Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!



Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-12-2012, 10:25 AM
YaQin YaQin is offline
Regular

YaQin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 143
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
Arrow Perniagaan apa yang sesuai dibuat dalam perkampungan felda? lagi elok dari rumah..

Saya ada baca thread sebelah yang menarik tentang perniagaan dari rumah,thread ini pula untuk yang lebih specific...

dalam perkampungan felda... Harap ada yang dapat beri idea bernas.

TT boleh/sanggup commit fulltime 100%

jikalau Ada sesiapa berpengalaman Dapat membantu dalam demography para Ahli felda saya amatlah Menghargai

dari segi
Interests e.g melancong
Passions e.g tinju
Skills e.g buruh
Beliefs e.g hidup ala Kadar
Values e.g islam/bomoh

mengkaji prospect

Last edited by YaQin; 30-12-2012 at 08:32 AM.. Reason: tambah info
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-12-2012, 10:28 AM
satLover satLover is offline
Regular

satLover's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 459
Thanks (Received): 97
Likes (Received): 1
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

ada kawan yg duk di Felda Keratong (pahang) pernah suarakan untuk bukak kedai RM2 atau kedai RM5 tu..

dia kata dia ada line satu kontena punya barang untuk jual, hanya RM3k-RM4k je.
Reply With Quote
  #3  
Old 28-12-2012, 10:31 AM
hafiz_yahya hafiz_yahya is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 188
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

saya cadangkan anda buat perniagaan amway... amway menawarkan lebih daripada 700 produk... boleh PM saya untuk bantu anda berniaga.. membantu secara percuma
__________________
[email protected]
http://www.amway.com.my

Sebarang berminat atau pertanyaan BOLEHLAH HUBUNGI SAYA HAFIZ DITALIAN 017-4823935 / 019-4328747
Reply With Quote
Thanks the0ne thanked for this post
  #4  
Old 28-12-2012, 10:34 AM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,048
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

sewa lori utk tarik buah sawit jer bro..
Reply With Quote
  #5  
Old 28-12-2012, 10:36 AM
nservas.sales nservas.sales is offline
Active Member

nservas.sales's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 2,458
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Bro_Izantie View Post
sewa lori utk tarik buah sawit jer bro..
Yg ni sepupu ada buat, mmg masyuk. Smp tak cukup lori.
__________________
DATABASE PENGELUAR HALAL | LOAN BIZ @ FUNDING SEKTOR F&B | OEM SERVICE - GMP,HALAL,BIOTECH |

RAKAN NIAGA DIPERLUKAN UTK SUPPLY KE 7-E, MYDIN, GIANT
Reply With Quote
  #6  
Old 28-12-2012, 10:39 AM
YaQin YaQin is offline
Regular

YaQin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 143
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Bro_Izantie View Post
sewa lori utk tarik buah sawit jer bro..
Musiman kan ni,boleh ke Jadi Pendapatan tetap?
Reply With Quote
  #7  
Old 28-12-2012, 10:40 AM
alang1979 alang1979 is offline
Regular

alang1979's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2008
Location: Bawah langit pertama
Posts: 416
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

buat servis gunting rambut pompuan...
Reply With Quote
  #8  
Old 28-12-2012, 10:41 AM
SayaBudakBaruBelajar SayaBudakBaruBelajar is offline
Active Member

SayaBudakBaruBelajar's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2011
Location: Ujung Tanah
Posts: 1,907
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by satLover View Post
ada kawan yg duk di Felda Keratong (pahang) pernah suarakan untuk bukak kedai RM2 atau kedai RM5 tu..

dia kata dia ada line satu kontena punya barang untuk jual, hanya RM3k-RM4k je.
Mcm menarik jer nih Kontena dari mane?
Mmg planning aku utk taun 2013 ni bukak kedai RM2 kt kg tp bukan felda la
Reply With Quote
  #9  
Old 28-12-2012, 10:49 AM
YaQin YaQin is offline
Regular

YaQin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 143
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by satLover View Post
ada kawan yg duk di Felda Keratong (pahang) pernah suarakan untuk bukak kedai RM2 atau kedai RM5 tu..

dia kata dia ada line satu kontena punya barang untuk jual, hanya RM3k-RM4k je.
Felda tu da ada kedai D'mart

anak Syarikat felda tak Salah...
Reply With Quote
  #10  
Old 28-12-2012, 10:50 AM
YaQin YaQin is offline
Regular

YaQin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 143
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alang1979 View Post
buat servis gunting rambut pompuan...
Maksud tuan bukak saloon?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold