Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,747
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,770
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,318
More...
  #5301  
Old 01-03-2013, 10:14 PM
ezzy ezzy is offline
Normal Member

ezzy's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2010
Posts: 395
Poster Rank: #6727
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

maknanya lahanat2 sulu still ade lagi la berkubu kt kg tandou? bile nk gempur sampai lumat ni?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #5302  
Old 01-03-2013, 10:14 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,420
Poster Rank: #54
Blog Entries: 6
Thanked 3,290 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by egold2u View Post
Klu kau mau letak kesalahan ini kat Anwar mey ko tengok berapa banyak teori yang meletakkan UMNO didalam konteks ini

1. Adgimudin adalah bekas penolong pegawai daerah semasa zaman Tun Musthapa...Orang yang membawa Umno kesabah adalah Tun Mustapha

2. Didalam 300 orang itu termasuk ketua cawangan UMNO...

3. Kerajaan Malaysia [ BN ] membiayai perang selatan filipina semasa 70 -80an [ Inquirer ]

4. Orang yang menjayakan proses damai selatan filipina adalah NAJIB [ BN ]

5. Orang yang mengalu-ngalukan NUR Misuari [ MNLF ] adalah Kerajaan Malaysia [ BN ] semasa pentadbiran Mahathir...

6. Adgimudin ada IC...siapa bagi - BN

7. Kerajaan Sabah bawa Tun Mustapha dan Harris [ Dua Dua dalam BN ]...mewujudkan penempatan filipina disabah atas alaran pelarian perang

8. Yang wujudkan projek IC adalah Tun Mustapha,Mahathir,Aziz Shamsudin dsb [ BN ]

9. Yang menghalang Al jazzera Masuk adalah arahan Hissamuddin [ BN ].Kenapa Al jazzera dihalang...takut bocor maklumat hahahahaha.....

10. Pemberontak nak jumpa individu tertentu...Siapa...NAJIB [ BN ]...

korang takleh lari sebab mcmana pun korang nak salahkan pembangkang...korang tak cukup logic....tetapi dengan 10 perkara diatas...logik tak klu saya katakan ini kerja UMNO -BN

kopipes
Betul tu.

Tau tak kenapa KDN yg handel kes ni dari Kementah?

Sebab yg lanun sulu yg buat hal ni ada 2 kerakyatan Malaysia dan pilipin.

Itu sebab KDN yg handel.

lanun sulu ni beranak pinak dah kat sabah.
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #5303  
Old 01-03-2013, 10:14 PM
sangbogol sangbogol is online now
Legendary Member

sangbogol's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: Bulan-Bintang-Matahari
Posts: 15,603
Poster Rank: #132
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by potsmoker View Post
Dia nak bagi naik nama sepupu dia la tu...hahahaha
nak gantikan tmp pakdin la nih,senasib mcm anuar lah ko pakdin oi klu betol!
Reply With Quote
  #5304  
Old 01-03-2013, 10:15 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,244
Poster Rank: #89
Thanked 488 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ___KIPITOP___ View Post
ohhh sepatutnya tembak terus je lah kan...
headshot terus...
baru benda nampak real, x nampak mcm konspirasi...
aku tak kata gitu.

tapi membuktikan "sesama muslim" tak jadi perkara pertimbangan pun bagi gomen.

ala bro, jangan kata sesama muslim, sesama muslim+melayu+malaysian pun tak adanya nak dihirau.

rakyat sendiri sebangsa seagama senegara pun ditembak suka-suka.

jadi simpan je la argumen "sesama muslim" tu. tak ada maknanya bagi diorang tu.



1. langgar sempadan
2. bawa senjata
3. tuntut kedaulatan

setiap satu tu memang layak kalau ditembak terus.

cuma bagi aku, tak perlu bahayakan nyawa tentera atau polis, dari combat berdepan baik gempur je terus pakai artillery, roket dan missile.

beli missile banyak-banyak guna dalam latihan je.



orang kita berbangga bila keluar cerita pasal komando malaysia curi agreement pajakan sabah dari manila (walaupun morally perkara itu boleh didebatkan).

tapi kalau itulah approach kita untuk "mengekalkan" Sabah, kenapa tidak kasi hapus je terus si Jamalul Kiram?

Lagi pun bukannya family Kiram dinasitinya dah diguling sendiri oleh rakyat Sulu selepas Sultan Kiram terakhir jual Sabah kat US? So basically he's nobody.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty

Last edited by Megat Sri Rama; 01-03-2013 at 10:18 PM..
Reply With Quote
  #5305  
Old 01-03-2013, 10:15 PM
ringgit_maker ringgit_maker is offline
Super Active Member

ringgit_maker's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,914
Poster Rank: #1359
Thanked 62 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by susah2je View Post
Ok nampaknya brother ni macam nak bincang strategy jer..haha.

So kita tgk apa strategy ketua operasi kes ni yg incharge by ketua polis sabah sendiri.

1. Berunding.. pdrm make an offer their can't refuse. But ada individu tertentu counter offer them more ridiculous to reject..
2. Pdrm siege area tu..darat dan laut about 3 week.
3. Today pertempuran berlaku dan ia bukan satu bentuk serangan mara big scale combat kepada musuh..

Jadi at this stage strategy pdrm pada aku mission polis untuk siege dan blocking aid from outside. Objective dpt rendahkan moral mereka.. mereka kelaparan and finally surrender. Tu yg aku nampak..

So what your opinion brother?
no komen-------
__________________
ALHAMDULILLAH


Last edited by ringgit_maker; 07-03-2013 at 11:07 PM..
Reply With Quote
  #5306  
Old 01-03-2013, 10:16 PM
ARIFFX ARIFFX is offline
Legendary Member

ARIFFX's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2008
Location: sri camelia bandar puteri puchong-K.L-bangi
Posts: 12,032
Poster Rank: #203
Thanked 161 Times
Active Level
My Mood:
Default





BIAR JASA JADI KENANGAN
__________________

SMS : 019.7469208
MENCARI TANAH UNTUK PROJEK PEMBANGUNAN SECARA JV SELANGOR DAN PAHANG
PASIR UTK CONSTRUCTION||RUMAH UTK DISEWA SEKITAR USJ
HELLO000oooO ~ : AKU BENCI FORUMER EGOISTIC TAK PERNAH SALAH,, DIA AJE YG BETUL
Reply With Quote
  #5307  
Old 01-03-2013, 10:16 PM
mustopa_a mustopa_a is offline
Legendary Member

mustopa_a's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 12,097
Poster Rank: #202
Thanked 73 Times
Active Level
Default

woi, aku nak tahu atau tengok kepala azimudin kiram tu bersepai, bukannya pasal politik .. ala bosan la..
__________________
Reply With Quote
  #5308  
Old 01-03-2013, 10:16 PM
mantoya mantoya is offline
Well-Known
Member

mantoya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2007
Posts: 8,477
Poster Rank: #361
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

mau tunggu apa lg 3nyawa dah tiada....ke mau tunggu 10 org rebah,lg mau tunggu kah...
Reply With Quote
  #5309  
Old 01-03-2013, 10:17 PM
theblur theblur is offline
Active Member

theblur's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,177
Poster Rank: #3153
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by egold2u View Post
Klu kau mau letak kesalahan ini kat Anwar mey ko tengok berapa banyak teori yang meletakkan UMNO didalam konteks ini

1. Adgimudin adalah bekas penolong pegawai daerah semasa zaman Tun Musthapa...Orang yang membawa Umno kesabah adalah Tun Mustapha

2. Didalam 300 orang itu termasuk ketua cawangan UMNO...

3. Kerajaan Malaysia [ BN ] membiayai perang selatan filipina semasa 70 -80an [ Inquirer ]

4. Orang yang menjayakan proses damai selatan filipina adalah NAJIB [ BN ]

5. Orang yang mengalu-ngalukan NUR Misuari [ MNLF ] adalah Kerajaan Malaysia [ BN ] semasa pentadbiran Mahathir...

6. Adgimudin ada IC...siapa bagi - BN

7. Kerajaan Sabah bawa Tun Mustapha dan Harris [ Dua Dua dalam BN ]...mewujudkan penempatan filipina disabah atas alaran pelarian perang

8. Yang wujudkan projek IC adalah Tun Mustapha,Mahathir,Aziz Shamsudin dsb [ BN ]

9. Yang menghalang Al jazzera Masuk adalah arahan Hissamuddin [ BN ].Kenapa Al jazzera dihalang...takut bocor maklumat hahahahaha.....

10. Pemberontak nak jumpa individu tertentu...Siapa...NAJIB [ BN ]...

korang takleh lari sebab mcmana pun korang nak salahkan pembangkang...korang tak cukup logic....tetapi dengan 10 perkara diatas...logik tak klu saya katakan ini kerja UMNO -BN

kopipes
100% setuju
Reply With Quote
  #5310  
Old 01-03-2013, 10:17 PM
fine net fine net is offline
CG Top Poster Club

fine net's Avatar

 
Trader Rating: (47)
Join Date: Apr 2007
Location: Living in mashe heart
Posts: 41,446
Poster Rank: #21
Blog Entries: 19
Thanked 214 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MalayanTiger View Post
inteligent filipino bro...

Reuters pun sama cakap ada org pembangkang yg ajak dtg sabah.


terimalah hakikat..
ada source Reuters pnye x bro...
__________________
◕‿◕ CARI DOORGIFT?? PROMOSI TASBIH RM 1.00 SEPASANG!! ◕‿◕

****RUANGAN IKLAN BANNER/TEXT DI SIGGY UTK DISEWA**** - PM UTK MAKLUMAT LANJUT

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
kiram, lahad datu, sabah, sulu

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:10 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE