Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 26,879
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,502
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,471
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-06-2008, 11:35 AM
3series 3series is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 188
Poster Rank: #10236
Thanked 0 Times
Active Level
Default Promosi Catalog Hypermarket Carrefour benar atau gimik saja??

Saya nak berkongsi pengalaman saya baru baru nie pergi Carrefour Kepong...sebenarnya saya jarang pergi hypermarket lain kecuali Tesco...kebetulan tesco paling dekat ngan rumah saya dan dari perbandingan saya mmg saya dapati harga dia lebih murah dan promosi dia betul seperti yg di war warkan...walaupun adekalanye harga promosi dia kdg lebih tinggi dari harga biasa..tu nak perangkap kitalah tu

Saya pergi ke Carrefour Kpg nie pasal dia org hantar catalog kat rumah,belek punye belek punye belek nampak adelah 4/5 item yg saya perlu beli dan menarik harganya.So sampai sana aku pun cari lah catalog promosi dia kat entrance tapi tak jumpa...so aku pun mintak kat customer service dia catolognyer nampak mcm ade satu tu jer...so aku pun carilah item yg aku nak.. Milo 2kg.. bile aku sampai kat rak tu aku tgk kosong kecuali yg takde promosi...then aku carilah pulak drypers wee wee dry...pun kosong jugak rak dia...aku mula naik angin masa tu....pas tu cari plak dugro step 3...pun kosong jugak rak dia...masa nie mmg aku dah mula geram...so aku pun bayar ade dlm 10 item lain yg my wife beli dan terus pegi kat customer service dia.

Aku tanye kenapa item yg kunon nya promosi nie takde stok...so dia pun panggil dia punye supervisor ker ape ntah...then supervisor nie bila sampai dia pun check ngan ade mamat lain ngan okie talkie dia...perhhh mamat tu ngan sombong dan angkuh nyer cakap...uhhh tu takde stok...stok dah order hari selasa baru sampai.so aku argue ngan supervisor nie...klu korang pandai buat promosi tapi takde stok ape ker jadah nyer....hari aku pergi sabtu 7pm bukan sabtu midnite or sun midnite klu nak bagi excuse stok habis...so meaning beribu org akan dtg lepas aku utk beli barang nie tapi kunon stok dah habis dan end up kita beli barang lain yg takde promosi...aku tanye supervisor tu, mmg carrefour biasa buat camnie ker pasal aku tau byk supermarket kecik2 buat gimik mcm nie...hantar catalog kat rumah letak dlm 10 item mmg murah giler babun...tapi bila kita pergi dia kata stok dah habis...then pasal dah alang2 sampai kita pun belilah brg2 yg harga nye mayb lebih tinggi dari kedai depan rumah kita.

Yg aku marah dan geram tu pasal aku travel jauh dari Subang bistari ker kepong semata mata pasal 3 main item nie.tapi tup tup dia bagi jawapan camnie...so bagi pengguna kat luar sana berhati hatilah gimik dan taktik2 camnie.

Last edited by 3series; 24-06-2008 at 12:30 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-06-2008, 03:01 PM
zasrul1978 zasrul1978 is offline
Active Member

zasrul1978's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2006
Posts: 711
Poster Rank: #4584
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

biasa berlaku...

penah terjadik gak dgn aku dgn Tesco..
Kete kontol RM 9.90.. rak dah kosong

pastu time kuar.. haaa kebetulan diaorg tengah buat survey plak pasal pembelian di Tesco..

Memang hancur la testimoni aku bagi..

The worst Hypermarket in Malaysia

Dia panggil Duty Manager, suruh aku buat aduan pada Pihak Pengurusan sebab aku kata aku keje ngan kementerian

tak pasal2 Tesco kena scam balik dgn aku
Reply With Quote
  #3  
Old 24-06-2008, 11:50 PM
misscordelia misscordelia is offline
CG Top Poster Club

misscordelia's Avatar
 
Trader Rating: (254)
Join Date: May 2008
Location: Ladang Anggur
Posts: 28,950
Poster Rank: #41
Thanked 60 Times
Active Level
My Mood:
Default

Ohh pernah kena gak, satu pasaraya Bintang tu dgr sora aku. Marketing bagai nak rak pastu benda takde. Bukan tak boleh tahan lama benda tu kan...

ohh emo jap..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-06-2008, 12:00 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: 02°31.541'N 102°23.457'E
Posts: 21,159
Poster Rank: #83
Thanked 345 Times
Active Level
My Mood:
Default

kebanyakan hypermarket mmg camtu




main taktik kotor!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 25-06-2008, 12:05 AM
notrexdame notrexdame is offline
CG Hardcore

notrexdame's Avatar

 
Trader Rating: (42)
Join Date: Apr 2008
Posts: 69,316
Poster Rank: #5
Blog Entries: 2
Thanked 57 Times
Active Level
My Mood:
Default

sume mmg camtu,harga letak kat item len,pastu scan,len plak...dia wat camtu biar org x pasan
Reply With Quote
  #6  
Old 25-06-2008, 01:06 AM
insyiİ insyiİ is offline
CG Top Poster Club

insyiİ's Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 27,943
Poster Rank: #44
Thanked 180 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by misscordelia View Post
Ohh pernah kena gak, satu pasaraya Bintang tu dgr sora aku. Marketing bagai nak rak pastu benda takde. Bukan tak boleh tahan lama benda tu kan...

ohh emo jap..
hahahha....sy tau Bintang mana....tak penah masuk lagi Bintang situ....maleh nak gi...nnt anak murid ramai2 ikut bontot...

kat carrefour mmg camtu....tesco pun kdg gitu gak...so far yg aku puas ati.....econsave jer...kdg tu takde pun bising2 kata ada sale...tp wee wee dry tu mmg sentiasa murah kat econsave tu...plg mahal pun rm31.....kat giant pun satu hal....kalau sale, kena gi pagi2....lmbt sket je...tinggal yg saiz kecik2...M ke L ke....mintak maap la.....
Reply With Quote
  #7  
Old 25-06-2008, 10:25 AM
Penbiru Penbiru is online now
Well-Known
Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 7,637
Poster Rank: #429
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by insyi View Post
hahahha....sy tau Bintang mana....tak penah masuk lagi Bintang situ....maleh nak gi...nnt anak murid ramai2 ikut bontot...

kat carrefour mmg camtu....tesco pun kdg gitu gak...so far yg aku puas ati.....econsave jer...kdg tu takde pun bising2 kata ada sale...tp wee wee dry tu mmg sentiasa murah kat econsave tu...plg mahal pun rm31.....kat giant pun satu hal....kalau sale, kena gi pagi2....lmbt sket je...tinggal yg saiz kecik2...M ke L ke....mintak maap la.....


heheh kat tempat-tempat yg dinyatakan diatas ramai org buat sampah letak flyers.Aku kadang rasa nak bakar je tangan org yg buat sampah ni.
Reply With Quote
  #8  
Old 25-06-2008, 11:49 AM
dreamzzz dreamzzz is offline
Normal Member

dreamzzz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 381
Poster Rank: #6839
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

all the hypermarts....... sama je
Reply With Quote
  #9  
Old 26-06-2008, 03:21 AM
PakPandir PakPandir is offline
Newbies

PakPandir's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 40
Poster Rank: #20886
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

bukan nak backing hypermarket nie, tapi utk hypermarket yg byk cawangan kadang-kadang sale di promote oleh head office. mereka ni selalunya tak tahu stok condition kat cawangan mereka.
pernah sekali aku nak beli dril machine kat k4 sebab ada sale murah betul. Aku pegi la kat K4 wangsa maju tapi tengok rak dah kosong. aku tanya la budak yg jaga tu, dia cakap sebelum sale mereka cuma ada 2 set jer yg tinggal. dua-dua dah kena amik org. dia cadangkan aku pi K$ cawangan lain. Aku un pi la K4 cawanagan kat mid valley. punya la berlambak dril tu kat sana. So kalau betul berminat dgn barang tu, try la pi tgk kat cawangan lain mana tau ada stok.

Satu lagi pengalaman aku, kalau pampers mmg abis cepat. kadang-kadang ada org beli sampai 3-4 troley. yg tinggal cuma saiz kecik jer. ni pengalaman biasa la.
Reply With Quote
  #10  
Old 26-06-2008, 12:53 PM
serene_kpf serene_kpf is offline
Super Active Member
InstaForex Official
Introducing Broker

serene_kpf's Avatar

 
Trader Rating: (14)
Join Date: Mar 2006
Location: kl, johor
Posts: 3,605
Poster Rank: #1063
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

rumah saya dekat carefour batu pahat, tapi setakat ini, masih ok, i masih gembira dengan dia...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:21 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE