Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-06-2008, 02:59 PM
manja manja is offline
Active Member

manja's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Posts: 1,358
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Kelebihan & Kekurangan Bekerja di Kilang.

alam & salam sejahtera kepada rakan2 sekalian yg berkunjung kat thread aku nih.. terima kasih aku ucapkan.

Tujuan thread ni aku wujudkan kerana aku nak tau kelebihan dan kekurangan klu kita bekerja dikilang. Termasuklah dr segi benefit medical ke dr segi kebajikan staff ke & lain2. Tak kisahlah kilang apa2 pun. Klu ada pengalaman korang suka dan duka nak share sekali pun cite la kat sini. Al-maklumlah aku x pernah langsung kerja kat kilang. Lps je aku abis sekolah dulu aku tlg arwah mak aku niaga kedai makan lps tu aku dpt keje private company then baru aku kerja di sektor gov sampai aku berhenti setahun lebih yg lalu. Aku dpt idea nak bukak thread ni pun pasal aku dpt tau kilang sony dkt area aku ni nak pakai pekerja. Jwtn yg dorang nak bukak utk Julai ni staff bhgn office. Yg bhgn office ni dia nak pakai yg ada kelulusan diploma(x tau lg bidang apa) dgn spm. Gaji x silap aku utk diploma rm2800 tuk spm rm1400 je (ni anggaran aku je tp utk diploma tu betul la gaji byk tu).

So aku harap dpt la feedback dr korang. Tk..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-06-2008, 03:02 PM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,090
Thanks (Received): 200
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kwn wak cari jodoh kat kilang
sanggup declare spm jer..
alhamdulillah..dpt calon yg sempurna,katanya..
Reply With Quote
  #3  
Old 26-06-2008, 03:06 PM
manja manja is offline
Active Member

manja's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Posts: 1,358
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
kwn wak cari jodoh kat kilang
sanggup declare spm jer..
alhamdulillah..dpt calon yg sempurna,katanya..

Alhamdulillah wak.. aku pun tumpang gembira dgr. Tuah badan la kwn ko tu
Reply With Quote
  #4  
Old 26-06-2008, 03:09 PM
mj12 mj12 is offline
Legendary Member

mj12's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2008
Posts: 11,824
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

adeh manja .....sat agi adalah org jawap...
__________________
p/s....kling....klong....kling.....klong..........
Reply With Quote
  #5  
Old 26-06-2008, 03:10 PM
Jeopardy Lobstermen2 Jeopardy Lobstermen2 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 224
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

alamak kerja sony?? lubuk awek tu... tak hensem pon diaorang berebut... jenuh dulu aku tempis kiri kanan tak tau nak pilih yg mana semua soket2 kain baju semua modified habis..
Reply With Quote
  #6  
Old 26-06-2008, 03:15 PM
pijoe pijoe is offline
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,285
Thanks (Received): 665
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jeopardy Lobstermen2 View Post
alamak kerja sony?? lubuk awek tu... tak hensem pon diaorang berebut... jenuh dulu aku tempis kiri kanan tak tau nak pilih yg mana semua soket2 kain baju semua modified habis..
hahaha...aku teringat masa belajar dulu kat mmu melaka...dekat trafic light, aku naik tzm tunggu kat sebalah bas kilang....awek awek kilang tu melambai lambai menjerit jerit nak berkenalan mintak no Hp aku.... ahahaha... BUDUS
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
  #7  
Old 26-06-2008, 03:19 PM
yasmin yasmin is offline
Regular

yasmin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 151
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sebelum keje kat sini, an keje kilang gak! Kilang Motorola (skrang On Semoconductor).... keje kilang ni pergaulan luas, byk buruk dari baiknya... tapi utk lelaki orait la kot... utk pompuan tak bape sesuailah.... sbb keje shift. Kemudahan ok! kalau keje kat Motorola dulu, satu famili dpt klinik panel percuma! tapi bagi yang dah kawin la... tapi tak tau la kilang sony nie camne... ko kene gi tanya la kemudahan yang disediakan... hmmm...

*an - saya(loghat ns)
Reply With Quote
  #8  
Old 26-06-2008, 03:22 PM
JutawaN_MilleniuM JutawaN_MilleniuM is offline
Active Member

JutawaN_MilleniuM's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: Garisan Khatulistiwa
Posts: 1,705
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ok jugak keje kilang nie..tapi dia punya culture tu lain dari biase laa..sbb dok dlm kilang tu je..
apepon boley try dulu..
__________________
*~ Stokis Kolestrum Alpha Lipid™ Lifeline™ Sg. Buloh & Petaling Jaya ~* Ingin Order/ Menjadi Stokis / Pengedar di seluruh Malaysia [Ebistari Resources - Fairuz 0126409897]

Etiqa Takaful -
Simpanan + Perlindungan + Mudharabah(Keuntungan). Cabang Muamalat Islam yang saling menjamin, menjaga dan memelihara sesama peserta berasaskan konsep Tabarru'
Reply With Quote
  #9  
Old 26-06-2008, 03:36 PM
Mr Giant Mr Giant is offline
Active Member

Mr Giant's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,371
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kalo keje syif 12 jam, baik carik keje laen....
mmg xjumpa org nye...

aku dh rasa keje kilang dulu...6 tawun dok ada jadik operator...
letih oooo.....balik keje letih, mandi2 pastu gedebum...tido tak ingat donia....
pastu bangun, mandi2 balik pastu tunggu bas dtg amik nk pegi keje...huhuhu...
camtulaa rutin harian aku selama 6 tawun....huhuhu...

kalo opis hour pastu bhgn admin, ok kot....
Reply With Quote
  #10  
Old 26-06-2008, 04:18 PM
blackiejazz blackiejazz is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 188
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Aku masih ingat lagi waktu zaman aku....bila sedara2,kawan2 mak ayah or jiran2 dtg umah lbh2 lagi masa raya...soalan lazim yg ditanya kerja apa?dan pastinya sambungannya....oooo keje kilang!!!!!!!!!alamak pedihnya telinga...mcm la kerja kilang tu hina sgt!kalo ckp keje bank wah!kemain lagi soaljawabnya....w/pun peon!!!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump