Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-02-2013, 03:41 PM
vendetta7 vendetta7 is offline
Legendary Member

vendetta7's Avatar
 
Trader Rating: (57)
Join Date: Dec 2008
Posts: 11,178
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Soal Jawab Tentang Unifi / Streamyx. Register

Thread ni dibuat utk beri peluang bg sape2 yg ade nak tanye pasal UniFi atau Streamyx.

Soalan2 lazim :-

+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI. Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI. Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

Ade ape2 lg soalan, sila2 la bertanye.
Kalu rajin tu nanti bleh la like Facebook Page sy

Last edited by vendetta7; 12-04-2013 at 08:08 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-02-2013, 03:41 PM
vendetta7 vendetta7 is offline
Legendary Member

vendetta7's Avatar
 
Trader Rating: (57)
Join Date: Dec 2008
Posts: 11,178
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Reserved..
Reply With Quote
  #3  
Old 17-02-2013, 03:42 PM
vendetta7 vendetta7 is offline
Legendary Member

vendetta7's Avatar
 
Trader Rating: (57)
Join Date: Dec 2008
Posts: 11,178
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

2nd Reserved..
Reply With Quote
  #4  
Old 17-02-2013, 03:44 PM
Scorpions10 Scorpions10 is offline
Legendary Member

Scorpions10's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2010
Location: Subang Jaya
Posts: 16,347
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

oh begitu..
__________________
DAPATKAN SIMKAD ATAU DAFTAR SUBDEALER ONEXOX DISINI
Reply With Quote
  #5  
Old 17-02-2013, 03:45 PM
akmaal_flux11 akmaal_flux11 is offline
Regular

akmaal_flux11's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 900
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ada soalan tt.nape bile kite relocated alamat kena bayar mahal?
__________________
Membaik pulih komputer dengan harga marhein di sekitar SEREMBAN. Whatsapp 0172691619
Reply With Quote
  #6  
Old 17-02-2013, 03:52 PM
vendetta7 vendetta7 is offline
Legendary Member

vendetta7's Avatar
 
Trader Rating: (57)
Join Date: Dec 2008
Posts: 11,178
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akmaal_flux11 View Post
ada soalan tt.nape bile kite relocated alamat kena bayar mahal?
sebab caj pemasangan mmg mahal pun.
mula2 daftar, TM da mansuhkan bayaran caj pemasangan. situ pengguna da untung byk.
Reply With Quote
  #7  
Old 17-02-2013, 03:55 PM
akmaal_flux11 akmaal_flux11 is offline
Regular

akmaal_flux11's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 900
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by vendetta7 View Post
sebab caj pemasangan mmg mahal pun.
mula2 daftar, TM da mansuhkan bayaran caj pemasangan. situ pengguna da untung byk.
tu yg membuatkan aku stay streamyx sampai sekarang
__________________
Membaik pulih komputer dengan harga marhein di sekitar SEREMBAN. Whatsapp 0172691619
Reply With Quote
  #8  
Old 17-02-2013, 03:57 PM
vendetta7 vendetta7 is offline
Legendary Member

vendetta7's Avatar
 
Trader Rating: (57)
Join Date: Dec 2008
Posts: 11,178
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akmaal_flux11 View Post
tu yg membuatkan aku stay streamyx sampai sekarang
nape, nak upgrade ke unifi ke?
kalu strimix tu kontrak da tamat, terminate je. daftar unifi baru, xde kene caj installation.
Reply With Quote
  #9  
Old 17-02-2013, 03:58 PM
chulax12 chulax12 is offline
Super Active

chulax12's Avatar

 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2012
Location: Cyberjaya
Posts: 5,028
Thanks (Received): 488
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by vendetta7 View Post
Thread ni dibuat utk beri peluang bg sape2 yg ade nak tanye pasal UniFi atau Streamyx.

Soalan2 lazim :-

+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI. Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI. Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

Ade ape2 lg soalan, sila2 la bertanye.
Kalu rajin tu nanti bleh la like Facebook Page sy
OOhhh kisahnya UNIFI terbaik dari ladang gandum Afrika
Reply With Quote
  #10  
Old 17-02-2013, 04:06 PM
akmaal_flux11 akmaal_flux11 is offline
Regular

akmaal_flux11's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 900
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by vendetta7 View Post
nape, nak upgrade ke unifi ke?
kalu strimix tu kontrak da tamat, terminate je. daftar unifi baru, xde kene caj installation.
ingat nak upgrade tp bile memikir balik cost relocate yg xtahan tu yg aku stay.
lgpun ingat thn dpn nak duk umah sendiri.so hold dulu lar.
__________________
Membaik pulih komputer dengan harga marhein di sekitar SEREMBAN. Whatsapp 0172691619
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump