Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-12-2012, 07:45 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is online now
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 21,521
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 222
Active Level
My Mood:
Default Bagaimana nak tau handphone Samsung tu ORI ke CLONE?

Salam.

Ada sapa2 otai Samsung dkt sini mcm mana nak bezakan antara handphone Samsung ori dgn klon?

Cth mcm nak bezakan Nova dgn Galaxy S3 ori.

Sebab spec diorg nak dekat sama, dua2 pakai Android, interface pn sama.

Mintak pencerahan!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-12-2012, 08:16 PM
felix felix is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,137
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lpsoldier007 View Post
Salam.

Ada sapa2 otai Samsung dkt sini mcm mana nak bezakan antara handphone Samsung ori dgn klon?

Cth mcm nak bezakan Nova dgn Galaxy S3 ori.

Sebab spec diorg nak dekat sama, dua2 pakai Android, interface pn sama.

Mintak pencerahan!
hehehe..interface xsama cer tgk betul2 memang xsama ...certain function pun xsama even kotak pun xsama sebenarnye
__________________
1.TOUR PROMOTION - KEJORA TRAVEL

2.SCAMMER
-NORHAYAH BINTI [email protected] AFICKGENIUS MAYBANK=160054375860 INSURANS N ROADTAX XSETTLE LAGI
Reply With Quote
  #3  
Old 17-12-2012, 08:22 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 114,406
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 8205
Active Level
My Mood:
Default

mane bole sama..

melainkan ko beli tepi jln mat fit jual mungkinla bole kena tipu kt situ jugak
Reply With Quote
  #4  
Old 17-12-2012, 08:23 PM
dragger dragger is online now
Super Active

dragger's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 8,523
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

kalo ori kena check IMEI no dgn SME.
Reply With Quote
  #5  
Old 17-12-2012, 08:25 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is online now
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 21,521
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 222
Active Level
My Mood:
Default

Otai2 boleh listdown apa beza dgn yg ori?

Sebab saya tak biasa sgt dgn Android.

Kalau iPhone yg clone pn, yang mengklon tu tak boleh clone iOS. So sng nak detect. Kalau Samsung ni, dua2 pakai Android. Tu yg buat saya pening kepala. Haha.
Reply With Quote
  #6  
Old 17-12-2012, 08:39 PM
ezracopters ezracopters is offline
Regular

ezracopters's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 116
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Kalau ada waranty card yg bloleh diregister kt web sme
kira ok la tu kot.
Reply With Quote
  #7  
Old 17-12-2012, 08:42 PM
aqu_fadhil aqu_fadhil is offline
Super Active

aqu_fadhil's Avatar
 
Trader Rating: (52)
Join Date: Jun 2011
Posts: 7,293
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aqu tengok screenpun dah tau ori ke x. Hehe...
__________________
WMF Dynamic Enterprise
Fadhil 012-9494948
Call-SMS-Wassup
AREA = Klang Velly, KL
*Fan *Plug *Lamp *Wiring *Fridge *Rice Cooker *Washing Machine *Air Cond *Boiler Heater
Reply With Quote
  #8  
Old 17-12-2012, 08:44 PM
aqhaziq aqhaziq is offline
Active Plus

aqhaziq's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,050
Thanks (Received): 159
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dragger View Post
kalo ori kena check IMEI no dgn SME.
cuba detail mcmana nak wat tu. kawe nubie lg pasal mende ni
__________________
...tiada yang kekal di dunia ini...

komik manhua/manga
Reply With Quote
  #9  
Old 17-12-2012, 08:45 PM
Mr Ozu Mr Ozu is offline
Active Plus

Mr Ozu's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2010
Posts: 4,815
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lpsoldier007 View Post
Otai2 boleh listdown apa beza dgn yg ori?

Sebab saya tak biasa sgt dgn Android.

Kalau iPhone yg clone pn, yang mengklon tu tak boleh clone iOS. So sng nak detect. Kalau Samsung ni, dua2 pakai Android. Tu yg buat saya pening kepala. Haha.
list penuh S3..kalau ada lain, xori..senang..

http://www.gsmarena.com/samsung_i930...s_iii-4238.php
__________________
"Every bad situation will have something positive, even a dead clock shows the right time twice a day"
Reply With Quote
  #10  
Old 17-12-2012, 11:26 PM
mrkon mrkon is offline
Active Plus

mrkon's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Location: silver state
Posts: 2,525
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Dia tulis Samsung ori kat housing dan box .......
__________________
"apa yang Allah beri kepada kita adalah lebih baik dari apa yang kita minta"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold