Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-07-2008, 10:34 PM
rezwan_UMT rezwan_UMT is offline
Regular

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2008
Posts: 157
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default investment ikan kelisa

salam semua
saya org bru kt forum ni
tp jz nk share satu investment yg melibatkan penternakan ikan kelisa,
saya rasa ramai yg lum pernah dengar pasal bnda ni
tp investment ni berlaku kt tempat saya n rakan2 wt praktikal untuk satu subjek di bukit merah.

konsep dia senang je...
kita beli ikan kelisa paling minima 16 ekor then kita letak kt kolam yg di pawah oleh syrikat.

hasil di peroleh apabila ikan tersebut ada anak
so hasil tu devide kepada 2 (owner n syrikat)
pasal management kolam tersebut semuanya diuruskan oleh syarikat.
so tugas kita jz datang tgk apabila da harvest ikan untuk setiap 2 bulan
investment ni da tempoh perjanjian selama 5 tahun dgn syrikat

so semasa saya wt praktikal kt situ
ramai gak inverstor yg happy cz dh mula dpt hasil
setakat ni kolam milik syarikat tu berjumlah 200 kolam
dh yg dh invest da dlm 150 kolam.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-07-2008, 10:45 PM
mrim19 mrim19 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 267
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

braper pelaburan, braper dapat...citer detail sikit
Reply With Quote
  #3  
Old 09-07-2008, 10:47 PM
abgG abgG is offline
Active Member

abgG's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Location: ipoh< tmloh>kb
Posts: 1,808
Thanks (Received): 102
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

macam pernah dengar jer, teruskan....
Reply With Quote
  #4  
Old 09-07-2008, 10:49 PM
faizfakhirin faizfakhirin is offline
Active Member

faizfakhirin's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,046
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

apa nama syrikt tue?
__________________
Gapo Tak Tahu![/SIZE][/B]

http://kidforex.blogspot.com
Reply With Quote
  #5  
Old 09-07-2008, 10:50 PM
donat88 donat88 is offline
Active Member

donat88's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,707
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Baguih ni...betul aku pon pernah terbaca kat forum...tapi di mana...
Reply With Quote
  #6  
Old 09-07-2008, 10:54 PM
shadow shadow is offline
Active Member

shadow's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Location: ~Gems City~
Posts: 2,201
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

citer la detail sikit.
ni nk labur bukan pakai daun pakai duit ni.
syarikat apa nama.
baper kos sebenar dan untung,
apa risiko dia?
Reply With Quote
  #7  
Old 09-07-2008, 10:56 PM
mmatb mmatb is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bukit Merah dekat Taiping,,
kawan aku kata dia dah labur RM100k ++ satu kolam. selama 5thn
Reply With Quote
  #8  
Old 09-07-2008, 10:59 PM
damiaphang damiaphang is offline
Super Active

damiaphang's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2008
Location: klang - tg malim - pantai remis,perak
Posts: 7,629
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

chee citer bagi detail ckit...
Reply With Quote
  #9  
Old 09-07-2008, 10:59 PM
rezwan_UMT rezwan_UMT is offline
Regular

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2008
Posts: 157
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

nk detail cm na
kalu pasal modal paling murah dlm 20k, tp ikan yg low quality la
n yg paling mahal 250k, tu mmg berbaloi cz sekor anak dia kita leh jual rm2500 .
so setiap kali harvest untuk satu kolam ni
paling kurang ada la dlm 20 ekor anak untuk 1 pair
dalam kolam tu da 6 jantan n 10 betina (tu paling sikit la utk satu kolam)
Reply With Quote
  #10  
Old 09-07-2008, 11:00 PM
rezwan_UMT rezwan_UMT is offline
Regular

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2008
Posts: 157
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mmg syrikat tu kt bukit merah
n tokei tu org melayu kita
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump