is online now
Super Active Member

rakcacer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,880
Poster Rank: #1340
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

kt jb pun angin kencang...
Reply With Quote
  #10  
Old 13-06-2013, 08:29 PM
aku_anak_nelayan aku_anak_nelayan is offline
Active Member

aku_anak_nelayan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2010
Posts: 730
Poster Rank: #4396
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kerolumpur View Post
Time aku berniaga ptg tadi pun ribut dtg.. tiga pokok tumbang...mg dasyat angin ptg tadi..
aku dgr dkt pasar mlm pantai bersih td angin kuat, lari habis org lintang pukang masuk flat...pastu pokok tumbang dkt bagan ajam, tgh jln plk tue..
__________________
Newbies/Otai Forex Join us at Facebook :
forexpenang@yahoo.com
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:11 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE