s pada yg dah submit MBSB 2013, semua bank, koop reject loan sebab intransit MBSB. LOCK - CariGold Forum

  Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards > Q&A, Support, Info

Q&A, Support, Info Q&A section for agents & clients related to debt management, loan eligibility, credit cards etc

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-01-2013, 12:26 PM
Ardy Ardy is offline
Active Member

Ardy's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,722
Thanks (Received): 88
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default pada yg dah submit MBSB 2013, semua bank, koop reject loan sebab intransit MBSB. LOCK

MBSB terkenal dgn kelambatannya...

ada pihak2 ckp dah ok. dah fix. system baru.

aku mohon pakej 70% gaji. 1-5thn 60%. 6tn-20thn 70%

aku submit 14 Jan 2013

aku buat 2 settlement, b. rakyat, KFH

b. rakyat bg smpi bulan 3 rasanya.
KFH bg smpi 25 JAN ni je. tkt x sempat katanya. KENE MINTAK LAGI. ejen ckp dia mintakkan. fine

tungguuuuuuuuuuuuuu.....


sape nak surat mintak settlement kfh, rujuk post #41

update

-aku submit form 14 Jan 2013
-settlement KFH 25 JAN x sempat plak
-so mintak lg settlement baru
-aku masih menunggu sampai sekarang... 31 JAN 2013
-tiada update




Update 7 FEB 2013:


aku dah dpt SMS akad! yahooo!

sms 1

Quote:
Salam Sejahtera [ARDY SHAZRIL][881124xxxx]. Pembiayaan Peribadi MBSB telah lulus sebanyak RMxxx untuk tempoh 25 tahun pada kadar keuntungan 3.99% setahun. Bayaran bulanan adalah RMxxx untuk 5 tahun pertama dan xxx untuk 20 berikutnya. Butiran jumlah pemotongan / penyelesaian pembiayaan adalah: yuran proses RMxxx, deposit sekuriti RM979.00, sumbangan Takaful (SYARIKAT TAKAFUL MALAYSIA BERHAD) RM1904.00, Fi Wakalah RM38.00, carian bankrup RM12.00, Wasiat RM350.00, Wadiah RM50.00, Keahlian Temanku RM20.00, GREAT EASTERN TAKAFUL BERHAD RM650.00, KUWAIT FINANCE HOUSE RM79563.18, BANK KERJASAMA RAKYAT (M) BERHAD RM46757.26 dan caj pindahan wang RM2.00(Maybank) / RM4.00(selain Maybank). Namun MBSB tidak dapat membuat bayaran penyelesaian awal kerana penyata yang diterima bukan penyata asal / tamat tempoh / tiada resit bayaran. Oleh itu MBSB akan menghantar cek penyelesaian kepada encik/cik agar penyelesaian dapat dibuat sendiri. Jumlah baki bersih akan dikreditkan selepas MBSB menerima resit asal penyelesaian. Taip YA(terima), TIDAK (tolak) atau TUKAR (tukar jumlah/tempoh).
sms 2

Quote:
MBSB dengan ini menawarkan untuk menjual kepada anda komoditi atas terma berikut: Jenis komoditi: (airtime) Kuantiti: (xxx) Harga Jualan: (RMxxxx) = Harga Belian (RMxxx) + Keuntungan MBSB (RMxxx). Jika anda terima Tawaran ini, pemilikan dan liabiliti komoditi akan berpindah kepada anda. Taip YA (terima tunai) atau TIDAK (mengambil komoditi).
sms 3

Quote:
Terima kasih kerana menjadi pelanggan MBSB. Untuk keterangan lanjut, sila hubungi 1-800-22-6000 atau lawati laman web kami di www.mbsb.com.my.

Update 25 FEB 2013:

Quote:
Originally Posted by Ardy View Post
lupa plak nak update. hehe. dah dpt duit punye psl..

lepas akad tu, lama aku tunggu. sebab kes aku, MBSB bg cek suruh agen yg buat sttlement kat B. Rakyat ngan KFH, jadinya, agen pegi b. rakyat tolong settlekan, 2hari gak la nak close financing akaun b. rakyat aku tu.

MBSB nak resit asal dari b. rakyat baru boleh kredit baki loan bersih kat tgn aku...

tanggal 20 FEB 2013, khamis petang dlm kul 6lebih, ada floating 1 day berjumlah XXXXXXXXXX.... esok pagi, kul 8 dah available dah... thanks and sorry bnyk2 kepada agen yg handle...


UPDATE baru 17 JUN 2013

Quote:
Originally Posted by waktong.UMOFX View Post
Berita baik untuk Gomen je


Pekeliling kenaikan gaji 1 Julai 2013 sudah keluar


http://docs.jpa.gov.my/docs/pp/2013/pp052013.pdf


so, 1 julai 2013 naik gaji double!!

Aku nak overlap lagi dengan MBSB ni boleh ke x?



CLICK!★★Server yg akan tukar torrent jd direct link!★ RM90/year RM30/month★No limit No Rule. SUPERFAST SERVER! Download movie/application/games/picture/audio/ebook dari site2 torrent spt kat.ph, pirate bay, CONVERT JADI DIRECT LINK!


Quote:
Originally Posted by Ardy View Post
Hari ini, 2 dec 2015 (Nov 2015 elaun perumahan naik dari RM180 kepada RM300) bsn call aku dan mereject bsn loan aku...

sebab aku ada intransit MBSB. MBSB lock RM168 dalam 5 tahun... belum start potong...



Last edited by Ardy; 02-12-2015 at 06:15 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-01-2013, 01:57 PM
Loan1Malaysia Loan1Malaysia is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 43
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

buat dgn agen atau staff sama je .
jumpa agen telus urusan anda semua akan ok ...
Reply With Quote
  #3  
Old 23-01-2013, 09:06 AM
later_on82 later_on82 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,807
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

ak dah dpt result dah...anta 11/1...rabu 16/1 ak dh dpt result...kene reject...negative balance...kalo ikutkan kiraan awal ada 20k dalam tangan...alih2 ikut calculation mbsb ada negative lagi..loan lama masih tinggi...padahal dah 2 tahun ak wat waslah ni...

apa2 pon..agen ak mmg bagus la...syg loan x lepas...1st time la jugak loan x lepas...hehe
Reply With Quote
  #4  
Old 23-01-2013, 10:18 AM
aloanmen aloanmen is offline
Regular

aloanmen's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 119
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Jgn krn nila setitik rosak susu sebelanga..!! X smua agen hari ni main tangkap muat jer nak masuk bidang ni. Ramai antara agen2 ni tahap profesionalisme diaorg lebih pro dari staf2 dalam bank tu. Sbg contoh saya sendiri..(bukan nak promote) tapi saya ada 15 Tahun pengalaman dlm industry perbankan..siap ada CFP lagi. Skrg saya jadi freelance agen jerr..x pernah lagi ada client merungut atau komplen keje2 saya. Apa yg penting ialah etika kerja & maklumat tepat yg perlu diberikan kpd pelanggan2.

So..kita yg x fhm tentang kerja2 agen ni jgn la kondem lebih2 pasal kerja agen. Agen/Wakil pemasaran produk2 perbankan ni masing2 ingin mencari rezeki & ada periuk nasi utk di jaga. Jgn krn marah pada agen2 tertentu..semua agen lain kita nak tutup rezeki diaorg. Segala masalah yg timbul mungkin akibat dari salah faham akibat dari cara kerja & sikap sambil lewa agen2 berkenaan dlm menyampaikan maklumat tepat kpd para pelanggan mereka.
__________________
PINJAMAN PERIBADI/PERUMAHAN KAKITANGAN KERAJAAN UTARA
FREELANCER WEB DESIGN
HOTLINE @ 019-2525090 | myxtrawork@gmail.com
http://www.myxtrawork.com | FB: A LOAN MEN
Reply With Quote
  #5  
Old 23-01-2013, 02:20 PM
Emie Emie is offline
Legendary Member

Emie's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2007
Location: Sharing Teknik Passive Income
Posts: 11,956
Thanks (Received): 71
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ardy View Post
MBSB terkenal dgn kelambatannya...

ada pihak2 ckp dah ok. dah fix. system baru.

aku mohon pakej 70% gaji. 1-5thn 60%. 6tn-20thn 70%

aku submit 14 Jan 2013

aku buat 2 settlement, b. rakyat, KFH

b. rakyat bg smpi bulan 3 rasanya.
KFH bg smpi 25 JAN ni je. tkt x sempat katanya. KENE MINTAK LAGI. ejen ckp dia mintakkan. fine

tungguuuuuuuuuuuuuu.....

yg aku takut
mbsb dh ok prosesnya..
cuma ada beberapa tpt x complete, aku settlekan sendiri..
kes2 lain (kes overlapping) dlm 5hari dh akad..


xperlu risau tuan..kes tuan boleh settle..
RS KFH x perlu tuan minta..
smlm call utk confirmkan nama n no ic utk aku dptkan RS KFH baru..
other abaikan jer..

yg kes2 dgn agen lain tu..aku x pastilah problemnya..

p/s ; pasal RS KFH/BKR/beberapa koop aku boleh uruskan..

Last edited by Emie; 23-01-2013 at 02:22 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 23-01-2013, 03:54 PM
Ardy Ardy is offline
Active Member

Ardy's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,722
Thanks (Received): 88
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Emie View Post
mbsb dh ok prosesnya..
cuma ada beberapa tpt x complete, aku settlekan sendiri..
kes2 lain (kes overlapping) dlm 5hari dh akad..


xperlu risau tuan..kes tuan boleh settle..
RS KFH x perlu tuan minta..
smlm call utk confirmkan nama n no ic utk aku dptkan RS KFH baru..
other abaikan jer..

yg kes2 dgn agen lain tu..aku x pastilah problemnya..

p/s ; pasal RS KFH/BKR/beberapa koop aku boleh uruskan..
terbaek bro...
Reply With Quote
  #7  
Old 23-01-2013, 03:55 PM
Ardy Ardy is offline
Active Member

Ardy's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,722
Thanks (Received): 88
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by later_on82 View Post
ak dah dpt result dah...anta 11/1...rabu 16/1 ak dh dpt result...kene reject...negative balance...kalo ikutkan kiraan awal ada 20k dalam tangan...alih2 ikut calculation mbsb ada negative lagi..loan lama masih tinggi...padahal dah 2 tahun ak wat waslah ni...

apa2 pon..agen ak mmg bagus la...syg loan x lepas...1st time la jugak loan x lepas...hehe
ni pun aku takut gak ni... 20k dlm tgn, last2 reject terus.. agen mana yg kira ni agaknye
Reply With Quote
  #8  
Old 23-01-2013, 03:57 PM
fyzReE fyzReE is offline
Active Member

fyzReE's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,009
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

jeng jeng jeng..follow..kat opis den ade 2org baru submit td..
yang pelan baru sampai 25thn ni.nak tgk mcm mane..adakah seperti yang dijanjikan?hihiih
__________________
.:ONLY GOD KNOWS WHY:.
Reply With Quote
  #9  
Old 23-01-2013, 04:09 PM
later_on82 later_on82 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,807
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ardy View Post
ni pun aku takut gak ni... 20k dlm tgn, last2 reject terus.. agen mana yg kira ni agaknye
aku x salahkan agen...agen ak terbaek bro...cepat dan pantas ...cumanya calculation yg btol ada pada MBSB...baki loan waslah tu masih tinggi...ntahla..ak pon x tau camana MBSB kira...mmg byk agen ak tanya pengiraan mmg akan dpt 20k in hand...dalam hal ni ak x salahkan agen...xtau la...xdak rezeki kot...
Reply With Quote
  #10  
Old 23-01-2013, 04:17 PM
Ardy Ardy is offline
Active Member

Ardy's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,722
Thanks (Received): 88
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by later_on82 View Post
aku x salahkan agen...agen ak terbaek bro...cepat dan pantas ...cumanya calculation yg btol ada pada MBSB...baki loan waslah tu masih tinggi...ntahla..ak pon x tau camana MBSB kira...mmg byk agen ak tanya pengiraan mmg akan dpt 20k in hand...dalam hal ni ak x salahkan agen...xtau la...xdak rezeki kot...
aku 32k dlm tgn kata agen. adakah MBSB akan kira lain plak? klu ye, senasib la kita
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold