Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,265
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,997
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,159
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 07-05-2013, 10:01 PM
sayid83 sayid83 is online now
Active Member

sayid83's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,074
Poster Rank: #1903
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Megat Sri Rama View Post
mungkin perang saraf Assad...

mungkin benar tapi nak menyelamatkan dari tentera Assad.
aku sokong kenyataan nie...Allah menyelamatkan hambanya yang soleh dengan cara yg tak kita sangka..betul tak MSR

ingat tentera diorang baik sngt ke...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 07-05-2013, 10:03 PM
Don Malaya Don Malaya is online now
CG Top Poster Club

Don Malaya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Location: Saudagar Minyak Mentah 20sen
Posts: 21,980
Poster Rank: #77
Thanked 249 Times
Active Level
My Mood:
Default

sumber ???
Reply With Quote
  #13  
Old 07-05-2013, 10:05 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,244
Poster Rank: #87
Thanked 487 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adik74 View Post
Hizbullah kecam pembongkaran makam Hujur bin Adi

Agensi Berita Ahlul Bait (ABNA.co) - Pergerakan Hizbullah Lubnan mengeluarkan kecaman keras tindakan anti Syiah dengan pembongkaran makam Hujur bin Adi. Dua hari sebelum pembongkaran makam tersebut, Setiausaha Agung Hizbullah Sayid Hasan Nasrullah sudah memberikan amaran tentang tindakan perlecehan tempat-tempat suci. Gerakan ini turut menyatakan bahawa mereka sudah menduga aksi tersebut.

Kenyataan tersebut menambah, "Permakaman sahabat yang mulia, Hujur bin Adi merupakan salah satu makam yang paling penting menurut pandangan seluruh umat Islam. Penghinaan terhadapnya dan aksi pembongkaran tersebut berpunca dari ideologi terrorisme dan jenayah yang mana mereka tidak akan menjaga kehormatan di samping tidak mengiktiraf simbol-simbol suci Islam dan Kristian.

"Di manakah pemberontak Syria yang mendakwa bahawa mereka akan membela tempat-tempat suci dan berjanji akan menjaga permakaman serta pusat agama?.

"Hizbullah menyatakan kebimbangan terhadap penerusan aktiviti anti-kubur, kita meminta semua pegawai yang berkaitan agar melaksanakan tanggungjawab mereka sehingga tidak dikatakan bersubahat dengan jenayah ini, termasuklah mencegah sebarang fitnah."
ya... tapi jangan lupa dua perkara,

1. Bassar tu bukan manusia bermaruah.
2. Puak pemberontak adalah sunni, mereka juga hormatkan para sahabat.

Bassar pada aku memang lebih dari tergamak buat gini untuk main sensitiviti puak Syiah di Iran, Lubnan dan Palestin.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty
Reply With Quote
  #14  
Old 07-05-2013, 10:07 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,244
Poster Rank: #87
Thanked 487 Times
Active Level
Default

TT, aku tak menafikan...

cuma basically nak cakap, terlalu awal untuk judge puak pemberontak.

ingat la, pemberontak tak dapat apa-apa buat macam ni, malah akan hilang support dari umat Islam satu dunia.

mereka tak ada sumber kewangan, senjata, dsb. untuk perang ni... semuanya bergantung kepada masyarakat Islam dunia.

they have a lot to loose by doing this.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty
Reply With Quote
  #15  
Old 07-05-2013, 10:11 PM
adik74 adik74 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Posts: 2,679
Poster Rank: #1468
Thanked 28 Times
Active Level
My Mood:
Default

Suriah:
Tersebar Berita, Pelaku Pembongkaran Makam Sahabat Nabi Tertangkap


Menurut Kantor Berita ABNA, dari sebuah situs jejaring sosial berbahasa Arab tersebar dengan cepat foto pelaku pembongkaran makam sahabat Nabi Saw Hujr bin 'Adi di Suriah. Menurut laporan yang berhasil dihimpun, konon pelaku yang merupakan anasir dari kelompok pemberontak Suriah berhasil ditangkap dan kepalanya dipenggal oleh orang yang tidak diketahui. Gambar kepala setelah dipenggal tersebut juga ditampilkan dan disebar melalui situs jejaring sosial.

Media berita di Irak menurunkan berita, "Pelaku pembongkaran dan penghinaan terhadap makam sahabat Nabi Saw Hujr bin 'Adi berhasil ditangkap oleh komite rakyat yang tergabung dalam kesatuan militer Suriah." Pelaku menurut laporan media tersebut begitu tertangkap segera dieksekusi dan kepalanya dipenggal.

Namun pihak ABNA masih meragukan kebenaran berita tersebut, sebab belum ada pernyataan atau media resmi yang secara bertanggungjawab memberikan informasi yang lengkap dan detail mengenai tertangkapnya pelaku pelecehan makam sahabat Nabi Saw tersebut. Meskipun berita tersebut masih simpang siur dan tidak diketahui pasti kebenarannya.







Sumber : http://abna.co/data.asp?lang=12&id=416329
Reply With Quote
  #16  
Old 07-05-2013, 10:17 PM
kemolok kemolok is offline
Super Active Member

kemolok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Location: N9
Posts: 4,763
Poster Rank: #792
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

dapat lihat wajah sahabat nabi s.a.w
Reply With Quote
  #17  
Old 07-05-2013, 10:20 PM
akuehebat akuehebat is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 3,345
Poster Rank: #1151
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Megat Sri Rama View Post
ya... tapi jangan lupa dua perkara,

1. Bassar tu bukan manusia bermaruah.
2. Puak pemberontak adalah sunni, mereka juga hormatkan para sahabat.

Bassar pada aku memang lebih dari tergamak buat gini untuk main sensitiviti puak Syiah di Iran, Lubnan dan Palestin.
ye..betul..sedangkan ulamak al butti y sokong dia pun dia bole bunuh...
Reply With Quote
  #18  
Old 07-05-2013, 10:21 PM
adik74 adik74 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Posts: 2,679
Poster Rank: #1468
Thanked 28 Times
Active Level
My Mood:
Default

Rasanya elok la berita2 berkaitan Syria di masukkan ke sini http://www.carigold.com/portal/forum...81611&page=284

Reply With Quote
  #19  
Old 07-05-2013, 10:59 PM
achok achok is offline
Legendary Member

achok's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2008
Posts: 11,153
Poster Rank: #235
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adik74 View Post
Suriah:
Tersebar Berita, Pelaku Pembongkaran Makam Sahabat Nabi Tertangkap


Menurut Kantor Berita ABNA, dari sebuah situs jejaring sosial berbahasa Arab tersebar dengan cepat foto pelaku pembongkaran makam sahabat Nabi Saw Hujr bin 'Adi di Suriah. Menurut laporan yang berhasil dihimpun, konon pelaku yang merupakan anasir dari kelompok pemberontak Suriah berhasil ditangkap dan kepalanya dipenggal oleh orang yang tidak diketahui. Gambar kepala setelah dipenggal tersebut juga ditampilkan dan disebar melalui situs jejaring sosial.

Media berita di Irak menurunkan berita, "Pelaku pembongkaran dan penghinaan terhadap makam sahabat Nabi Saw Hujr bin 'Adi berhasil ditangkap oleh komite rakyat yang tergabung dalam kesatuan militer Suriah." Pelaku menurut laporan media tersebut begitu tertangkap segera dieksekusi dan kepalanya dipenggal.

Namun pihak ABNA masih meragukan kebenaran berita tersebut, sebab belum ada pernyataan atau media resmi yang secara bertanggungjawab memberikan informasi yang lengkap dan detail mengenai tertangkapnya pelaku pelecehan makam sahabat Nabi Saw tersebut. Meskipun berita tersebut masih simpang siur dan tidak diketahui pasti kebenarannya.







Sumber : http://abna.co/data.asp?lang=12&id=416329
tak paham aku urutan cerita gambar2 ni...
Reply With Quote
  #20  
Old 08-05-2013, 12:00 AM
foresight foresight is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 55
Poster Rank: #18412
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

SubahanAllah... ape kejadah yg mereka nak nie... haizzz
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:31 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE