Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!



Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-01-2013, 03:30 PM
ultrajenglot ultrajenglot is offline
Regular

ultrajenglot's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2009
Location: KUANTAN
Posts: 804
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ultrajenglot Send a message via Skype™ to ultrajenglot
Default Cara menghantar barang dari vietnam dalam jumlah yang banyak .

Assalamualaikum warahmatullah kepada member CG,

Saya akan ke Vietnam pada 24-28 Februari 2013 ni untuk cari dan beli barang-barang seperti pakaian dan aksesori dari sana.

1)Persoalan saya ialah macamana nak hantar barang dalam jumlah yang banyak dari sana (door-to door service).

2)Berapa kos

3)Cara pembungkusan

4)Berapa lama

ada lagi persoalan tapi tak ingat

harap otai-otai dapat bagi jawapan. Semoga Allah merahmati kita dunia dan akhirat. Amin

Last edited by ultrajenglot; 20-01-2013 at 03:41 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-01-2013, 03:33 PM
maliq7776 maliq7776 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2008
Posts: 7,840
Thanks (Received): 73
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

perghh vietnam ni lubuk. mohon percerahan otai2 jugak.
Reply With Quote
  #3  
Old 17-01-2013, 03:53 PM
zall zall is offline
Active Plus

zall's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 3,347
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 1
Active Level
Default

rasanya kat sana mmg ada kedai yg mmg ader servis penghantaran sekali... mungkin otai2 yg slalu amik tudung/baju kurung dari sana boleh share...
Reply With Quote
  #4  
Old 17-01-2013, 04:18 PM
blink_182 blink_182 is offline
Super Active

blink_182's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,781
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zall View Post
rasanya kat sana mmg ada kedai yg mmg ader servis penghantaran sekali... mungkin otai2 yg slalu amik tudung/baju kurung dari sana boleh share...
Ye...

Tapi makan masa lame la antar seminggu or dua minggu
Reply With Quote
  #5  
Old 17-01-2013, 04:48 PM
ANAZUHUD ANAZUHUD is offline
CG Top Poster Club

ANAZUHUD's Avatar

 
Trader Rating: (61)
Join Date: Oct 2008
Location: atas pokok
Posts: 21,136
Thanks (Received): 94
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

rase2 kos shipping dia ada mahal sikit kalo berbadning buat door to door services dr china ke malaysia..tp yang penting tak yah pening2 berurusan dengan kastam dah
__________________
JOM FOLLOW IG SAYA @ORI_FACTORYOUTLET
Reply With Quote
  #6  
Old 18-01-2013, 09:26 AM
redz0ne redz0ne is offline
Active Plus

redz0ne's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Dec 2012
Posts: 3,281
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

pergi sendiri atau pekej berkumpulan? kalau pakej borong dorang ada ajar cara nak beli dan hantar
Reply With Quote
  #7  
Old 19-01-2013, 01:05 PM
ultrajenglot ultrajenglot is offline
Regular

ultrajenglot's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2009
Location: KUANTAN
Posts: 804
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ultrajenglot Send a message via Skype™ to ultrajenglot
Default

Pakej sendiri je. Gamble gi ngan mem.
Reply With Quote
  #8  
Old 19-01-2013, 01:06 PM
ultrajenglot ultrajenglot is offline
Regular

ultrajenglot's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2009
Location: KUANTAN
Posts: 804
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ultrajenglot Send a message via Skype™ to ultrajenglot
Default

Quote:
Originally Posted by anazuhud View Post
rase2 kos shipping dia ada mahal sikit kalo berbadning buat door to door services dr china ke malaysia..tp yang penting tak yah pening2 berurusan dengan kastam dah
Agak-agak dalam berapa kos?
Reply With Quote
  #9  
Old 19-01-2013, 01:13 PM
NoobFTT NoobFTT is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2012
Location: On CandleStick
Posts: 2,802
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kena guna shipping hadiah mcm china jgk ke? nanti ada la masta2 cg ni reply..
Reply With Quote
  #10  
Old 19-01-2013, 01:15 PM
+kOoL+ +kOoL+ is offline
Legendary Member

+kOoL+'s Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2007
Location: +Di aLam FaNa MimPi+
Posts: 12,432
Thanks (Received): 67
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

apa maksud door-to-door servis ni TT?.. menarik untuk dibincangkan ni.. kalau boleh share setiap negara (china, vietnam, kemboja, indonesia, thailand) cara nk bawak masuk barang pukal memang terbaik
__________________
| Bukan Merak Kayangan Tapi Gagak Di Rimba |
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold
Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.