Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-01-2013, 08:02 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,612
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 59
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Pasar [email protected] [email protected] karnival untuk CG . UPD ade ~MEETING~

Salam.
Saya ade satu cadangan.
ape kate cg buat pasar [email protected] [email protected] karnival untuk warga CG berniaga dalam tu.
boleh berniaga dan pada masa yang sama warga cg atau org awam boleh mencuba barangan yang warga cg jual
bro RKG rasenye boleh jadi organizer sbb bro byk 'kabel' dan berpengaman

--------------------------------------
meeting
1.KimieKL
2.Akecema

tempat masa tarikh akan diberitahu
---------------------------------------

sesiapa ada pendapat yg bernas boleh komen


MASTER Kimiekl akan lead project ni
nampak gayanya project akan berjalan

bgtau sape nak join
sila bgtau perniaga apa yg anda nak buat

LIST YANG NAK JOIN KALO JADI

1. akecema - rojak buah, tahu bakar & kuah rojak (den no.1 xkiro)
2. azanney - jual??
3. kamalrul - kereta produa
4. bintang4 - baju terpakai
5. hairy84 - susu
6. demolationz - baju
7. ali_setan3 - pakaian bundle kanak2
8. chesnatesz - perfume
9. avon2shop - produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume
10. Ququd - Nak jual tudung
11. eijai - perfume
12. zaza nana - henbeg
13. azrulazman - pakaian bundle
14. redtea - Pakaian Muslimah
15. JebatFP1 - Kiosk Jai's Fried Chicken

Quote:
Originally Posted by KimieKL3 View Post
alamak...organiser tak jadi masalah besar tuan...sape2 pun boleh...nak deal dgn pbt pun x susah...tuan buat aje design layout bazaar berkenaan beserta dgn simple proposal...

MaklumaT penting dlm proposal :
1. Jangkamasa bazaar : 8:30 - 12:30 contoh
2. Hari Bazaar : setiap selasa & khamis contoh
3. Aktiviti semasa : jualan booth ke jualan open ke jualan gerai ke
4. Waste management : sama ada man power tuan sendiri atau tuan lantik 3rd party waste management
5. Aktiviti tambahan : konsert ke funfair ke sbb kos elektrik
6. Surat sokongan sebagai lampiran
7. AJK bazaar : kene ada patrion / penaung yang disegani leeee...hehehehe...nak mudah..amik je ahli majlis / PABT
8. Caj & Bayaran : berapa tuan caj untuk peniaga
9. Lukisan / Layout : tuan lampirkan lakaran susunan bazaar tuan...(kene alert jauh dr menggangu jalan, dan ketenteraman awam)

pastu masuk meeting dgn ahli majlis PBT tmpat tuan...
2 kali meeting sure permit atau surat kebenaran dah dpt...
Quote:
Originally Posted by 4Qul View Post
Saya fikir dah cukup bernas pendapat, cadangan & sokongan yg diberi. Jadi dari sini, bolehlah buat meeting nak organise dan tentukan matlamat...apa kata meeting pada Sabtu, 23 Feb. 2013, jam 9.00 pagi di Tmn Tasik Titiwangsa, blok cafetaria. Saya berminat joint usaha murni ni, dan saya cadang KimieKL3 sbg Leader.
__________________

Last edited by akecema; 19-02-2013 at 12:34 PM..
Reply With Quote
Thanks horras, skYnEt-gEnIUs, 9_9, kamalrul, kelicap and 17 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-01-2013, 08:08 PM
luqalief luqalief is offline
Super Active

luqalief's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2011
Posts: 6,280
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Menarik gak
Tapi kalo nk buat pasar terbuke, DBKL tak kacau ke?
Reply With Quote
  #3  
Old 25-01-2013, 08:12 PM
Keyroll Keyroll is offline
Active Plus

Keyroll's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,569
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

terbaik!! klu mcm tu aku pn nk join skali... klu area KL sooooo gooooddd... hehehehe
__________________

-----------------------------------
PHOTOGRAPHY & GRAPHIC DESIGN
-----------------------------------
Reply With Quote
  #4  
Old 25-01-2013, 08:13 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,612
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 59
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by luqalief View Post
Menarik gak
Tapi kalo nk buat pasar terbuke, DBKL tak kacau ke?
tu sbb kene lantik jadi penganjur yg pandai deal
fee sape yang nak berniaga tu boleh la labur sikit
let say kite buat 1 hari semggu atau sbulan pun dah ok
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 25-01-2013, 08:16 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akecema View Post
tu sbb kene lantik jadi penganjur yg pandai deal
fee sape yang nak berniaga tu boleh la labur sikit
let say kite buat 1 hari semggu atau sbulan pun dah ok
rasanya cukup buat 3 hari duluan...
dalam pada tu, join dengan pihak media..
malam buat forum perdana Islam...
jangan buat konsert rock atau k-pop pulak....
buat konsert nasyid lebih bagus....
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 25-01-2013, 08:18 PM
9_9 9_9 is offline
Active Plus

9_9's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,053
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
Default

buat kt masjidddd
Reply With Quote
  #7  
Old 25-01-2013, 08:20 PM
blink_182 blink_182 is offline
Super Active

blink_182's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,782
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Buat kt bukit jalil la best..
Reply With Quote
  #8  
Old 25-01-2013, 08:22 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,612
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 59
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by blink_182 View Post
Buat kt bukit jalil la best..
beso sgt nih =.="
kene plan betul2 dan kene cari penaja kalo beso2 mcm ni
idea 3 hari ok gak.
karnival cg
jemput UAI mlm tu
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 25-01-2013, 08:22 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,979
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus idea..
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #10  
Old 25-01-2013, 08:28 PM
cyberalam cyberalam is offline
Active Member

cyberalam's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,002
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mungkin bleh bermula dgn car boot sale yg sedia ada.. kumpul la beberapa org yg berminat.. tp letak la bunting CG..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold