Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,298
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 51,933
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,423
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-01-2013, 02:59 AM
Jess.Malik Jess.Malik is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,153
Poster Rank: #1214
Blog Entries: 1
Thanked 152 Times
Active Level
Default Teknologi Teleportasi Nabi Sulaiman sudah dipatenkan di Amerika??

Teknologi Teleportasi Nabi Sulaiman sudah dipatenkan di Amerika??

Pada September 29, 2004, dua insan yang bernama St. Clair dan John Quincy telah mendaftarkan paten untuk teleportasi di US.

Persoalannya adakah ini merupakan realiti?

Apakah teknologi teleportasi wujud?

Adakah dalam kisah Nabi Sulaiman mengenai hamba Allah yang memindahkan(teleport) Istana Balqis tidak sampai sekelip mata menggunakan Ismul Azam semata2 atau menggunakan teknologi semata2?

Atau adakah hamba Allah itu mengabungkan ilmu Ismul Azam dan juga teknologi teleportasi sekali?



Quote:

Sumber: United States Patent and Trademark Office

Full body teleportation system

Abstract
A pulsed gravitational wave wormhole generator system that teleports a human being through hyperspace from one location to another.

Inventors: St. Clair; John Quincy; (San Juan, PR)
Correspondence Address:
JOHN ST. CLAIR;4A
52 KINGS COURT
SAN JUAN
PR
00911
US

Serial No.: 953212

Series Code: 10

Filed: September 29, 2004

Current U.S. Class: 244/62

Class at Publication: 244/062

International Class: B64C 39/00 20060101 B64C039/00

Claims


1. A full body teleportation system consisting of: generating a pulsed gravitational wave which propagates through a magnetic vortex wormhole generator; and generating a wormhole with the magnetic vortex generator whereby the pulsed gravitational wave traverses through the wormhole and enters into hyperspace where the wave is enormously magnified due to the lower speed of light in that dimension.

2. The method of claim 1, wherein the step of generating the pulsed gravitational wave comprises: using two granite stone obelisks; mounting monochromatic-wave toroidal waveguides on top of each obelisk to create a rotating, twisting, propagating gravitational wave through the vertical axis of each obelisk; and creating a cylindrical compression and expansion in each obelisk to produce a plane gravitational wave traveling down the centerline between the two obelisks.

3. The method of claim 1, wherein the step of generating a wormhole into hyperspace comprises: using two concentric cylindrical solenoidal coils of different radii connected by a single wire wrapped in opposite directions on thin iron transformer laminate; generating bucking electric fields down the centerline of the vortex generator which creates a spacetime curvature distortion with negative energy in accordance with Einstein's General Theory of Relativity.

4. A teleportation system comprising: generating a gravitational wave traveling through hyperspace which interacts with the human energy being; and pulling the human energy being and physical body out of dimension when interacting with the pulsed gravitational wave such that the person is teleported from one location to another through hyperspace and back again into our 4D spacetime dimension.

Untuk pembacaan lanjut, sila baca di link yang dikongsi....

Di atas ini St. Clair & John Quincy telah mendaftar untuk mempatenkan teknologi mereka. Sila baca di sumber untuk mengetahui lebih lanjut.

Aku tidak mengkaji sepenuhnya link di atas ini dan aku tak kisah pun jika mereka ini penipu atau setakat mencari publisiti tetapi aku tertarik untuk berkongsi disini, manalah tau rakyat Carigold ada tau apa2 cerita menarik yang boleh dikongsi??



Jika ada kisah2 menarik, harap dapat berkongsi disini...


Quote:
Sila baca post ke-2 aku: link

Sila baca post ke-3 aku: link

Posting dari rakan2 CG yang lain:

Quote:
Originally Posted by satLover View Post
Mcm ni lah tuan2.. Allah s.w.t u maha bijaksana dan maha mengetahui, kesimpulan dari itu, aku buat teori sendiri di mana, ksemua bende yg Allah buat dengan Kun Fayakun atau apa cara juga adalah di datnagkan dengan 'logik'.

Apa maksud logik kat sini?

Logik tu adalah, di definisikan dgn sesuatu kejadian yang boleh di buktikan dengan formula, law, equations dan teori. Yakni kesmua tu adalah ilmu yang Allah bagi dalam bentuk kefahaman kita ni manusia yang kerdil.

Logik tu jugak di berikan untuk makhluk lain, selain manusia. Sebagai contoh, kita faham teknologi wave/wireless communication dan navigation berdasarkan kefahaman kita dalam tempoh 100 tahun kebelakangan ini dan hanya baru2 ini sahaja kita punya wave /wireless communication menjadi semakin canggih. TAPI tahukah kita bahawa, ilmu wireless/wave ni Allah dah 'ajarkan' pada penyu dan tuntung sejak sekian lama. iaitu semenjak di ciptakan tuntung dan penyu ini entah berapa millenium yang lalu. Di mmana, dgn sistem navigasi dan komunikasi ini lah yng membolehkan tuntung dan penyu bertelur di tempat yang sama setiap kali ingin bertelur..

Kemudian, ilmu ini Allah ajarkan lagi kepada generasi setrusnya haiwan2 ini dengan kaedah 'genetic signature' di mana, melalui 'data genttic' generasi seterusny akan tahu apa nak di buat m,engikut habitatnya.,.

Cuba kita kaitkan lagi, apa ilmu yng kita baru tahu, tapi haiwan dah berzaman2 dulu dah buat. So,semua tu bukan dtg dgn 'magik', sebaliknya, setiap kali Allah katakan Kun Faya Kun, maka kejadian itu di datangakn dgn beberapa set kefahaman atau ilmu (teori, formula, equation, law) mengikuit jenis2 makhluknya. Kalau manusia, set kefahaman ilmu yang di datangkan mcm ini, haiwan pulak mcm ni, Jin mcm ni dabgnya..so, semua nya poaham ilmu/kejkadian Allah itu mengikut hanya apa ynag Allah ajarkan semata2..

so, kat sini aku nak simpulakn bahawa, setiap kejadian Allah itu mmg di datangakn dgn ilmu sians Allah sendiri, Yakni untuk menyatakan bahawasanya Allah itu Maha Bijaksana dan tidak berbuat sesuatu itu secara 'magis' walaupun di katakan melalui kaedah Kun Fayakun..

cuma tinggal kita je samaada Allah beri kefahaman atau tidak, lambat atau cepat.

------------------

mengenai teleportation ini pulak, semuanya dalam bidang ilmu Allah. Kita je yang tak boleh faham kejadian itu. Dan manusia ni setiap bende pelik yang tidak boleh di jelaskan atau bukan dalam bidang ilmunya, maka, iainya akan di kategorikan dlm kategori ajaib/magik, sedangkan itu adalah dalam lingkungan 'sains oleh Allah'..

Apakah mustahil bagi Allah nak pindahkan satu makhluk itu dari point A ke point B dalam few nanosecond? kalau di ikutkan rukun iman, kita wajib beriman kepada malaikat-malaikat kan? so, Jibrail ni speed nya amatlah laju dan tak boleh nak di explain. Dia boleh sampai dari langit tingkat nya tinggal ke bumi dalam kelajuan sebelum mata habis di kelipkan, yakni bila di perintah Allah..

Tu baru sorang malaikat, belum lagi Allah keluarkan makhluk2 yang tak pernah terbayang oleh kita ,iaiatu dari khazanah-khazanah Nya yang belum pernah kita ketahui pun..
Quote:
Originally Posted by G.Spicy View Post
Tak mustahil.

Banyak cara boleh guna:

1. Quantum entanglement
2. Quantum tunneling
3. Scan body (structure atom), musnahkan, dan rebuild balik pada destinasi tertentu.
__________________
"I have never thought of writing for reputation and honor. What I have in my heart must come out; that is the reason why I compose"

Last edited by Jess.Malik; 06-01-2013 at 09:09 AM..
Reply With Quote
The Following 17 Users Say Thank You to Jess.Malik For This Useful Post:
Datuk (26-01-2013), GhostTrader (12-10-2013), iejataj11 (06-01-2013), kariffin (06-01-2013), maliq7776 (06-01-2013), misszya88 (26-12-2013), nizam aziz (07-11-2013), pecot85 (12-10-2013), pulau keramat (09-01-2013), rayban (19-11-2013), satanicmantra (18-11-2013), shirokin (26-01-2013), sky8men (12-10-2013), slipar jamban (18-12-2013), waktong.UMOFX (12-10-2013), zaiza (19-11-2013), zerovirus (28-01-2013)
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-01-2013, 03:01 AM
Breekachu Breekachu is offline
Active Member

Breekachu's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,836
Poster Rank: #2104
Thanked 1 Time
Active Level
Default

kalau boleh benda ni jadi teleport,memang aku la orang pertama paling awal ke kelas
Reply With Quote
  #3  
Old 06-01-2013, 03:02 AM
Jess.Malik Jess.Malik is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,153
Poster Rank: #1214
Blog Entries: 1
Thanked 152 Times
Active Level
Default

jangan malu2 berkongsi apa2 cerita yang logik atau tidak logik....thread ini utk kita bersantai je...jangan serius sangat...kekekekeke

Aku pun pernah dengar kisah teleportasi manusia di Malaysia dari beberapa orang yang menyaksikan dengan mata sendiri...Allah Maha Mengetahui..

Aku pernah teleport ker????mmmm...tak penah lagi....sedih siut...
__________________
"I have never thought of writing for reputation and honor. What I have in my heart must come out; that is the reason why I compose"

Last edited by Jess.Malik; 06-01-2013 at 03:11 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 06-01-2013, 03:02 AM
sayid83 sayid83 is offline
Active Member

sayid83's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,066
Poster Rank: #1879
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

betul ke telepostasi ini wujud menggunakan teknologi....

p/s : tiada yg mustahil dengan kuasa ALLAH S.W.T
Reply With Quote
  #5  
Old 06-01-2013, 03:04 AM
Jess.Malik Jess.Malik is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,153
Poster Rank: #1214
Blog Entries: 1
Thanked 152 Times
Active Level
Default

Pada pandangan CGrians,

Adakah teknologi teleportasi wujud?

Jika wujud, maka adakah dalam kisah Nabi Sulaiman mengenai hamba Allah yang memindahkan(teleport) Istana Balqis tidak sampai sekelip mata menggunakan Ismul Azam semata2 atau menggunakan teknologi semata2?

Atau adakah hamba Allah itu mengabungkan ilmu Ismul Azam dan juga teknologi teleportasi sekali?

apa pandangan korang?
__________________
"I have never thought of writing for reputation and honor. What I have in my heart must come out; that is the reason why I compose"
Reply With Quote
  #6  
Old 06-01-2013, 03:08 AM
Jess.Malik Jess.Malik is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,153
Poster Rank: #1214
Blog Entries: 1
Thanked 152 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Breekachu View Post
kalau boleh benda ni jadi teleport,memang aku la orang pertama paling awal ke kelas
boleh je...aku jual tiket kat kau bila mesin teleportasi dah siap...boleh?? murah je...USD500000? Set???
__________________
"I have never thought of writing for reputation and honor. What I have in my heart must come out; that is the reason why I compose"
Reply With Quote
  #7  
Old 06-01-2013, 03:12 AM
Modz Modz is online now
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,093
Poster Rank: #3269
Thanked 24 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jess.Malik View Post
Teknologi Teleportasi Nabi Sulaiman sudah dipatenkan di Amerika??

Pada September 29, 2004, dua insan yang bernama St. Clair dan John Quincy telah mendaftarkan paten untuk teleportasi di US.

Persoalannya adakah ini merupakan realiti?

Apakah teknologi teleportasi wujud?

Adakah dalam kisah Nabi Sulaiman mengenai hamba Allah yang memindahkan(teleport) Istana Balqis tidak sampai sekelip mata menggunakan Ismul Azam semata2 atau menggunakan teknologi semata2?

Atau adakah hamba Allah itu mengabungkan ilmu Ismul Azam dan juga teknologi teleportasi sekali?






Di atas ini St. Clair & John Quincy telah mendaftar untuk mempatenkan teknologi mereka. Sila baca di sumber untuk mengetahui lebih lanjut.

Aku tidak mengkaji sepenuhnya link di atas ini dan aku tak kisah pun jika mereka ini penipu atau setakat mencari publisiti tetapi aku tertarik untuk berkongsi disini, manalah tau rakyat Carigold ada tau apa2 cerita menarik yang boleh dikongsi??



Jika ada kisah2 menarik, harap dapat berkongsi disini...
ooo.. penah bace teori nie..

pakai gelombang.. tapi masalahnya manusia xleh.. barang (bukan hidup) mungkin boleh..

sebab gelombang tu clash dengan denyutan nadi manusia..


Last edited by Modz; 06-01-2013 at 03:14 AM..
Reply With Quote
  #8  
Old 06-01-2013, 03:16 AM
mat gen2 mat gen2 is offline
Super Active Member

mat gen2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: ipoh-sepang-banting
Posts: 2,552
Poster Rank: #1527
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau bende ni dh siap nnti,hbih lew syarikat penerbangan..x de sape nk naik flight dh..
Reply With Quote
  #9  
Old 06-01-2013, 03:18 AM
Jess.Malik Jess.Malik is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,153
Poster Rank: #1214
Blog Entries: 1
Thanked 152 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Modz View Post
ooo.. penah bace teori nie..

pakai gelombang.. tapi masalahnya manusia xleh.. barang (bukan hidup) mungkin boleh..

sebab gelombang tu clash dengan denyutan nadi manusia..

gelombang apa?
__________________
"I have never thought of writing for reputation and honor. What I have in my heart must come out; that is the reason why I compose"
Reply With Quote
  #10  
Old 06-01-2013, 03:21 AM
Jess.Malik Jess.Malik is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,153
Poster Rank: #1214
Blog Entries: 1
Thanked 152 Times
Active Level
Default



Lakonan semata2...kekekekeke
__________________
"I have never thought of writing for reputation and honor. What I have in my heart must come out; that is the reason why I compose"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:01 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE