Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,820
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,812
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,353
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-11-2012, 01:27 AM
Luqmanul Hakim Luqmanul Hakim is offline
CG Top Poster Club

Luqmanul Hakim's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Mar 2010
Location: GP (Kampung) BM (Bandar) PP (Negeri) M (Negara)
Posts: 23,272
Poster Rank: #65
Blog Entries: 2
Thanked 4,696 Times
Active Level
My Mood:
Default Fuh!! Pelik Tapi Lawak - Histeria Hanya Kerana Melihat Butang

Fuh!! Pelik Tapi Lawak - Histeria Hanya Kerana Melihat Butang



GADIS berusia 21 tahun, Hannah Matthews yang berasal dari Britain menderita penyakit yang agak misteri.

Tetapi dia bukannya disihir sebaliknya menghidap sejenis penyakit yang dikenali koumpounofobia atau fobia terhadap butang pakaian.

Memikirkan perihal butang sahaja akan menyebabkan bekas pelajar kolej ini tertekan hingga berkelakuan seperti orang diserang histeria.

'Fobia butang' bukan sahaja menjadikan penghidapnya takut dengan butang bahkan dia boleh berkelakuan aneh seperti pantas melarikan diri sebaik sahaja mendengar perbualan tentang butang atau melihat individu lain memakainya.

"Saya tahu perkara ini tidak masuk akal. Semua orang tahu butang tidak boleh mencederakan sesiapa. Tetapi percayalah struktur dan bentuknya menakutkan saya," kata Hannah.

Masalah gadis malang ini bermula sejak dia berusia lima tahun. Ibunya merupakan orang yang mula-mula mengetahui ketakutan Hannah khususnya semasa dia mengenakan pakaian seragam sekolah yang mempunyai butang.

"Saya menjerit dan menangis ketakutan sebaik sahaja memakai baju itu.

"Apabila semakin meningkat dewasa, keadaan menjadi semakin kronik hingga saya tidak boleh memandang, mendengar malah memegangnya," ujarnya.

Tutur Hannah, kesemua pakaiannya menggunakan zip dan cangkuk. Namun, wanita malang ini giat berusaha untuk sembuh dengan mendapatkan rawatan daripada beberapa pakar terapi.

"Penyakit ini menyukarkan saya terutamanya semasa menghadiri temu duga bagi mendapatkan pekerjaan.

"Jika seseorang memakai butang, saya akan berusaha sebaik mungkin untuk mengawal perasaan. Masih tidak selesa tetapi saya dapat meyakinkan diri bahawa ia dipakai oleh orang lain," cerita Hannah.

Sebenarnya, ramai lagi individu di dunia yang mempunyai ketakutan yang pelik dan kadangkala lucu itu.

Pengasas bersama Apple, mendiang Steve Job juga mengalami simptom yang serupa.





Job pernah mendedahkan kepada akhbar bisnes, Wall Street Journal yang dia mempunyai perasaan fobia terhadap butang yang menyebabkan perisian telefon pintar, telefon bimbit dan gajet pintar keluaran syarikatnya kurang menggunakan butang. - Agensi




Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-11-2012, 02:00 AM
MugenMTX5 MugenMTX5 is offline
Well-Known
Member

MugenMTX5's Avatar

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2011
Location: KL - CHINA - INDO - THAI - VIET - HK
Posts: 5,785
Poster Rank: #627
Blog Entries: 1
Thanked 52 Times
Active Level
My Mood:
Default

erk...hampir semua brg sekeliling kita ada butang..
-
__________________
Quote:
INGIN MENJADI PEMBORONG BARANGAN IMPORT ATAU INGIN MENJADI AGENT BARANGAN BOBOIBOY

CALL ME 0 1 2 2 1 5 4 7 4 6 SHAFY

PENGIMPORT BARANG LUAR NEGARA| ALPHARD 3.0 SEWA| PROJEK MEGA WIFI HOTSPOT
Reply With Quote
  #3  
Old 30-11-2012, 03:31 AM
DOCH DOCH is offline
Active Member

DOCH's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Location: nW ƃuɐʞɐlǝq ıᗡ
Posts: 1,406
Poster Rank: #2717
Thanked 112 Times
Active Level
My Mood:
Default

masalah la gini...
Reply With Quote
  #4  
Old 30-11-2012, 07:16 AM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,727
Poster Rank: #63
Thanked 505 Times
Active Level
My Mood:
Default

pekehehhh tgk butang jd gitu pulooook.....
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #5  
Old 30-11-2012, 10:47 AM
maarz maarz is offline
Active Member

maarz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Location: Johor Bahru
Posts: 773
Poster Rank: #4327
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku phobia dengan doktor gigi.lagi2 kalo duduk atas kerusi tua.adehhh
__________________
Lailahailaallah Muhamadur Rasulullah
Reply With Quote
  #6  
Old 30-11-2012, 11:03 AM
zuhair zuhair is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 164
Poster Rank: #11104
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku fobia ngan awek cun
Reply With Quote
  #7  
Old 30-11-2012, 12:23 PM
GPK1 GPK1 is offline
Super Active Member

GPK1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,511
Poster Rank: #1602
Thanked 17 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku histeria gak kalau tengok note 100 yg banyak
__________________
Walau apa pun terjadi, kehidupan mesti diteruskan.

Press Enter To Continue...
Reply With Quote
  #8  
Old 30-11-2012, 01:13 PM
cilox cilox is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,386
Poster Rank: #2751
Thanked 3 Times
Active Level
Default





__________________
bring teh lulz.
Reply With Quote
  #9  
Old 30-11-2012, 02:22 PM
d-10 d-10 is online now
Super Active Member

d-10's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2008
Location: [KERTEH][GEBENG]
Posts: 2,665
Poster Rank: #1499
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cilox View Post




meremang lak tgok pic2 ni..
geli..
Reply With Quote
  #10  
Old 30-11-2012, 02:25 PM
mr.gabanz mr.gabanz is offline
Active Member

mr.gabanz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,455
Poster Rank: #1639
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

susah klu macam tue..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:06 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE