Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 31-12-2012, 09:34 AM
bro drummer bro drummer is offline
Super Active

bro drummer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2011
Location: Teman Orang Perak Ler Komer..
Posts: 7,830
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Bengkel membaiki aircond kereta yg torbaek (updated : 5 workshop dari Cgrian)

merujuk kepada tajuk diatas...

kereta kesayangan teman berenjin kan S4ph..
telah menghadapi masalah ekonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

jd teman nk bertanya kepada kawan2 di Cg yg ade mana2 kedai membaiki ekonnnnnnnn


#p/s~teman berada di area selangor / kl
#thread ni jgk diharap dpt membantu mereka2 yg lain..yg menghadapi masalah yg sama berkaitan ekonnnnnnnnnnnnnnnnnnnng


##klau dh ade thread pasal ekon ni, teman minx mahap

*gambor hanya hiasan..enjin bay s4ph



Quote:
Originally Posted by pressuresprayer View Post
Ikut npe akan jumpe shell dkt2 dgn wisma peter tu... Msuk jln kt shell tu, masuk belah kanan lorong yg kedua.... Betul dpn kedai cat keta..tokey dier sorg gemuk sorg kurus tp cina la...
Quote:
Originally Posted by ezeynet View Post
kalau datang dari kajang silk hala ke sg chua..
ada selekoh sebelum simpang 3 ke sg chua..
jalan tu kalau terus memang masuk bandar kajangla..
kat selekoh tu belah kanan ada bengkel ekon tu..
signbod warna kuning..
rasanya bengkel dia je pakar ekon..
yang lain bengkel biasa je..
Quote:
Originally Posted by Angeh View Post
kalau kat shah alam cuba tgk kat tmn sri muda.kalau kwsn kilang2 slps jambatan, tgk sblh kiri ada 1 kedai aircond denso ngam2 sblh car wash.kecik je kedai dia.

tokey cina kurus2 tinggi pakai toyota gl cokelat milo.

aku pun di rekemen member jugak.cara kerja ok setara dgn kos.
Quote:
Originally Posted by qba437 View Post
aku JMC..kat kuale ganu..simpang traffic light ke pulau kambing..harga kalu sesetengah orang mungkin mahal..tapi berbaloi dengan perkhidmatan..kalu nak murah..depan petronas tok jiring..tapi tak pernah aku ke sana..sebab penuh sokmo..sekian berita dari kuale ganu kite..

ps: JMC nih dari kete lama sampai kete mahal ke jin..dia bekki ekon..time aku servis..datang 2 bijik merc..1 bmw..1 mazda x5..aku jer pakai proton..haha
Quote:
Originally Posted by ocean gurl80 View Post
salam ,

baru terbaca thread ni

aku dha pakai kete lama tk lama gak la,,dah nk masuk 15thn je..sepanjang aku pakai 2-3 kete dan ada masalah dgn air cond kete, banyak kedai aku dah g, tp banyak yg buat cincai..

tp kedai kt pandan indah ni pada aku mmg terbaik, buat keje btl btl dan tk cincai

kete wira aku dia repair air cond dr thn 2012 sampaio sekrang tk prnah problem lg...sebelum tu aku dah g kt kedai lain, tp masalah dtg balik

dipendenkkan cite, cuba survey kt kedai ni

Pakar Hawa Dingin Kereta Wai Soon
65 Ground Floor, Jalan Bunga Tanjung 6a
taman muda, kl


aku dha pernah rekemen 2-3 kali kedai ni kt membver member aku yg ada masalah dgn air cond kete, semuanya sgt puas hati setakat ni

Quote:
Originally Posted by syark1010 View Post
kalu ada warga cg area KUALA TERENGGANU yg ada masalah aircond kete(aircond basikal pon boleh..kalu ada laa...hahaha)boleh kontek aku...
Quote:
Originally Posted by robz View Post
kalau kat melawati, ada satu gak. tak ingat nama kedai.

apek tua memang expert main aircond. kalau bro nak datang sini boleh la aku tunjukkan.
__________________

Quote:
Originally Posted by bro drummer
"Nak masuk SIMPANG...tp x bg SIGNAL...itu adalah BANG.NGANG abadi"

Last edited by bro drummer; 21-01-2013 at 07:49 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 31-12-2012, 09:39 AM
pressuresprayer pressuresprayer is offline
Active Plus

pressuresprayer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 4,004
Thanks (Received): 107
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tt, sy rekemen kat taman seri manja ada, kedai nya area kedai motor yg besar tu tp di lorong ke dua berdepan dgn kedai cat keta...tk igt nama nya...
Reply With Quote
  #3  
Old 31-12-2012, 09:42 AM
babyblacky babyblacky is online now
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 18,499
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 34
Active Level
My Mood:
Default

