Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Bank, ATM, Internet Banking

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-02-2013, 02:16 AM
niurexx niurexx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,025
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default RHB xleh bayar kereta

Hari ni aku nak pi bayar loan kereta bini aku yang dah 3 bulan dah tertunggak, bila aku sampai kat cash deposit machine aku pun masukkan la no kereta aku..

bila aku masukkan nombor kereta aku dia terus stop dan keluarkan resit suh aku contat bank.. aku call customer service diorang ckp line problem skang.

pastu aku tanya lagi ke sebab 3 bulan xbayar so akaun aku kena block dari bayar sebab nk suh tarik kete bini aku tu. dia ckp kalau dah lebih pun diorang xkan sekat pembayaran dari machine.

so soalan aku,

betul ke ape yang operator tu ckp ? atau kalau dah 3 bulan memang kita kena buat pembayaran dekat branch je ? sape ada pengalaman ?
__________________

Anda memerlukan Sistem Pengurusan Perniagaan ? Dapatkannya dengan harga yang paling murah disini !!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-02-2013, 02:28 AM
bowthugz69 bowthugz69 is offline
Active Plus

bowthugz69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,664
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kemungkinan besar bank dh blok akaun.. Kene byr dikaunter.... Sbb dh melebih 2bln 21hari...
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2013, 02:34 AM
niurexx niurexx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,025
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bowthugz69 View Post
Kemungkinan besar bank dh blok akaun.. Kene byr dikaunter.... Sbb dh melebih 2bln 21hari...
kena bayar dikaunter tu xkisah kat mana2 kaunter ke atau kaunter yg branch yg kita beli kereta tu ?
__________________

Anda memerlukan Sistem Pengurusan Perniagaan ? Dapatkannya dengan harga yang paling murah disini !!!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-02-2013, 02:35 AM
magnesium magnesium is offline
Legendary Member

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 10,051
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 88
Active Level
Default

Kalau kredit card, mana2 kaunter boleh.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-02-2013, 02:45 AM
niurexx niurexx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,025
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by magnesium View Post
Kalau kredit card, mana2 kaunter boleh.
kredit card ? ni pasal loan kereta bro bkn kedit card. ke bro maksudkan bayar guna credit card ?
__________________

Anda memerlukan Sistem Pengurusan Perniagaan ? Dapatkannya dengan harga yang paling murah disini !!!
Reply With Quote
  #6  
Old 10-02-2013, 02:58 AM
magnesium magnesium is offline
Legendary Member

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 10,051
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 88
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by niurexx View Post
kredit card ? ni pasal loan kereta bro bkn kedit card. ke bro maksudkan bayar guna credit card ?
Maksud saya kalau credit card dah 3 bulan x bayar, dia close akaun, kena bayar di mana2 kaunter.

Loan keta saya x tau.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-02-2013, 03:03 AM
magnesium magnesium is offline
Legendary Member

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 10,051
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 88
Active Level
Default

Jadi kemungkinan besar, kalau akaun keta tuan dah di tutup,
Maka mungkin kena bayar di kaunter.

Ce try cdm cawangan lain boleh x?
Reply With Quote
  #8  
Old 10-02-2013, 03:12 AM
niurexx niurexx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,025
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by magnesium View Post
Jadi kemungkinan besar, kalau akaun keta tuan dah di tutup,
Maka mungkin kena bayar di kaunter.

Ce try cdm cawangan lain boleh x?
memang camtu ke ? maksud aku kalau dah 3 bulan ke atas dah xleh bayar guna machine dah.. adess dah la time cuti ni. risau plak kereta kena tarik.
__________________

Anda memerlukan Sistem Pengurusan Perniagaan ? Dapatkannya dengan harga yang paling murah disini !!!
Reply With Quote
  #9  
Old 10-02-2013, 03:16 AM
ibnuqadir ibnuqadir is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,562
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

aku de pengalamn, ko kene gi branch, tanye bape min kene bayr nal release status RO, klu ko main byr je, kekadang duit tu float, x masuk akaun kete and duit ko pun ntha ke mana, diorang amik mase baru leh set off, so klu dah terlewat byr gi je branch menara yayasan tun razak, kat situ la tempat auto RHB
Reply With Quote
  #10  
Old 10-02-2013, 03:22 AM
caranovala caranovala is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2012
Posts: 227
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

betul apa yg operator tu ckp... normally nya acc loan kalo guna mesin CDM hny boleh buat sebelom pukul 7 ptg saja..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump