Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-11-2012, 11:34 AM
Mr. Redz Mr. Redz is offline
Regular

Mr. Redz's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2012
Posts: 690
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default Susu formula apakah yg terbaik utk bayi 0-12 bulan?

-delete...-

Last edited by Mr. Redz; 10-10-2016 at 08:59 AM..
Reply With Quote
Thanks habibyana thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-11-2012, 11:38 AM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Super Active

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (43)
Join Date: Jan 2010
Posts: 7,627
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Redz View Post
salam, nk tnya pendapat anda, susu formula apakah yang terbaik utk bayi? bru dpt 1st baby (boboi)...skrg ni pakai S26 pink tu, ade yg ckp s26 x bgus sbb ade soya..cadang nk tkar susu utk baby sy...
mmg ada yg cakap susu based on soya tk berapa elok seab nanti gigi anak tak kuat..saya pun tk pasti kebenarannya

mcm saya, masa anak umur bawah 1 thn, guna Sustagen

then now anak dah 1 year above, guna Dumex Dugro je,,sihat je anak,,susah nk demam..tk tahu la anak org lain kan,,tp yg pastinya anak saya guna dumex dugro je tanpa ada masalah berangkit..

murah pun murah..900gm baru rm19 je


__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M528 ORIGINAL, GERMANY BRAND, 800MHZ, 8 GIG INTERNAL MEMORY, HD VERSION, NIPIS, CEPAT DPT SIGNAL, PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468
Reply With Quote
  #3  
Old 28-11-2012, 11:38 AM
beautiful_sunshine beautiful_sunshine is offline
Regular

beautiful_sunshine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 645
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

setahu saya susu ibu adalah yang terbaik..semua susu adalah sama..susu formula hanyalah untuk mengenyangkan bayi sahaja..xder apa2 kelebihan pun..ini dr pakar yang cakap..mungkin ada pendapat yang lain dari kawan2 kat cg..
Reply With Quote
  #4  
Old 28-11-2012, 11:39 AM
mr.dede mr.dede is offline
Legendary Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,924
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

bro aku nshtkan p jumpa doktor kanak2..nt dia bley bg cdgn yg bernas.
klu nak try juga beli yg sample dulu..
Reply With Quote
  #5  
Old 28-11-2012, 11:40 AM
Mr. Redz Mr. Redz is offline
Regular

Mr. Redz's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2012
Posts: 690
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by beautiful_sunshine View Post
setahu saya susu ibu adalah yang terbaik..semua susu adalah sama..susu formula hanyalah untuk mengenyangkan bayi sahaja..xder apa2 kelebihan pun..ini dr pakar yang cakap..mungkin ada pendapat yang lain dari kawan2 kat cg..
mmg la susu ibu ter baik..cuma nk tnya susu formula apa yg bagus utk bayi..sbb sy n owg rumah bkerja...
Reply With Quote
  #6  
Old 28-11-2012, 11:42 AM
Prisoner Prisoner is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,921
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 14
Active Level
Default

susu ni kena try satu2 smpi jumpa yg mana baby tu boleh masuk..

ada sesetengah baby memilih juga.. anak aku dari semahal mahal susu smpi last sekali try dumex asli + dumex coklat baru habis ngikut sukatan sepatutnya dia minum.
Reply With Quote
  #7  
Old 28-11-2012, 11:43 AM
Mr. Redz Mr. Redz is offline
Regular

Mr. Redz's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2012
Posts: 690
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ocean gurl80 View Post
mmg ada yg cakap susu based on soya tk berapa elok seab nanti gigi anak tak kuat..saya pun tk pasti kebenarannya

mcm saya, masa anak umur bawah 1 thn, guna Sustagen

then now anak dah 1 year above, guna Dumex Dugro je,,sihat je anak,,susah nk demam..tk tahu la anak org lain kan,,tp yg pastinya anak saya guna dumex dugro je tanpa ada masalah berangkit..

murah pun murah..900gm baru rm19 je


sustagen & dumex ye? thanks share bro, klu anmum ok x erk???
Reply With Quote
  #8  
Old 28-11-2012, 11:49 AM
angah83 angah83 is offline
Super Active

angah83's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Location: Ukay Perdana, Ampang
Posts: 5,077
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Redz View Post
sustagen & dumex ye? thanks share bro, klu anmum ok x erk???
Anmum Essential bagus antara semua. tiada gula tambahan. kalo bro nak baca lebih, klik http://www.eyriqazz.com/2012/06/betu...iada-gula.html
Reply With Quote
  #9  
Old 28-11-2012, 11:49 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 13,071
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 120
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

tak juga, susu berasaskan soya bagus utk sistem penghadaman, baby susah nak kena diarrhea, najis cantik je

anak aku 3 3 orang guna susu based on soya, sekarang yg bongsu dah nak masuk umur 4 tahun pun masih minum isomil plus


Reply With Quote
  #10  
Old 28-11-2012, 11:50 AM
msazmer msazmer is offline
Super Active

msazmer's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2008
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 5,836
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

susu ibu yg terbaik...knp tak bg susu ibu?
__________________
Quote:
Mencari Guru Tuisyen KIMIA D'Gombak?(TAHUN 2015).Cikgu Amer 0194548606
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump