Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuff & Products

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-01-2013, 09:24 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,633
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 61
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default [WTS] Kuah Rojak Che' Mah (HOMEMADE) .UPD 25/11:bukak kejap

Update 25/11:

kedai bukak kejap
sbb ade org nak dalam kuantiti yg banyak

tempahan di sekeliling taman equine sbb
xnak rugi postage.

harga sekilo rm12, postage rm8. rugi postage dah

-----------------------------------------------------------------
Salam
Atas sokongan rakan dan kenalan saya hendak menjual produk Kuah Rojak Homemade.
Kuah rojak ini dibuat sendiri oleh saya.
Setakat ini tiada rungutan dan hanya perkataan 'SEDAP' yang saye dengar
dari orang-orang yang sudah merasa kuah rojak ini
sedap dimakan dengan buah-buahan(jambu, nenas, sengkuang. mempelam dll)
dan juga tahu bakar
jika ditutup dengan baik dan disimpan dalam peti ais boleh tahan sampai 6 bulan
gambar product






untuk pos 1kg = rm12(tidak masuk kos penghantaran)



discussion
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=362863

400gram = rm 5
1kg = rm12

tidak termasuk kos pos
COD sekitar percuma

untuk contact:
mohd fazlan
0175094272 (call, sms , whatsapp)
ym/fb - [email protected](deng kelakar plak email aku, zaman muda remaja punye email)
MBB - 158060575706 - Mohd Fazlan Hakim

AMARAN : product ini mengandungi belacan.

bahan2 utama terdapat dalam kuah rojak.

gula, kicap, sos cili, cili kering, belacan, kacang

tips:
1. kuah rojak ini diasingkan antara kuah dan kacang. anda boleh campurkan terus jika mahu dan akan menghasilkan kuah yang lebih pekat. saya asingkan kerana takut ade pelanggan yang xmkn kacang.
2. sentiasa ditutup dan disimpan dalam peti ais untuk rase yang lebih sedap, pekat dan tahan lama.
3. JANGAN campurkan terus buah2an dengan kuah rojak. nanti proses osmosis berlaku dimana jus buah2an akan disedut oleh kuah rojak yg pekat menyebabkan buah kurang sedap dan kuah akan cair.
4. cara makan yang terbaik adalah mengasingkan buah2an dan kuah. cecahkan buah2an dengan campuran kuah rojak+kacang.
__________________

Last edited by akecema; 25-11-2014 at 12:11 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-01-2013, 09:24 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,633
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 61
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default


testimoni
die ni opismate aku. beli terus 1.5liter. untuk kenduri

Quote:
Originally Posted by shukcaya View Post
oyeaayyy!

cucu sedara nenek aku bwk aritu..dia tulis kt bekas tu 'original'

aku try la mlm td..
perghh..ori pun pedas -.-"
pastu gula dia still kasar2..
kacang besar lak tu

so otometik aku tingat kuah rojak mak akecema
sbb xkomersial lg n xde nama produk lg
aku bantai nama 'kuah rojak mak akecema'

#aku pengomplen tegar
nk cr kje jd foodtester la gini
komen elly. boleh erk elly






Quote:
Originally Posted by kelicap View Post
Malam tadi jumpa akecema..Ambil kuah rojak kat dia..Dia masak sendiri..

Walawei..macam mana akecema ni buat kuah rojak ya..? Boleh mintak resepi..hehehe..

Memang sedap ler kuah rojak dia..semalam terus beli sengkuang...potong sengkuang, sapu kuah rojak kat atas sengkuang tu..then tabur kacang goreng yang telah ditumbuk (Memang disertakan sekali, bungkus asing)

Rasanya..aduhai..memang sedap ler..saya bagi markah 10/10..
Akecema..anda berjaya ke peringkat akhir dalam pertandingan buat kuah rojak..hehheheh..

Tahniah bro..resepi tuan berjaya menggeletek tekak saya untuk nak makan lagi, nak makan lagi, nak makan lagi dan lagi dan lagi..

Memang sedap..slurpppp...terbaeeekkk..

Teruskan usaha anda..saya sokong..tolong supply ke hotel-hotel..
Cari kawan yang bekerja di hotel..pasarkan kepada mereka..
Semoga tuan berjaya..

Cium dahi ibu setiap pagi..tuan akan berjaya..
TQ
Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
Testimoni dari kiddd2..

memang bes siot..

kepekatan yang sekata, tak macam brand lain yang berketul2 tu..

pedas tak sgt, budak2 pun takda masalah nak makan..

aku rasa macam nak komersialkan rojak nih arr..

nak bukak gerai tepi jalan jual rojak buah n tauhu bakar, hehehe..

ni gambo malam tadi, bukak peti jumpa timun jer..

ngan timun pun aku bedal sampai 2 batang..

__________________

Last edited by akecema; 26-11-2014 at 09:29 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 19-01-2013, 09:25 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,633
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 61
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

cod buyer

1. centepede (seri kembangan) = 1 400gram (delivery success)+1 1k (delivery success)
2. kelicap (cheras btho) = 1 1kg (delivery success)
3. tan sri chai (putrajaya) = 1 1kg (delivery success)

postage buyer

1. kiddd2 (K. Terengganu) = 1 1kg (pos laju = EM384109073MY - delivery fail. akan deliver semula selasa )
2. sarah ali khan (k'tan) = 2 1kg (pos hari selasa)
3. sheila (kedah) = 1 1kg (pos hari selasa)
__________________

Last edited by akecema; 23-01-2013 at 11:15 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 19-01-2013, 09:26 PM
sarah ali khan sarah ali khan is offline
Active Plus

sarah ali khan's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Oct 2011
Posts: 3,424
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Sedapnyaaa....nakla. tp sy kt kltn
__________________
WOW, ROYAL SLIM LISHUO MAGIC MENGURANGKAN BERAT BADAN SAYA! ASK ME HOW SMS/WHATSAPP 0146434770
Reply With Quote
  #5  
Old 19-01-2013, 09:38 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,633
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 61
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sarah ali khan View Post
Sedapnyaaa....nakla. tp sy kt kltn
untuk postage saya akan cuba cari bekas lain
mungkin bekas biskut yang kecik tu
tp berat dalam 1kg dan saya jual rm12

kalo jual sikit2 rugi kat pos pulak
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 19-01-2013, 09:52 PM
sheila sheila is offline
Legendary Member

sheila's Avatar
 
Trader Rating: (108)
Join Date: Feb 2011
Posts: 14,970
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akecema View Post
untuk postage saya akan cuba cari bekas lain
mungkin bekas biskut yang kecik tu
tp berat dalam 1kg dan saya jual rm12

kalo jual sikit2 rugi kat pos pulak

nak beli....
__________________
REAL BISNES - BUKAN MONEY GAME
MODAL SERENDAH RM150 JANA INCOME RM1000/SEHARI - DAPAT PRODUK 1001 KEGUNAAN
BEST TAK, KALAU KITA BELI BARANG, KITA SUKA, KITA PROMOTE TERUS JANA INCOME LUMAYAN??
INFO LANJUT CIK KUCING - BERMINAT, PM JE
Reply With Quote
  #7  
Old 19-01-2013, 09:54 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,415
Thanks (Received): 7711
Likes (Received): 9
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

TERBAIK!!!

tikus dah maju ni.
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #8  
Old 19-01-2013, 09:54 PM
tukunkayu tukunkayu is offline
Active Member

tukunkayu's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,082
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

cod only? pos tarak ke?
Reply With Quote
  #9  
Old 19-01-2013, 09:56 PM
selipar2010 selipar2010 is offline
Legendary Member

selipar2010's Avatar
 
Trader Rating: (211)
Join Date: Aug 2010
Posts: 18,667
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akecema View Post
untuk postage saya akan cuba cari bekas lain
mungkin bekas biskut yang kecik tu
tp berat dalam 1kg dan saya jual rm12

kalo jual sikit2 rugi kat pos pulak
termasuk poslaju ke rm12 tu?
Reply With Quote
  #10  
Old 19-01-2013, 10:01 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,633
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 61
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tukunkayu View Post
cod only? pos tarak ke?
Quote:
Originally Posted by selipar2010 View Post
termasuk poslaju ke rm12 tu?
xtermasuk
berat 1kg/rm12
postage dalam rm7~rm8 calculate dalam website pos
tp yang post hold dulu sbb bekas xbeli lg
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold