Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Forex e-Market

Forex e-Market This section is commercial place for any paid signal services, EAs, classes and other FX stuffs.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-02-2013, 12:02 PM
akhmal_imran akhmal_imran is offline
Active Member

akhmal_imran's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,529
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !



Kandungan Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " - www.Oiim.co.nr :


Sesi Beginner: Asas Forex dan cara mengunakan Metatrader

Belajar apa itu margin,leverage,swap dan spread.
Kuasai cara mengunakan platform Metatrader (mt4).
Mengenali Japanese candlestick dan Candlestick Pattern.
Asas membuka akaun broker, cara deposit dan withdraw..


Sesi Intermediate : News Signal & Teknik 100pips Sehari

Mengunakan Economic Calendar & Signal untuk trade Forex
Belajar tentang indicator (Moving Average & Stochastic)
Belajar mengenai Support n Resistance.
Pengurusan kewangan (money Management)



Sesi Advance: Robot Trading, ForexCopy, PAMM system ( Cara Trading Simple )


Perkenalan kepada EA (automatic trading software).
Cara trading dengan menyalin strategi Trader PRO automatic
Cara menjadi Pelabur Forex, anda labur orang lain tolong trade
Cara nak dapatkan Modal untuk Trade dalam Forex .




Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr
Maklumat lanjut di : http://www.KLFX.blogspot.com




ZON A:
1. Kuala Lumpur : Aras 3 Perpustakaan Negara Malaysia
2. Klang-Shah Alam : Aras 4 Plaza Shah Alam
3. Negeri Sembilan : Aras 4 Plaza Seremban / Terminal 1
4. Putrajaya / Cyberjaya : Aras 2 Alamanda
5. Pahang : Homestay Tasik Chini

Jadual : Setiap Ahad ATAU Rabu, 11.00 pg - 4.00 ptg



ZON B:
1. Perak : Hotel Bunga Raya UPSI Tanjung Malim .
2. Melaka : Hotel 906 AirPort.
3. Pahang : Exclusive LA Hotel, Kuantan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



ZON C:
1. Kedah / Perlis : GHotel Shahab Perdana Alor Star.
2. Terengganu : Scouts Inn Kuala Terengganu Airport.
3. Johor : Rose Cottage Hotel Senai Airport.
4. Pulau Pinang : Hotel EST Bayan Lepas.
5. Kelantan : Milton Hotel AirPort Kg. Parang Puting.
6. Langkawi / Perlis : One Hotel Helang Airport Langkawi.
7. Terengganu : Kerteh Damansara Inn, Airport.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



ZON D:
1. Sarawak : RH Plaza Hotel, Kuching.
2. Sabah : AirPort View Hotel, Kota Kinabalu.
3. Sarawak : Miri Trail GuestHouse Airport.
4. Sabah : Hotel Pulau Labuan 2.
5. Sarawak : Grand Faber Inn, Bintulu.
6. Sabah : Park View Hotel, Sandakan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm


ZON E:
1. Japan : Tokyo Airport Hotel
2. Australia : Melbourne Airport Hotel
3. Brunei : Airport Hotel
4. Singapore : Airport Hotel
5. China : Beijing, Airport Hotel
6. Indonesia : Medan Airport Hotel
6. Arab Saudi : Jeddah Airport Hotel
6. Korea : Seoul Airport Hotel
6. Thailand : Bangkok Airport Hotel

Jadual : Mengikut tarikh dan masa yang pelajar minta.
*(Pelajar dari Malaysia yang berminat untuk melancong sambil mengambil kursus juga di alukan)




*Untuk pelajar Negeri-negeri lain, Brunei, Singapore dan Indonesia boleh mendaftar untuk Kelas Online jika tidak dapat hadir kelas bersemuka.





Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr
Maklumat lanjut di : http://www.KLFX.blogspot.com





.
__________________
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

Last edited by akhmal_imran; 24-03-2016 at 02:59 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-02-2013, 12:03 PM
akhmal_imran akhmal_imran is offline
Active Member

akhmal_imran's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,529
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default Signal KLFX

Susah nak untung dalam Forex?

Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?

Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda, anda tidak perlu lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !



TIPS BURSA SAHAM : Anda akan dimaklumkan 2 ~ 3 kaunter terpilih beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom



SIGNAL FOREX : Anda akan dimaklumkan Pair untuk trade, beserta target profit dan stop loss setiap pagi beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom


SIGNAL FCPO : Anda akan dimaklumkan Waktu dan Harga FCPO yang sesuai untuk trade beberapa kali seminggu.



....Semua ini hanya untuk RM15 sebulan !


Dengan hanya RM15 sebulan anda akan menerima :

- Tips Bursa Saham,
- Signal Forex
- Signal FCPO terus ke emel anda,

dan anda boleh membacanya di emel anda samada di PC atau Handphone.


*RM15 adalah harga promosi bulan ini (harga asal untuk setiap signal ialah RM180 sebulan !)

**Signal akan dihantar apabila terdapat SETUP yang optimum untuk masuk trading. Setup tidak akan berlaku setiap hari oleh itu signal akan dihantar 2 atau 3 kali seminggu.



UNTUK MELANGGAN SIGNAL SILA KE WEBSITE INI >> http://klfx.blogspot.com/p/klfx-free-forex-signal.html





.
__________________
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

Last edited by akhmal_imran; 24-11-2015 at 04:28 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 18-02-2013, 12:04 PM
akhmal_imran akhmal_imran is offline
Active Member

akhmal_imran's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,529
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default Signal Forex, Tips Saham dan FCPO :

FREE ROBOT AUTOSIGNAL !

Software ini mampu scan kesemua pair untuk mencari pair yang ada Entry Signal , Masa untuk masuk dan Jumlah Profit (PIPS) yang boleh diraih dan Signal tersebut dihantar terus ke email anda !




100 PIPS / DAY Robot Signal
Sample Software Screen:



Untuk mendapatkan Robot ini, sila ikut langkah dibawah:



LANGKAH 1.

Anda perlu membuka akaun trading dengan Instaforex melalui link ini >> https://www.instaforex.com/open_live_account?x=UOM

*Anda perlu membuka akaun baru walaupun anda telahpun mempunyai akaun dengan InstaForex



LANGKAH 2.

Anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya DEPOSIT USD 500 dalam akaun Instaforex yang baru ini:
*Ikut langkah dibawah jika anda tidak tahu cara deposit

Enter Account Number as Username: eg 7321698

Enter merchants Password as Password : ex WZA9AsusR

kemudian lihat di panel kiri dan klik Financial operation > Deposit Money







LANGKAH 3.


Anda perlu Instal Mt4 dari sini > https://fx.instaforex.com/i/downloads/itc4setup.exe
dan tukar Size Lot kepada " 10 " untuk Software ini berfungsi dengan baik

ATAU

Login ke MT4 anda yang sedia ada mengunakan AKAUN BARU yang telah dibuat

Caranya: Buka MT4 anda, Click Tool > Option > Tab Trade > TUKAR " SIZE BY DEFAULT " ke " 10 " > Click "OK"




LANGKAH 4.

Hantarkah emel dengan tajuk " NEED AUTOCHARTING TO MT4 " ke support@instaforex.com
- Nyatakan No. Akaun baru anda
- Nyatakan bahawa anda telah membuat deposit USD 500 dan telah menukar default size ke " 10 "

Maklumat lanjut tentang software akan dibalas melalui emel.
__________________
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

Last edited by akhmal_imran; 10-05-2016 at 02:22 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 20-05-2013, 10:32 AM
akhmal_imran akhmal_imran is offline
Active Member

akhmal_imran's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,529
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Ramai diantara rakan trader kita hari ini memandang forex sebagai lubuk duit dan bagaikan satu langkah mudah untuk menjadi kaya raya. Tetapi hakikatnya fakta ini tidak betul dan ianya seumpama berdagang nasib yang akhirnya menerima lbh byk kegagalan dari kejayaan. Melihat kepada aspek pemikiran diatas, ianya adalah pemikirian org amerika pada 10 tahun dahulu dimana lbh specific adalah kepada pemikiran yahudi dahulu.


FOREX....ianya sepatutnya seumpama anda simpan wang dalam ASB. Iaitu anda menghasilkan atau menambahkannya sedikit demi sedikit secara konsisten. Ia sepatutnya dipandang sebagai suatu perniagaan pelaburan. Bukannya judi pelaburan. Berbeza dengan ASB atau mana2 skim, forex anda menguruskan nya sendiri. Bagaimana anda mengurus atau mencorakkan nya adalah bergantung kepada anda. So keuntungan dan kerugian anda tanggung sendiri. Siapa yang berani menyatakan dengan 100% bahawa price akan naik ataupun turun. Hakikat yang sebenarnya tiada siapa yang betul2 jelas dan tahu. Semua orang melakukan analisis samada dari segi teknikal atau pon fundamental. Dan hasil daripada analisis tersebutlah mereka mentafsir sesuatu price currency akan naik ataupun turun.


Spt yang dijelaskan diatas, FOREX adalah perniagaan pelaburan. Hampir2 sama dengan pasaran saham. Bezanya FOREX lebih tinggi kecairan dan anda boleh menentukan arah pelaburan anda. So, selagi anda tidak mampu mengubah diri anda untuk memahami dan meyakini forex itu suatu perniagaan pelaburan, maka selama itu lah anda sedang bermain dengan risiko. Jelas sekali , sekiranya anda memahami forex itu sebagai perniagaan pelaburan anda, maka anda lebih sayang apa jua jumlah wang yang pernah anda laburkan. Tentu sekali anda faham, sesuatu perniagaan itu harusla untungnya sederhana sahaja. mana mungkin anda mampu menghasilkan 100% setiap hari. Sekiranya terjadi sebegitu, tentu sekali hancur dunia forex dan semua org mampu menjadi jutawan pantas.


Ia benar......., saya pernah melihat rakan saya (Trader A) yang bermula dengan USD100 mampu menjadikannya USD1000 dalam masa sehari. Dalam ketamakan untuk meneruskan untuk jadi USD10,000 pada hari berikutnya....akhirnya tersungkur di tengah jalan sehingga licin. Berbeza dengan trader seorang lagi (Trader B) yang menghasilkan hanya sedikit setiap hari. dengan hanya bermodalkan usd100 juga mampu menjadikan usd1000 dalam masa sebulan dan sehingga kini sudah pon mencecah 5-6K USD hanya dalam masa 6 bulan. So jika ditanya yang mana lbh baik, tentu sekali saya akan nyatakan bahawa Trader B lbh baik kerana...die menghasilkan untung setiap hari sedikit demi sedikit....dan inilah yang dinamakan perniagaan pelaburan. Saya boleh katakan Trader A hanya bernasib baik mampu menghasilkan USD1000 dalam sehari....Jika saya tanya anda....adakah forex ini kita sering bernasib baik?.....adakah setiap indicator yang kita gunakan mencapai 100% tepat?....jawapannya tidak pernah...ini bermakan anda perlu jaga margin anda...modal kecil gunalah lot kecl. kalau nak main kasar...pastikan modal juga kasar. saya sedar main kecil ni bosan...so pandai2 la. Kesimpulannya jika anda bermain dengan api yang membara (Lot gajah tapi modal halus) bermakna anda menghampiri kebakaran. Sebaliknya jika anda hanya bermain dengan lilin (Lot yang berpadanan lah dgn modal), anda masih mempunyai masa untuk memadamkan kebakaran.


Kesimpulan cerita diatas dan sejarah2 trader....telah menghasilkan suatu data yang baik utk kita sebagai pedoman. Disini saya jelaskan satu persatu:


Aku Trader yang berjaya:

1. Aku faham FOREX ini suatu perniagaan pelaburan

2. Aku faham peluang untuk aku untung mestilah seiring dengan risiko yang aku tanggung. So aku tidak harus tamak dan menjaga margin dengan sebaik mungkin. Maka lot yang aku perlu gunakan perlu lah sesuai dengan modal pelaburan aku

3. Aku fahami trading memerlukan masa. So aku perlukan kesabaran. Tidak semestinya setiap post aku perlu close dalam rugi atau semestinya close setiap hari. Mungkin ada hari2 aku perlu berada dalam floating. Yang penting aku telah pon bersedia kepada risiko tersebut



Aku Trader Yang Gagal:

1. Aku tamak. aku nak cepat kaya. tak pernah fikir pasal margin

2. Aku selalu buat analisis (guna indikator) dan aku selalunya yakin penuh. So aku guna full margin

3. Aku selalu fikir, biarlah aku loss USD100...tapi kalau aku full margin dan jika aku betul, aku boleh untung sampai USD500 dan lbh2 lg. Hakikatnya....nasib tidak selalu menyebelahi kita.....berjaya sekali...gagal berkali-kali


Fikir2 kan lah.....tanam dalam diri anda yang anda menyatakan forex ini adalah perniagaan pelaburan...perniagaan anda...insya allah anda telah berada dalam track yg betul


Note: pernah tak anda temui trader yang hanya bermodalkan USD1000 mampu menjadikannya USD100,000 dalam 1 tahun ........jawapannya saya pernah, .......dan saya respect tentang kesabaran dan cara pelaburannya....inilah cth trader yang berdisiplin. Andai jika saya ditemukan dengan seorang trader yang spt cerita diats utk melabur. tentu sekali saya memilih trader B, kerana trader B lbh berdisiplin, bersedia tentang risiko dan faham benar tentang perniagaan pelaburan.....


faham fahami la.......berubah utk kebaikan....
__________________
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia
Reply With Quote
  #5  
Old 20-05-2013, 12:05 PM
Insanfx Insanfx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 402
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

brapa harga
Reply With Quote
  #6  
Old 20-05-2013, 12:07 PM
khairul385 khairul385 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (75)
Join Date: Jul 2008
Location: di dalam hati si gadis berbaju purple
Posts: 13,908
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to khairul385
Default

yuran berapa ni tuan?
__________________

SETEL SAMAN BERDISKAUN [J*J & T*R*F*K] !!!
Reply With Quote
  #7  
Old 22-05-2013, 08:52 PM
zabidin2 zabidin2 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,423
Thanks (Received): 96
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Berapa kena bayar ni?
Reply With Quote
  #8  
Old 17-09-2013, 11:03 AM
akhmal_imran akhmal_imran is offline
Active Member

akhmal_imran's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,529
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default Usd / chf


50 minit yang lalu
Dari 10:09 GMT+08:00
Sehingga 14:09 GMT+08:00 Beli
Beli di 0.9264
Mengambil keuntungan * di 0.9308
Kehilangan berhenti di 0.9238
__________________
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia
Reply With Quote
  #9  
Old 18-09-2013, 01:44 PM
eleenafohssein eleenafohssein is offline
Regular

eleenafohssein's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2013
Posts: 120
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam,
tt kelas forex ni kalau saya nk join macam mana ye?

thanks!
__________________
eleena
Reply With Quote
  #10  
Old 18-09-2013, 04:54 PM
nikcashworld nikcashworld is offline
Super Active

nikcashworld's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Nov 2007
Posts: 9,000
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
Default

mcm pernah kenal tt...sebelum ni ada buat kelas kt rumah kt paroi kan?
maaf kalu silap
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:36 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you