TT pakai neo kan? arituh nampak TT kat area ampang..keter TT siap tulis name kat tingkap
kat area cheras, ampang ader satu kedai, aku selalu service sane, sume kete dier buat..mekanik die ex proton (chinese)spare part ori proton ley la dapat murah sket...part engine/aircond selain tayar, sume die ley wat...service die mantap
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★

Last edited by babyblacky; 31-12-2012 at 09:44 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 31-12-2012, 09:45 AM
bro drummer bro drummer is offline
Super Active

bro drummer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2011
Location: Teman Orang Perak Ler Komer..
Posts: 7,830
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by babyblacky View Post
TT pakai neo kan? arituh nampak TT kat area ampang..keter TT siap tulis name kat tingkap
kat area cheras, ampang ader satu kedai, aku selalu service sane, sume kete dier buat..mekanik die ex proton (chinese)spare part ori proton ley la dapat murah sket...part engine selain tayar die ley wat...service die mantap
hallamakkkk
dah ade org spotted la plak...kekkeeke
mmg letak nick name kt tepi tgkap..hehhee
wahh..bengkel tu area mane ye?klau ade landmark ape2 ke..bleh pi sane..
huhuhuhu..ekon dh mcm gileeee wehh..teman dh offf pn...still ekon jalan jgk..pelik dennn
__________________

Quote:
Originally Posted by bro drummer
"Nak masuk SIMPANG...tp x bg SIGNAL...itu adalah BANG.NGANG abadi"
Reply With Quote
  #5  
Old 31-12-2012, 09:46 AM
ezeynet ezeynet is offline
Super Active

ezeynet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2009
Posts: 8,831
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mcm enjin exora tapi bateri lain tompek
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 31-12-2012, 09:47 AM
bro drummer bro drummer is offline
Super Active

bro drummer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2011
Location: Teman Orang Perak Ler Komer..
Posts: 7,830
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pressuresprayer View Post
tt, sy rekemen kat taman seri manja ada, kedai nya area kedai motor yg besar tu tp di lorong ke dua berdepan dgn kedai cat keta...tk igt nama nya...
taman sri manja?
tu kat area petaling jya kan....dekat area kedai motor2 superbike kah?
__________________

Quote:
Originally Posted by bro drummer
"Nak masuk SIMPANG...tp x bg SIGNAL...itu adalah BANG.NGANG abadi"
Reply With Quote
  #7  
Old 31-12-2012, 09:48 AM
bro drummer bro drummer is offline
Super Active

bro drummer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2011
Location: Teman Orang Perak Ler Komer..
Posts: 7,830
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ezeynet View Post
mcm enjin exora tapi bateri lain tompek
huhuhuh..yup yup..
enjin s4ph..neo pnye tuu
bro ade mane2 bengkel ekon yg torbaek?
__________________

Quote:
Originally Posted by bro drummer
"Nak masuk SIMPANG...tp x bg SIGNAL...itu adalah BANG.NGANG abadi"
Reply With Quote
  #8  
Old 31-12-2012, 09:50 AM
ezeynet ezeynet is offline
Super Active

ezeynet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2009
Posts: 8,831
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bro drummer View Post
huhuhuh..yup yup..
enjin s4ph..neo pnye tuu
bro ade mane2 bengkel ekon yg torbaek?
ado tapi kat bangi..
bengkel pakistan..
tapi ada yang paling terbaik den raso..
kat kajang..
memang pakar ekon..
den datang yo bengkel dio terus dio sergah..
"tengok lu punya mata pun wa tau..ekon problem"
tengok mata je tuuuuuu..
siyes ni..tokey dia bulu idung tekuar..
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 31-12-2012, 09:53 AM
pressuresprayer pressuresprayer is offline
Active Plus

pressuresprayer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 4,004
Thanks (Received): 107
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bro drummer View Post
taman sri manja?
tu kat area petaling jya kan....dekat area kedai motor2 superbike kah?
betul tuan....
Reply With Quote
  #10  
Old 31-12-2012, 09:54 AM
bro drummer bro drummer is offline
Super Active

bro drummer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2011
Location: Teman Orang Perak Ler Komer..
Posts: 7,830
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ezeynet View Post
ado tapi kat bangi..
bengkel pakistan..
tapi ada yang paling terbaik den raso..
kat kajang..
memang pakar ekon..
den datang yo bengkel dio terus dio sergah..
"tengok lu punya mata pun wa tau..ekon problem"
tengok mata je tuuuuuu..
siyes ni..tokey dia bulu idung tekuar..

ades....tgk mata pun dh tau ekon problem?ekkeke..
dh dtg kt bengkel ekon..memey le kekkk

ooooooh..kat kajang?
bleh bg landmark2 mane2 yg terdekat ngn bengkel tu?
susah gak nk cr tokey bulu idung trkeluarrr...
__________________

Quote:
Originally Posted by bro drummer
"Nak masuk SIMPANG...tp x bg SIGNAL...itu adalah BANG.NGANG abadi"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump