Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Movies, TV Shows, Music

Movies, TV Shows, Music Latest movies live on cinemas. TV dramas, spectres and all talks for movies fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Jenama TV
Toshiba 19 10.67%
Samsung 63 35.39%
Sharp 28 15.73%
Sony 33 18.54%
Philips 6 3.37%
LG 25 14.04%
Panasonic 21 11.80%
Multiple Choice Poll. Voters: 178. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-01-2013, 11:08 AM
mzuhairi mzuhairi is offline
Regular

mzuhairi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 390
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default ** Jenama TV LED & LCD Yang Paling Kualitinya Terbaik **

Assalamualaikum warga CG .

Nak buat survey sikit , kualiti TV LCD & LED mana yang paling terbaik ...
__________________
Dari Abdullah Ibn Mas'ud r.a meriwayatkan bahawa baginda Rasulullah SAW bersabda: "Mahukah daku khabarkan kepadamu siapakah orang yang diharamkan dari api neraka? Dan api neraka tidak akan menyentuhnya. Mereka adalah orang yang menghampiri orang lain dengan lemah lembut, berlebih kurang dan baik hati"
(HR. Tirmizi)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 04-01-2013, 11:20 AM
mr.dede mr.dede is offline
Legendary Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,828
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

da ada ni thread mcm ni tp aku vote panasonic lah..sbb aku pki panasonic..
tp aku tgk samsung lg clear pic dia..haha
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2013, 11:20 AM
SayaAndaKitaź SayaAndaKitaź is offline
Super Active

SayaAndaKitaź's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Feb 2011
Location: tengah bawa netbook guna lori ais kiub...ha ha
Posts: 5,905
Thanks (Received): 169
Likes (Received): 0
Blog Entries: 80
Active Level
Default

den piley sharp
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2013, 11:23 AM
sajul sajul is offline
Super Active

sajul's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Apr 2007
Location: ganu
Posts: 5,329
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to sajul Send a message via Skype™ to sajul
Default

aku pakai philips yg smartTv.. mmg puas hati..berminyak gambar (klu kuality gambar tu HD la.hehe)
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2013, 11:24 AM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,045
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to Bro_Izantie
Default

baru jer sambar samsung 42'' smart tv...memang mabeles!
Reply With Quote
  #6  
Old 04-01-2013, 12:13 PM
nyioq nyioq is offline
Regular

nyioq's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2007
Posts: 476
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to nyioq
Default

Kawan amek Panasonic 42" Smart Viera LED..Klu TT tgk yg ada IPS panel gambor lagi cun..tgk drama macam real..HD apatah lagi..
ada 3D tapi xcun sgt la pasal tgk gambor biasa convert 3D pening kepala aku.
Tgk Hz Backlight scanning/panel drive dia lg tinggi lagi bagus..Samsung bagus colour sharp..
Awal plan nak amek Plasma tapi byk review xbest, Klu Sharp LCD/LED panel terbaik tapi low spec xde wifi la & etc..
nak yg tiptop mahal plak..
__________________
Code:
what goes around come around...
Eksklusif! Teres baru @ Bukit Rahman Putra

Last edited by nyioq; 04-01-2013 at 12:16 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 04-01-2013, 04:13 PM
HosterBase HosterBase is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,882
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sama ngan bro_izantie, baru sambar smart tv samsung..40 Inci.

Kebetulan ada NAS DLINK kat rumah, yang boleh torrent...
lepas tu tweak sket supaya boleh install SSH / Twonky (DLNA Server)

so stream je terus movies / lagu /gambar direct dari NAS...

TV datang ngan USB WiFi Dongle, ada juga port network.. tapi pakai yang usb dongle je...

Stream youtube direct pon boleh...

cuma...3D tak support kot..sebab tak leh play yg 3D Side By Side punye video secara normal...
Reply With Quote
  #8  
Old 04-01-2013, 04:51 PM
sepultura sepultura is offline
Regular

sepultura's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2012
Posts: 346
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku guna sharp tp vote sasmung. product sasmung ni inovatif, tgk aje lah henpon dia. Ada aje feature terbaru yg derang introduce. Kalau TT nak beli, cari la yg byk feature, contoh ada smart tv (leh youtube, fb kat TV je, cool habes), borderless, LED, amik yg 40" terus. bukan mahal pun skang
Reply With Quote
  #9  
Old 04-01-2013, 04:53 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Aug 2010
Posts: 5,500
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

samsung... ada 3bijik dh kt umah, suma nya samsungg
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "
Reply With Quote
  #10  
Old 04-01-2013, 05:11 PM
spellbinder spellbinder is offline
Active Plus

spellbinder's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,665
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

design dan technology aku pilih samsung
ketahanan barang aku pilih panasonic
tak kira la barang elektrik apa sekali pun...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:46 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you