Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Info, Debate

Info, Debate Perkongsian info bermanfaat untuk semua. Perdebatan mengenai sesuatu isu. Semuanya di sini. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,198
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,802
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,225
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-03-2013, 08:38 PM
abangbeca abangbeca is offline
Well-Known
Member

abangbeca's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jan 2009
Location: aTaS BeCa.....
Posts: 8,545
Poster Rank: #347
Thanked 157 Times
Active Level
My Mood:
Default Tabung Perajurit Lahad Datu -CG Version [No Akaun Dah Updated]

Salam semua

Bersempena dgn tragedi yg berlaku di Lahad Datu..kebanyakkan dr kita dah tau ada anggota kgselamatan yg telah terkorban....dengan ikhlas hati aku dengan ini ingin mewakili pihak rakan2 di CG ingin memohon derma ikhlas dr semua warga Malaysia x kisah politik sebelah mana, walaupun sumbangan sedikit moga2 dpt membantu anak2 arwah di masa hadapan...mungkin kita tidak dpt berperang bersama tp pd masa yg sama kita blh membantu mangsa2 yang terlibat....

Tolong ambik perhatian...derma kilat akan bermula hanya pd Isnin ni sbb aku akan buka satu acc di Maybank dan Cimb...klu guna saving acc aku mmg kena blok nnti....mcm mana kes yg aku buat derma kilat utk arwah seorg tentera maut yg dilanggar bas di Setiawangsa last year....

Mgkn ada gambar2 arwah yg lain tiada...tp mgkn akan diupdate dr semasa ke semasa


Bank : Maybank
Account Number : 564128621695
Account Name : Ilham Aish Trading

Sila masukkan email ini dlm transaksi ilhamaishtrading@gmail.com



OPS SULU- 3 ANGGOTA KOMANDO 69 TERKORBAN DIPERCAYAI TERKENA TEMBAKAN PENEMBAK TEPAT (SNIPER) TENTERA SULU..

1.Insp 17992 Zulkifli B. Mamat
2.Kpl 113088 Sabarudin B. Daud

Kesemua skuad 69 komando.


Sama2 kita sedekahkan al fatihah pd mangsa pertempuran di Lahad Datu


Quote:
Originally Posted by Luqmanul Hakim View Post
SMS, Gambar Terakhir Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat



Gambar di atas adalah antara petikan SMS di antara Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat dan rakan seperjuangannya.

Ia jelas menunjukkan arwah begitu bersemangat untuk berjuang dalam misi tersebut.

Di bawah ini adalah dikatakan gambar terakhir Allahyarham.




Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat.

Jasa dan pengorbanannya kepada negara tidak ada galang gantinya!

Al-Fatihah.










Quote:
Originally Posted by mzak View Post


Ibu dan isteri allahyarham dipertemukan dengan jenazah.




Quote:
Originally Posted by mustopa_a View Post


Allahyarham Sarjan Sabaruddin Daud bersama Keluarga...
Al-Fatihah
Attached Images
File Type: jpeg IMG-20130301-WA0033.jpeg (309.0 KB, 699 views)
File Type: jpg IMG-20130301-WA0014.jpg (25.0 KB, 686 views)

Last edited by abangbeca; 07-03-2013 at 09:09 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-03-2013, 08:41 PM
Luqmanul Hakim Luqmanul Hakim is online now
CG Top Poster Club

Luqmanul Hakim's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Mar 2010
Location: GP (Kampung) BM (Bandar) PP (Negeri) M (Negara)
Posts: 23,252
Poster Rank: #63
Blog Entries: 2
Thanked 4,662 Times
Active Level
My Mood:
Default

Parking dulu sambil menunggu Tuan Masta abangbeca updatekan no akaun, mari rakan˛ dan Masta˛ CG, kita menderma...

Luqmanul Hakim @ CariGold.com
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2013, 08:42 PM
Breekachu Breekachu is offline
Active Member

Breekachu's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,843
Poster Rank: #2116
Thanked 1 Time
Active Level
Default

park dulu. dah ada no akaun kasi update
Reply With Quote
  #4  
Old 01-03-2013, 08:43 PM
abangbeca abangbeca is offline
Well-Known
Member

abangbeca's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jan 2009
Location: aTaS BeCa.....
Posts: 8,545
Poster Rank: #347
Thanked 157 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Luqmanul Hakim View Post
Parking dulu sambil menunggu Tuan Masta abangbeca updatekan no akaun, mari rakan˛ dan Masta˛ CG, kita menderma...

Luqmanul Hakim @ CariGold.com
Insyaallah bro...isnin tghari kawe update no acc...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-03-2013, 08:44 PM
abangbeca abangbeca is offline
Well-Known
Member

abangbeca's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jan 2009
Location: aTaS BeCa.....
Posts: 8,545
Poster Rank: #347
Thanked 157 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Breekachu View Post
park dulu. dah ada no akaun kasi update
Beres bos.....sambil2 tu blh sedekahkan al fatihah dan baca yaasin sikit mlm nih
Reply With Quote
  #6  
Old 01-03-2013, 08:47 PM
Hitman™ Hitman™ is online now
Legendary Member

Hitman™'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2010
Posts: 10,902
Poster Rank: #243
Blog Entries: 7
Thanked 152 Times
Active Level
Default

yang lagi 2 orang anggota VAT69 tue ada info tak?
__________________
>>> PC Custom Build Area Shah Alam & Melaka <<<

"Those who believe, no explanation is necessary - Those who do not, no explanation is possible"
Reply With Quote
  #7  
Old 01-03-2013, 08:49 PM
abangbeca abangbeca is offline
Well-Known
Member

abangbeca's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jan 2009
Location: aTaS BeCa.....
Posts: 8,545
Poster Rank: #347
Thanked 157 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Hitman™ View Post
yang lagi 2 orang anggota VAT69 tue ada info tak?
Tgh carik bro...klu ada blh tepek sini nnti aku update kt dpn
Reply With Quote
  #8  
Old 01-03-2013, 08:50 PM
mrfs1978 mrfs1978 is offline
Well-Known
Member

mrfs1978's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2006
Posts: 5,460
Poster Rank: #658
Thanked 104 Times
Active Level
My Mood:
Default

amat dialu-alukan cg buat tabung khas untuk keluarga VAT69 yang terkorban....
Reply With Quote
  #9  
Old 01-03-2013, 08:52 PM
seanbuas seanbuas is offline
Normal Member

seanbuas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 208
Poster Rank: #9592
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

parkking gak
__________________
TRANSFER FACTOR Harga Ahli Je
Call/sms/whatsapp 014-8313211
Reply With Quote
  #10  
Old 01-03-2013, 08:52 PM
astrowan astrowan is offline
Legendary Member
OctaFX Official
Support Team

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,097
Poster Rank: #74
Blog Entries: 1
Thanked 244 Times
Active Level
My Mood:
Default

mati syahid ni .. mempertahankan negara....


kena bantu...
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:02 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE