Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!



Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-01-2013, 09:14 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,281
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 101
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default Kelab pemilik Smartphone 9tology [Black Pearl II][Stealth II][Insight]

Salam..

Seperti dijanjikan dan ditunggu-tunggu saya encik m0mo~ dengan segala hormatnya merasmikan thread khas untuk model smartphone 9tology


Tujuan diadakan thread ini adalah untuk kita berbincang sesama user BP2 dan berkongsi TIPS & TRICKS yang boleh kita lakukan dengan menggunakan smartphone 9tology



Ribuan terima kasih kepada bro slvrchair kerana telah sudi menjadi technical support rasmi kepada thread ini..

Untuk yang masih belum menjadi owner dan berminat untuk menyertai kami sila ke thread ini untuk FAQ yang menggusarkan fikiran anda.
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|

Last edited by m0mo~; 30-01-2013 at 04:00 PM.. Reason: pembukaan ahli kepada semua pemilik smartphone 9tology @cg
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-01-2013, 09:14 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,281
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 101
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default Senarai Owner 9tology @carigold


Black Pearl II Owner ;
  1. m0mo~
  2. slvrchair
  3. zord89
  4. masterxxx
  5. Pak Lam
  6. GamezStar
  7. cyruskojie
  8. wapancho
  9. eryanwar89
  10. ryusei
  11. NB7879
  12. sharm2rock
  13. razliena
  14. matramlee
  15. mybalqis
  16. faisal_echal23
  17. kuikui
  18. kutherman
  19. alfie82
  20. kuikui punya wife
  21. Kasyidi punya wife
  22. anief2020 punya wife
  23. ah fan punya adik
  24. zamreda
  25. marvelous

Insight Owner ;
  1. bihunx
  2. takdela
  3. gadget_mania
  4. khairilhusni
  5. kuronatsu
  6. goldendream
  7. krezyboy
  8. izzzzz
  9. shide
  10. izzu007
  11. aspalela08
  12. i3l4ck
  13. mtyeh36

Stealth II Owner ;
  1. Kasyidi
  2. oldskoolrocka punya wife
  3. anief2020
  4. unique
  5. abgG
  6. FEEL4JJ1
  7. hampeeeh
  8. JustAFriend

Pallete Owner ;
  1. en zzzxy

Kepada semua owner 9tology jangan segan jangan malu mari daftarkan diri anda disini (tiada bayaran dikenakan)

Last edited by m0mo~; 09-12-2013 at 01:51 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 28-01-2013, 09:15 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,281
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 101
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default Tricks section slot (akan diupdate dari semasa ke semasa)

Website rasmi for BP2 ~~~> LINK
Community page (fb) for BP2 ~~~> LINK
9tology Youtube Official Channel ~~~> LINK

__________________________________________________ _______________________


Quote:
Originally Posted by oldskoolrocka View Post
Tips: rootkan 9tology anda.so perfomance pn meningkat. Lepas root jgn lupa disable terus go launcher qq browser dgn qq doctor tu.buat berat je..g palystore download ez launcher. Kalau keyboard bosan boleh tukau ke ai keyboard.lg smooth.. Cara root boleh google..sonang je..lg susah aku root htc wildfire aku dulu..haha
Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
a'a ader seal tapi byk dealer bgtau (yg ni aku dpt dari open community bp2 kat FB) once dah register, bleh cabut...tp dier suh abehkan dlu quota FREE tuh hehe...pastu nak tukar bleh sgt...warranty tepon tak void
Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
Byk org tny nape nak root??? Ni antara jawapan dier...

Quote:
Ramp up the power

Rooting a device gives you the ability to overclock its processor. That means you can increase the clock speed of a 1GHz processor, in some cases, to as high as 1.6GHz, for example, which should translate into a pretty significant bump up in processing speed.

Combining overclocking with Custom ROMs can result in massive uplifts in the performance of your handset. We’ve heard reports of a Nexus S running with an overall increased performance of 250 per cent after a series of expertly implemented tweaks.

A bump of 250 per cent, we’d imagine, is rare and requires a lot of skill to achieve, but it does illustrate profoundly just what can be accomplished once your device is rooted.

It’s worth noting that a lot of top level modding such as this requires a very precise set of skill and knowledge, so we would advise anyone not comfortable with the science behind overclocking to proceed with caution. No-one wants to brick their brand new phone, after all.
Warning: Rooted at your own risk, some manufacturer void warranty for rooted device.
Quote:
Originally Posted by oldskoolrocka View Post
Wife pn sinyum henpon dia laju pas root..xde lag dgn hang da..yg buat berat go launcher tu.
Quote:
Originally Posted by oldskoolrocka View Post
Dun wori..nk unrootkan pn boleh..
Quote:
Originally Posted by oldskoolrocka View Post
semudah ABC..

ini cara root 9tology stealth 2..dgn nama lain micromax a110 (India). kalau China ape tah nama dia.. setelah search kat google black pearl 2 pn root dgn kaedah ni jugak

aku bg link je..senang..

http://androidforums.com/canvas-2-a1...ive-guide.html


Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
TIPS for today...Rubber-case Samsung Galaxy S bleh masuk kt BP2...tp lubang camera kne DIY skit la

Have fun!

p/s: tak try lagik, tp dapat tips ni kat rumah sblh...nnt aku bleh try cari satu rubber case...try diy lubong camera hehe
Quote:
Originally Posted by Pak Lam View Post
Cara2 Root BP2 :

1. Mula2 ikut panduan kt web ni : http://www.androidgadgematic.com/201...b-drivers.html
utk install ADB driver utk hepon kita.

2. download the 'Root_with_Restore_by_Bin4ry_v18' kat : http://uploaded.net/file/0fpyh5c5

3.extract file tu dan jalankan 'RunMe.bat'

4. ikut arahan yg ditunjukkan dlm 'command prompt'

6. lepas phone restart, akan ada 1 app install dlm hepon iaitu "SuperSU"

7.Tahniah anda dah berjaya rooted BP2 !


P/s : penafian.. kalau ada masalah atas risiko sendiri ek.
Selamat mencuba.


Quote:
Originally Posted by kuronatsu View Post
Salam sejahtera,

Aku pengguna baru Ninetology Insight i9430 nie... baru angkat 3 hari lepas (hari ni baru register masok forum nie).

anyway, aku dah bace sume 22 page comment + info yang ade dlm thread nie. Byk yg bergune.

So skrang aku nk dptkan kepastian skit, model Stealth 2 & BP2 dah berjaye ROOT. Model Insight ade sape dah test ROOT? mintak kepastian. Kalu ade yg dah berjaye, mintak tulis tutorial skit inform kat member2 yg len.

Keseluruhan, aku berpuas hati dgn Insight ni, cume 1 je. GPS problem. Signal yg die tarik lemah semcm, lg 1 dari segi real-time position detection tu ade mslh... x same mcm handphone sony aku (xperia x8 & Arc). Aku dah test dgn Insight aku & Insight member aku. Test GPS signal dekat 3 jam dgn app "GPS Status" & "GPS Test". Kalu x bergerak, xde mslh. Tp bile test dgn PAPAGO M9 & X5. x brape jd. So, pndpt aku, GPS insight ni mungkin ade problem dari segi hardware @ software.

Dari segi Wifi plak, mungkin x ramai yg kene mslh ni, tp aku dah kene, so ape salahnye share... Bile ko setting WiFi ko dgn security mode WPA2-PSK, mungkin line ko akan jd hanging, mcm laptop dpt limited connectivity. aku solve dgn tukar pakai WPA1 @ WEP. so problem tu settle. (mungkin modem aku problem @ setting aku problem, still, problem ni pnah jd dkat Xperia Arc aku mase aku gune Android 4.0 ICS dulu, so aku downgrade kpd android 2.3 Gingerbread, settle masalah)

Rumusan, aku tgh cari 3 bende:

1. Cara ROOT insight(yg dah test & berjaye)
2. Cara Unlock BOOTLOADER (kalu ade)
3. Custom ROMs (kalu ade)

Harap otai2 dpt berikan reply...

P/s: Bg sape2 yg dah ROOT, tahniah aku ucapkan. ^^
p/s2: Bg yg dah ROOT jgk, kalu nk buang app mcm QQ doctor @ QQ launcher, Korang leh download "Anttek App Manager" dari Google Play, 1st time bukak app tu, die mcm mintak ROOT access, allow, pastu korang leh delete mane2 application yg korang nk, WARNING!!!! tp jgn memandai delete plak, kalu xtaw bende tu ape, biar je. buang app yg mane korang taw dan sah2 mkn memory. Silap delete, leh rosak Android tu.
P/s3: Kalu xnak ambik risiko yg ade kat p/s2, korang leh download application freezer mcm "Bloat Freezer", freeze application tu dari auto-running & mkn memory & mkn battery.
P/s4: Ez launcher aku x pnah pakai, tp so far launcher yg plg ringan aku pnah gune & simple adalah "launcherpro".
P/s5: Aku baru 2 tahun lbh pakai android... stkt ni, aku dah belajar cmne nk ROOT, Unlock BOOTLOADER, pakai Custom ROMs dan lain2. Kalu ade pertanyaan @ ilmu2 yg leh share, silakan~ mmg aku berterime kasih sgt2...

Lastly, tahniah kpd sape2 yg dpt bace hbs karangan aku ni. Mmg style aku tanye soalan & jwb soalan panjang2 cmni. =.= tabiat.... harap memahami.. TQ.
Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
perghhhhhhhh panjang hehe baguih2...1st skali welkam to the club bro...

psl gps tuh mmg ninetology ader prob..dari segi accuracy dan performance..tak sure sbb firmare/ROM ka atau sbb hardware...tp ninetology tgh fix issue ni....ader update aku akan ltk kat sini

tp temporary solutions yg aku bleh suggest (dah try jadik) ko try activate GPS+Wifi/Data connection utk maps...so far aku guna mmg accurate, even dlm building pn bleh detect lagik...for first time GPS loading mmg lambat...tp dah lama ON mmg signal tangkap cepat, mungkin gps dier lambat panas agaknye ..goodluck bro..

psl len2 mungkin otai2 len bleh tlg jawab...

CG mmg mengalu-alikan otai2 android yg pkai ninetology ni bro

p/s: aku baru 2 minggu pkai android hahahaha masih dok blaja2 lagik ni
Quote:
Originally Posted by kuronatsu View Post
TQ reply Bro, aku dah test care yg ko ckpkan tu.. GPS + EPO + a-GPS, still same gak... 30 minit aku biar.. signaling mcm hampeh... agak kecewa la dgn masalah ni... nvm, aku x root lg, so skrang aku test potential Stock ROM die ni stkt mane leh pergi, dan brape byk problem yg ade... maybe dlm 1-2 mggu ni aku bedah siasat dulu stock ROM ni, pastu aku ROOT & test cmne nk improve lg insight dgn ROOT...
Quote:
Originally Posted by ryusei View Post
salam....
baru je sambar bp2 tadi...5-6 kedai tanya semua out of stock....at last jumpa gak kedai yg ade stock....mintak try test sbb nak check version..dapat yg v16..hehe..tak payah nak upgrade.....tapi tak beli lagi...usha kedai lain dulu...jumpa 1 kedai..ade stock....aku saje tanya..banyak ke stock u ade?dgn kerek amoi tu cakap...u mau 10 set pun saya ade...aku gelak je...mintak nak test phone tu...die bg phone aku check v12....alamak..stock lama laa ni....datang kedai yg mula-mula tadi beli kat situ....1 set bp2 phone + digi simkad + screen cover + back cover untuk phone + buah oren + air mineral = puas hati...hehehhe...

balik test bp2...
camera not bad laa....aku tak kisah sgt...
test gps...alamak kantoi..tak detect...hampeh tul....pegi kat settting "on"kan semua setting kat situ....Alhamdulillah...lancar....laju gak detect....terus install waze....hehehe...
pas tu install compass untuk detect arah qiblat....ehh...boleh guna laaa...aku ingat takleh guna sbb compass tak masuk dalam spec...

tu je yg aku dah try setakat ni....
Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
selingan



TIPS PENGGUNAAN BATERI


ni screenshot aku amik kat 9tology open community kat fb...berikut adalah tips yg digunakan..


Quote:
Tips of the day: Improve battery performance of BP2!

Since firmware upgrade V16, BP2 battery performance was improved a lot compared to V15 and V12.. However, some of us might still feels that the battery are still draining fast.. This normal to every android phone.. I would like to share some tips on how to conserve the battery:

1. Try to disable unused apps such as M-Warranty (must make sure after sucessful registered), FM radio (it always running in background although didn't use it, advisable to disable this apps), and any other apps that unable to be uninstalled and you don't wish to use it anymore. However, These apps can be enable again after disabled. Just go to "Setting", "Apps", "All", and click on the apps you wish to disable, then click on "Disable".

2. Always make sure your RAM is always on good state (green when you click Running Tab in you Apps Drawer). Always flush your running apps. You might install apps such as Go Task Manager, Advance Task Manager, Advanced Task Killer, etc, to helps you clear all these running apps.

3. Adjust ypur brightness to the lowest if possible.

4. Try to off vibration.

5. Off wifi, data connection, bluetooth when you are not using them.

These are some tips that greatly help you to improved your battery consumption in BP2 or any other android phone.. If I missed out any tips, Please share in the comments ya!
credits

p/s: aku pernah pos ujikaji guna tepon aku kat thread sblh hasilnya lebih kurang camni mmg bleh tahan lama
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|

Last edited by m0mo~; 03-02-2013 at 11:38 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 28-01-2013, 09:15 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,281
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 101
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default Screenshots/gaming/apps supported (akan diupdate dari semasa ke semasa)

update antutu ranking

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post


__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|

Last edited by m0mo~; 31-01-2013 at 09:37 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 28-01-2013, 09:16 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,281
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 101
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

9tology Black Pearl II Unboxing



__________________________________________________ _______



9tology Black Pearl II UI Demo





__________________________________________________ _______


9tology Black Pearl II Gameplay







__________________________________________________ _______



9tology Black Pearl II Sample Video






__________________________________________________ _______
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|

Last edited by m0mo~; 28-01-2013 at 09:42 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 28-01-2013, 09:18 PM
bihunx bihunx is offline
Active Member

bihunx's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,499
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 6
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to bihunx
Default

Insight boleh join tak? i9430.. hp rebat jugak ke? hehe..
__________________
Oven LPG - Oven Kek Lapis Sarawak
FreshCare / VFresh / Javaspa / SafeCare Minyak Angin Wangi - Bauan Aromatherapy -
Reply With Quote
  #7  
Old 28-01-2013, 09:22 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,281
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 101
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bihunx View Post
Insight boleh join tak? i9430.. hp rebat jugak ke? hehe..
walaupun insight advance dan mahal sikit dari BP2 tapi adik beradik bolehla join..haa sila-sila jemput makan..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #8  
Old 28-01-2013, 09:35 PM
slvrchair slvrchair is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (11)
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,304
Thanks (Received): 285
Likes (Received): 3
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

hiihi dh sampai...


IKLAN: Ninetology PREMIUM Accessories




Nak order klik siggy di bawah yer Terima kasih.
Attached Images
File Type: jpg stealth2_tiny.jpg (12.9 KB, 1725 views)
File Type: jpg st2_tiny.jpg (11.7 KB, 1721 views)
File Type: jpg st2_flip_tiny.jpg (21.3 KB, 1728 views)
File Type: jpg st2_flip2_tiny.jpg (20.9 KB, 1732 views)
File Type: jpg sn_tiny.jpg (23.8 KB, 1726 views)
File Type: jpg bp_tiny.jpg (21.4 KB, 1717 views)
File Type: jpg bp22_tiny.jpg (20.6 KB, 1704 views)
File Type: jpg tpu_tiny.jpg (10.0 KB, 1691 views)
File Type: jpg tpu2_tiny.jpg (10.9 KB, 1685 views)
File Type: jpg 2_x1.jpg (41.5 KB, 742 views)
File Type: jpg 3_x1.jpg (41.9 KB, 749 views)
File Type: jpg 1_st2_tiny.jpg (36.7 KB, 747 views)
File Type: jpg 1_s4x_hc_tiny.jpg (18.3 KB, 737 views)
File Type: jpg 3_s4x_tiny.jpg (21.9 KB, 741 views)
__________________
-

Last edited by slvrchair; 11-10-2013 at 10:21 AM..
Reply With Quote
  #9  
Old 28-01-2013, 09:36 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,281
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 101
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
hiihi dh sampai...
YAB Tan Sri slvrchair dah sampai..yeay!!
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #10  
Old 28-01-2013, 09:47 PM
takdela takdela is offline
Regular

takdela's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 103
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Insight pun nk join gk ni.. Boleh ke x ni tt?
Huhu..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold
Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.