Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,235
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,839
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,247
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-11-2012, 08:28 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,423
Poster Rank: #51
Blog Entries: 6
Thanked 3,214 Times
Active Level
My Mood:
Question Misteri? Jambatan Untuk Orang Bunian Di PD? Dah dijawab oleh bos popadi.TAPI??? Ada..


Jambatan Untuk Orang Bunian Di PD?

Jambatan Orang Bunian, sudah ramai yang tahu kisah disebalik jambatan ini.. Sehingga membuatkan Nh merasa tertarik untuk mengetahui kisah selanjutnya tentang jambatan misteri ini.. Al maklum sajalah Nh memang pantang dengar cerita-cerita mistik neh.. Hui mahu tak senang duduk dibuatnya selagi Nh tak tahu jalan ceritanya, lagi best kalau Nh dapat pergi terjah sendiri tempat tu.. Tapi paham-paham jelah kadang-kadang tu segan pulak rasanya.. ahahaha...


Oklah untuk pengetahuan korang, Jambatan ni terletak di lebuhraya Port Dickson (sejujurnya Nh tak pernah lalu Lebuhraya ini) Dikatakan Jambatan ini dibina khas untuk orang bunian (JIN) melintas jalan, kenapa begitu? kerana menurut sumber kawasan ini tempat laluan orang bunian.. setelah kerap berlaku kemalangan di kawasan ini maka pihak berwajib telah membina jambatan ini bagi memberi laluan kepada orang bunian mengunakannya.. Betulkah begitu?? WALLAHUALAM..


Yang membuatkan ianya lebih menarik, jambatan ini sebenarnya tiada laluan seperti jambatan-jambatan lain yang mempunyai laluan untuk kenderaan lalu lalang diatasnya.. di penghujung kiri dan kanan jambatan ini dilihat penuh dengan semak samun menutupi laluan dan ianya tersekat disitu.. Jadi kalau tiada laluan kenapa dibina jambatan tu kan, pelik sungguh?


Quote:
mane ade story pon la...hehehee... sbenarnye sejak tahun baru nih, famili aku ni selalu lah sangat gi bercuti kat PD... dah memang tu je la pantai paling dekat dengan KL ni kan... selain Pantai Morib and Banting la kan... maybe kat sini lagi happening kot... so kitorang skali turun holiday capai 20orang gak la termasuk yang cenonit sume kan... gempak je reramai kan.. ko bayangkan hampir setiap minggu gak la since tahun baru aritu... best kan...
so macam bese la kalo nak gi PD tu mmg akan lalu jalan yang same je lakan.. troughout exit seremban-port dickson tu kan... so time masuk je highway PD yang jauh gile tu, my mom start la cite...

mama : tau tak kat highway PD ni ade jambatan untuk orang bunian?
aku : hah? katne ( dengan muke tak tahu takot lgsg)
mama : ade 2 jambatan tau.. satu kat pintu gerbang nak masuk PD tuh.. dulu kat highway PD ni slalu ade eksiden sebab mostly kete2 yang lalu situ tengah2 malam akan ternampak "something" kaler putih melintas jalan.. so ramai yang terbabas....sebab tu kerajaan nesmilan ni buatkan jambatan untuk bangse bunian ni... so nnt korang tengokla jambatan tu..kecik je... dalam 1.5meter cmtu je lebar die...
aku : yeke? tapi xperasan pon tadi...
mama : memang la.. dah tentu la kite lalu sini malam kan.. memang la tak nampak.
aku : xpe la ma.. esok akak keje kan.. akak tengok pagi esok la k.. (sangat2 eager nak tengok!)
mama : tengok la...tapi hati2 la tau... kne beringat same.. betulkan niat tu... niat nak tengok jambatan tu je tau..
aku : baek ma!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

so as i say, aku ni kan ibarat bangla sket.. time2 cuti pon aku kne keje... so dengan gagahnye aku bangun pagi dari PD nak gerak ke Putrajaya... and aku dengan girangnye berlepas lah dari PD pukul 9.30pg tuh... da setel bekpes kat hotel pon.. so hati manyak senang sebab perut sudah kinyang maaa!
and as you know, aku ni kalo ade peluang, even time drive pon aku akan tweet-ing.. ye saye degil! so, meh la tengok gamba yang aku dah snap aritu untuk korang lak carik...okeh!

NOTE : ni gambar dari PD ke Putrajaya tau... so incase korang konfius lak kan... cakap aku buat cite lak nnt.. and aku letak check-point so korang senang nak follow or carik jambatan bunian nih okeh!



Check-point 1 : pintu gerbang kuar PD











BINGO : Jambatan Bunian 1-c (kalo korang tengok betul2, jambatan ni xde jalan sampai masuk semak tu... cukup sampai semak pastu gone! Scary kan?!





jambatan bunian ke2




SUMBER



Quote:
Originally Posted by popadi View Post
..ok org PD piau tolong jawabkan..

jambatan dekat dgn roudabout tuh dibina utk menghubungkan ladang kelapa sawit antara kiri dan kanan jalan(bagi kemudahan pekerja ladang buat kerja la/aku selalu jogging kat situ) manakala yg sebuah lagi tu sememangnya dibina sebegitu rupa utk menempatkan paip air besar yg disambungkan melalui tanah Sime Darby ke dalam kwsn Kg Baru ..are you clear?
Sesiapa yg sampai kat situ jgn takut le..cuma lebih berhati2 bila sampai kat simpang 4 lampu trafik. Memang di situ keras sangat bro..

Quote:
Originally Posted by jebat05 View Post
ni lagi sorang org PD nak citer. jambatan pertama dari PD tu, memang agak 'keras' gak sbb ramai yg pernah terkena kat situ. sesapa yg 'bernasib baik', akan jumpa lembaga bertenggek kat atas jambatan tu. setakat ni, aku x pernah jumpa apa2 lagi.

Quote:
Originally Posted by jebat05 View Post
cerita yg selalu diceritakan ialah ada makhluk serupa itu langsuir/pontianak/lembaga berbaju putih berambut panjang sampai mececah jalanraya. lembaga tu x kacau orang tapi orang jer yg terkejut tengok lembaga tu. nak kata laluan jin tu, x berapa pasti lak. ikut logik yg dipelajari, jin boleh lalu jer kat mana2 yg diorang nak lalu. x yah buat jalan pun. dalam kes laluan bunian lak, x pasti lak tang tu. ada orang pernah cerita, laluan bunian ni, jalannya bersih jer. serupa mcm denai kecil. wallahu a'alam.....

ada sorang dalam thread ni yg kata laluan jogging tu, itu jambatan yg lain. kalau dari bandar sunggala, memang ada jambatan yg dia bagitau tu.jambatan tu memang laluan lori kelapa sawit ataupun shortcut nak elak daripada roadblock. hehe..

So kenapa jambatan ni ''keras''? Banyak kes org jumpa ttuuuutttt. Banyak xciden. So Any idea?

__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

Last edited by jamtulenmurah; 03-12-2012 at 04:12 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-11-2012, 08:29 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,423
Poster Rank: #51
Blog Entries: 6
Thanked 3,214 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
so kepada penggemar mende2 mistik macam aku nih, try la carik jambatan ni k... aku suke mende2 camni tapi aku ni penakut tahap gaban gak weh... hahahaaaa.... aku yang selalu sangat datang PD xpenah lak nampak jambatan ni... or maybe aku nampak tapi macam nampak jambatan biase la kan.. xde la nak tengok beriye sangat pon... tapi lepas dah tau je pasal jambatan nih, beriye aku nak tengok weh..

tapi kne depend pade niat kite gak kan... kalo ko just nak tengok JAMBATAN tu je, memang insya Allah korang akan nampak la jambatan ni kan... kot la ko punye niat tu memesong nak carik "mende" tu lak, tak tau lah ape nasib korang kan... xyah la nak berani sangat nih... ni aku buat entry pon just nak bagi korang bace and pengetahuan pasal jambatan nih... jambatan je pon... as long as a=kite sume tak kacau dorang, so i guess everything is gonna be fine, insya Allah..


Ni cakap awek ni. Kopipes.
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

Last edited by jamtulenmurah; 30-11-2012 at 08:49 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 30-11-2012, 08:32 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,423
Poster Rank: #51
Blog Entries: 6
Thanked 3,214 Times
Active Level
My Mood:
Default


Org PD mari masuk komen sikit. Cepat. Lai lai.
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #4  
Old 30-11-2012, 08:33 PM
iwak iwak is offline
Well-Known
Member

iwak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 6,225
Poster Rank: #581
Thanked 20 Times
Active Level
Default

bkn jmbatan tmpt binatang lalu ke?
Reply With Quote
  #5  
Old 30-11-2012, 08:33 PM
SayaAndaKita® SayaAndaKita® is offline
Well-Known
Member

SayaAndaKita®'s Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Feb 2011
Location: tengah bawa netbook guna lori ais kiub...ha ha
Posts: 5,908
Poster Rank: #601
Blog Entries: 80
Thanked 171 Times
Active Level
Default

misteri, besh jugak bace bab2 ni
Reply With Quote
  #7  
Old 30-11-2012, 08:34 PM
ayumalu ayumalu is offline
Active Member

ayumalu's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2012
Posts: 1,348
Poster Rank: #2762
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

ni jmbatan utk hewan2 utk melintas...mcm jejantas......
__________________
Getting old is wonderful, when you consider the alternative
Reply With Quote
  #8  
Old 30-11-2012, 08:34 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,423
Poster Rank: #51
Blog Entries: 6
Thanked 3,214 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by iwak View Post
bkn jmbatan tmpt binatang lalu ke?
r u kidding?


serius ke? Memang ada jambatan untuk hewan lalu ke?

make sense gak. Mana org PD? Pliiisss verify.
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #9  
Old 30-11-2012, 08:35 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,423
Poster Rank: #51
Blog Entries: 6
Thanked 3,214 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ayumalu View Post
ni jmbatan utk hewan2 utk melintas...mcm jejantas......
binatang ni pandai ke baca papan tanda? Tahu ke dorang ada jambatan ni untuk dorang lalu lalang? not making sense la pulak.
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #10  
Old 30-11-2012, 08:35 PM
PainKiller PainKiller is offline
Well-Known
Member

PainKiller's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: Dok tenet dlm lokap 404
Posts: 7,876
Poster Rank: #399
Thanked 41 Times
Active Level
My Mood:
Default

ingat pintu gerbang
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:07 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE