Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-04-2013, 12:08 PM
fazwan fazwan is offline
Regular

fazwan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 262
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Unhappy Stil kene bayar walaupun tak dapat guna.... Tak Adil..

Salam Sejahtera..

Perasan tak , perkhidmatan yang ada kat malaysia ni mcm celcom, maxis,digi,telekom, astro, internet, dan bil utiliti dan sengakatan dengannya.. kalau kene bar atau kene potong, kita stil bayar perkhidmatan diorg walaupun kita tak dapat mengunakanya.. NI TAK ADIL...



Kenapa erk kerajaan malaysia taknak campur tangan dalam isu contrak yang pengunna nak tak nak kene sign, yang membebankan penguna ni?? mana pergi mana pergi jabatan hal ehwal penguna,jabatn yang berkuasa, pihak berkuasa tempatan, rasenye dah banyak dah org komplen mengikut saluran yang betul?? kenapa mereka tak ambik tindakan?? adakah ini kerana , mereka monopoli, dan syarikat besar yang tak beleh di usik??

Last edited by fazwan; 27-04-2013 at 04:23 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-04-2013, 12:11 PM
fotosintesis fotosintesis is offline
Active Plus

fotosintesis's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,505
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku penah kena gak masa tu ngan celcom.. tapi lain sket la.. kalau x aktif 3 bulan dia potong terus.. tapi kena bayar gak la yg 3 bulan kita gantung tu.. aku x bayar dekat setau bila nk p byr cuak gak la takut kena bayak. rupenye die cas 3 bulan je. pastu dikira x aktif. bayar yg 3 bulan tu je la
__________________
ini adalah cetakan berkomputer, tiada tandatangan diperlukan
Reply With Quote
  #3  
Old 26-04-2013, 12:12 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,614
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 59
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

contract bro
dah sain xley buat ape2
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 26-04-2013, 12:13 PM
matlan matlan is offline
Super Active

matlan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2007
Location: Kuantan <> Shah Alam <> Pasir Puteh
Posts: 7,283
Thanks (Received): 166
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fotosintesis View Post
aku penah kena gak masa tu ngan celcom.. tapi lain sket la.. kalau x aktif 3 bulan dia potong terus.. tapi kena bayar gak la yg 3 bulan kita gantung tu.. aku x bayar dekat setau bila nk p byr cuak gak la takut kena bayak. rupenye die cas 3 bulan je. pastu dikira x aktif. bayar yg 3 bulan tu je la
sAMA CAM AKU mEKSIS BUKBENG.....
Reply With Quote
  #5  
Old 26-04-2013, 12:13 PM
amonre amonre is offline
Active Member

amonre's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Location: umah mak
Posts: 1,309
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ini lah namanye sistem kapitalis....
__________________
...leben und leben lassen...
Reply With Quote
  #6  
Old 26-04-2013, 12:15 PM
parkis parkis is offline
Regular

parkis's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2010
Posts: 215
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

maxis pun 3 bulan je..tp if TM, selama x bayar 2 lah, bil nyer bertambah2. xder cut off..
Reply With Quote
  #7  
Old 26-04-2013, 12:20 PM
fazwan fazwan is offline
Regular

fazwan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 262
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Telekom = Internet + Telephone users = tak bayar = internet kene potong tapi stil kene charge perkhidmatan setiap bulan selagi tak bg tau kat depa..

Astro = tak bayar = kene potong (bil charge jalan mcm biasa,) (dah bayar = Kene charge lagi sebulan tak bayar (RM 20).
Reply With Quote
  #8  
Old 26-04-2013, 12:32 PM
khairul385 khairul385 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (75)
Join Date: Jul 2008
Location: di dalam hati si gadis berbaju purple
Posts: 13,966
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

jom tukarrr...

erkk...ada kene mengena dengan PRU ke?
__________________

SETEL SAMAN BERDISKAUN [J*J & T*R*F*K] !!!
Reply With Quote
  #9  
Old 26-04-2013, 12:36 PM
Don Malaya Don Malaya is offline
CG Top Poster Club

Don Malaya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Location: Full Time Trader
Posts: 24,101
Thanks (Received): 342
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

dah sain aggrement..dorunk yg beri servisss...nak wat cane lagi....
Reply With Quote
  #10  
Old 26-04-2013, 12:37 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 112,993
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 7313
Active Level
My Mood:
Default

xmampu byr smpai kena potong pakai prepaid je..elakkan la pakai bil ni..mmg terlebih2 caj die..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold