Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Softwares, Applications

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-03-2013, 06:02 PM
GreenLive GreenLive is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 322
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default [Pertanyaan]Bagaimana Cara Burn Windows 7 ke Dalam Cd kosong?

Assalamualaikum...
Macam cammana kaedah untuk Burn Windows Xp,7 atau apa-apa windows kedalam Cd kosong DvdRom.Saya selalu format Pc sendiri dan selalu beli Cd Windows kat kedai tadi ada cari kat beberapa kedai Cd games untuk beli cd windows tapi kebanyakannya sudah tidak menjual Cd Windows.

Mujur ada satu kedai menjual tapi kena tunggu sebab dia Burn windows dalam Cd kosong jer..jadi saya terpikir nak buat sendiri tapi tak tahu caranya


Soalan:

1-Apa software yang perlu untuk melakukan proses BURN?
2-Boleh ke saya menggunakan Laptop sendiri untuk Proses BURN?
3-Kalau tersilap Burn dalam Cd kosong dan nak padam balik boleh ke?


P/s kalau ada toturial lengkap kaedah BURN lagi baik
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-03-2013, 06:06 PM
GreenLive GreenLive is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 322
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tujuan Burn adalah untuk proses Format...
Reply With Quote
  #3  
Old 13-03-2013, 06:09 PM
jinlapar jinlapar is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (13)
Join Date: Dec 2009
Location: dunia yang sementara
Posts: 20,090
Thanks (Received): 622
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

downold iso kat torrent burn je guna power iso
Reply With Quote
  #4  
Old 13-03-2013, 06:11 PM
rain93 rain93 is offline
Active Plus

rain93's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,892
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

masuk lam pendrive lagi senang..guna Windows 7 USB Download Tool. bleh ntok burn kat pendrive & DVD. windows 8 bley gune gak. pastikan file iso.
Reply With Quote
  #5  
Old 13-03-2013, 06:11 PM
GreenLive GreenLive is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 322
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jinlapar View Post
downold iso kat torrent burn je guna power iso
ada tak link selain dari torrent sebab saya tak biasa downlaod guna torrent...kalau ada link windows 7 untuk dikongsi bagus jugak...
Reply With Quote
  #6  
Old 13-03-2013, 06:13 PM
GreenLive GreenLive is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 322
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by rain93 View Post
masuk lam pendrive lagi senang..guna Windows 7 USB Download Tool. bleh ntok burn kat pendrive & DVD. windows 8 bley gune gak. pastikan file iso.

maaf saya tak biasa BURN ni jadi ISO ni aper...Saya nak cari windows yang boleh Boot lepas Burn..
Reply With Quote
  #7  
Old 13-03-2013, 06:13 PM
liverpool liverpool is offline
Super Active

liverpool's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Mar 2009
Location: Negeri d bawah bayu...............................
Posts: 9,491
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Aku ada beberapa koleksi iso file windows 7 n xp.. Kalau mo guna utk format selalu nya aku guna ezboot masukan dlm pendrive.. Format guna pendrive, kalau tk kena burn iso jela
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 13-03-2013, 06:14 PM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (53)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 27,727
Thanks (Received): 221
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

1-Apa software yang perlu untuk melakukan proses BURN?
Macam2 ada,google je.
2-Boleh ke saya menggunakan Laptop sendiri untuk Proses BURN?
boleh je
3-Kalau tersilap Burn dalam Cd kosong dan nak padam balik boleh ke?
Salu wat memang takle erase dah
Reply With Quote
  #9  
Old 13-03-2013, 06:14 PM
GreenLive GreenLive is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 322
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

saya dah beli cd kosong[DvdRom] 2 keping jadi nk Burn guna Cd bukan Pendrive[Pendrive lain citer]
Reply With Quote
  #10  
Old 13-03-2013, 06:15 PM
rakcacer rakcacer is online now
Active Plus

rakcacer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2009
Posts: 3,751
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

baik beli yg original utk pc atau laptop... bende lain bleh beli pirate. utk os, cari la original...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold