Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Lands, Properties Sale/Rent

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,275
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,004
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,162
More...
  #1  
Old 08-06-2008, 12:57 PM
nashburn nashburn is offline
Well-Known
Member

nashburn's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Mar 2008
Location: ebay.co.uk
Posts: 5,857
Poster Rank: #613
Thanked 60 Times
Active Level
My Mood:
Default Nak Beli Rumah... Perlukan Nasihat/Pandangan Warga CG

Salam/good day semua warga CG,

Aku bercadang nak beli rumah di kawasan Lembah Klang. Tak kira la rumah jenis apa pun. Apartment ke, rumah teres ke, Semi D ke. Aku nak cari kawasan yang sesuai/tumpuan sebab nak sewakan rumah ni pasal aku sekarang tinggal dgn kawan aku kat umah kompeni. Save la sikit...

Memula cadang nak beli apartment kat cyberia (Cyberjaya) tapi tengok harga perghhh... RM200k+ ke atas (3R/2BR, 1049sf).. macam boleh beli umah semi D je. Lokasi yg aku KIV ialah area Serdang/Sri Kembangan/Putrajaya/Cyberjaya/Bangi/Kajang

So aku nak mintak la nasihat korang mungkin dah ada byk pengalaman jual beli rumah ni, tentang apa2 yg berkenaan la. Lokasi/price range/value dll

Sape2 yg biasa jadi penyewa ke.. ok ke tak kalo sewakan kat student dsb.. nak menimba ilmu nih.

Kalau ada sesiapa yg expert pasal loan pun ok gak... Sebenarnya aku tak bercadang nak beli lagi dlm masa terdekat. Mungkin dalam masa 4-5 bulan lagi. Sekarang baru nak start survey. Kalau semua ok insyaAllah aku akan proceed mungkin dlm bulan 10


Reply With Quote
Paid Advertisement
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:46 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE