Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,104
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,728
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 42,079
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-11-2012, 11:28 AM
superb stuff superb stuff is offline
Super Active Member

superb stuff's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,068
Poster Rank: #1254
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default TESTIMONI 1st page | Alat Penjimat Tenaga Elektrik Premis Kediaman.

$$$$JIMAT WANG$$$$
Mengapa membeli '3 unit jenama X' untuk 1 premis?
Apakah anda mempunyai soket alur keluar pada dinding yang tidak digunakan?
JUST PLUG & SAVE ESB..NIKMATI PENJIMATAN TENAGA ELEKTRIK SEHINGGA 30% ATAU LEBIH


ESB JALAN PENYELESAIAN UNTUK MENGURANGKAN BIL ELEKTRIK ANDA SETIAP BULAN.APA TUNGGU LAGI...CEPAT!! DAPATKANNYA SEKARANG!!

TESTIMONI / POSITIVE FEEDBACK FROM CGrianz


Quote:
Originally Posted by bintang4 View Post
baru aku terperasan..sejak plug-in menda ni..
rumah aku dah jarang trip bila kilat sabung-menyabung,
dulu bila kilat jer..gerenti trip kat DB..
petanda baik ke buruk ni TT?
Owh..itu tandanya good effect..ada berita baik dari arus tenaga elektrik di rumah bro..mungkin dulunya voltan elektrik di rumah bro tak berapa stabil so selepas plug in ESB ni akan membantu menstabilkan voltan selain ianya juga dapat memanjangkan jangkahayat perkakasan elektrik.


Quote:
Originally Posted by bintang4 View Post
bagus2..bil letrik baru smpi semlm..rm135 jer..selalunya rm180~200.
pulak tu rumah aku tgh renovate, dah sebulan subcon guna tools drill, hacker, grinder etc ..tapi masih jimat
Alhamdulillah bro..jika penggunaan ESB itu mengikut panduan yg betul,owner tahu bila perlu ON/OFF ESB ini memang akan terjadilah PENJIMATAN sebenar.

Quote:
Originally Posted by superb stuff
Quote:
Originally Posted by nasrol81
Salam...

Baru2 ni ESB39 ada bunyi yang kuat then bila cabut panas.
sy terkena sikit renjatan dkt kepala plug tapi alhamdulillah x de apa2.

Lepas tu simpan dekat 2 bulan juga.
hari ni terdetik nak guna.. saya on semula cuba dengar bunyi tp x de apa2 bunyi dekat esb.

Adakah esb ni masih elok?

Maaf bertanya sebab masa guna ada juga dlm 10-15% turun bil
Aisey bro..jgn sentuh kaki soket life n neutral tu apb cabut esb mmg akn kene renjatan..dlm esb guide pun ada mention..utk uji samada esb berfungsi atau x hanya perlu dgr kat body esb tu ada bunyi zi.. Zi..zi bermakna ianya ok..esb x rosak..on kan heater or cerek elektrik lg jelas bunyi zi.. tu.tq.
Quote:
Originally Posted by superb stuff
Quote:
Originally Posted by nasrol81
tq bro...
silap saya hari tu... hi3
dengar ada bunyi. kira ok lagi.. bila tak guna bil naik hu3
Again tq
Ok xde hal bro..teruskan menggunakannya.hehe

TQ bro..1 testimoni terbaru yg mantap

[IMG][/IMG]

TESTIMONI TERKINI (17/09/2013) OLEH BRO IZZAT DIHANTAR MELALUI EMAIL
[IMG]
[/IMG]

HANYA RM59.00 TERMASUK POSLAJU / ABX EXPRESS (SEMENANJUNG & SABAH/SARAWAK) DIJAMIN SAMPAI ESOK.
NAK SMS KE 014-2312081 -SHAH


[IMG][/IMG]



[IMG][/IMG]

Electricity-Saving Box ( ESB )

Limited Set Available

Order will be cancel if item is Finish

Germany Technology


No need to buy expensive ESB ( some up to RM 6XX.00 )

we have it for you Special Promotion price RM59.00 ( limited units only )
ESB can save up to 35 % or more of your wasted electricity.

recycle your wasted electricity
It acts as a voltage stabilizer by storing energy for up to 10 seconds and therefore supplies the load with constant voltage during momentary power surges.

It actively monitor and improve the power factor of your household, office or industrial appliances.

By increasing your power factor ( ESB ), your electricals / machines will use less electricity to achieve the same results, and naturally this will reduce your monthly electricity bill

On our daily usage, only 60% -70% electricity supplied was utilized by our electrical appliances, the rest are wasted. This is due to the reason when power supply during peak period, in order to avoid low voltage to the terminal of customers, a higher volume of electricity is supplied. Such superfluous electric voltage not only result in customer paying higher electricity bill than actual but also shorten the lifespanof all the electric appliance. With the ESB, it maintain and supply a constant and stable electric supply voltage with functions to attain the stanza electricity which will prolong the lifespan of the electric appliance, reduce maintenance and replacement cost. Just plug in ESB, immediately saving electricity and money every minute, every second

immediately noticed the increase electricity saving

excellent and unexpected Result !!!


__________________
TEH UNCANG DAUN BELALAI GAJAH ADA DI SINI
PeNCuCi PaKaiAN(LiQuiD DeTerGeNt) - JimAt > BErSih > WanGi
PENGEDAR Bahau/Jempol 014-2312081 (Call/SMS/WhatsApp)

Last edited by superb stuff; 10-12-2013 at 11:02 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-11-2012, 01:03 PM
superb stuff superb stuff is offline
Super Active Member

superb stuff's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,068
Poster Rank: #1254
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Memang terbukti berkesan dengan ESB..
__________________
TEH UNCANG DAUN BELALAI GAJAH ADA DI SINI
PeNCuCi PaKaiAN(LiQuiD DeTerGeNt) - JimAt > BErSih > WanGi
PENGEDAR Bahau/Jempol 014-2312081 (Call/SMS/WhatsApp)

Last edited by superb stuff; 02-12-2012 at 08:23 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 25-11-2012, 01:18 PM
flexyx flexyx is offline
Normal Member

flexyx's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2010
Posts: 304
Poster Rank: #7729
Thanked 0 Times
Active Level
Default

dia just cucuk kat mana2 wall plug je ke? pastu kat mana2 bilik pun kira jimat skali?
Reply With Quote
  #4  
Old 25-11-2012, 01:24 PM
superb stuff superb stuff is offline
Super Active Member

superb stuff's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,068
Poster Rank: #1254
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by flexyx View Post
dia just cucuk kat mana2 wall plug je ke? pastu kat mana2 bilik pun kira jimat skali?
Plug on to soket alur keluar yang paling hampir dengan ELCB rumah/kedai/bangunan.Just plug n biarkan..kalau takde orang kat rumah atau tak guna elektrik waktu tu pastikan ESB switch off bimbang bil letrik bertambah n untuk memanjangkan jangka hayat ESB tu sendiri.

1 ESB39 = bil elektrik bawah RM100 sebulan
__________________
TEH UNCANG DAUN BELALAI GAJAH ADA DI SINI
PeNCuCi PaKaiAN(LiQuiD DeTerGeNt) - JimAt > BErSih > WanGi
PENGEDAR Bahau/Jempol 014-2312081 (Call/SMS/WhatsApp)
Reply With Quote
  #5  
Old 25-11-2012, 04:18 PM
arumbulak arumbulak is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2011
Posts: 660
Poster Rank: #4796
Thanked 0 Times
Active Level
Default

kalau rumah ada ekon, berapa byk ke pasang nie?
Reply With Quote
  #6  
Old 25-11-2012, 07:21 PM
superb stuff superb stuff is offline
Super Active Member

superb stuff's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,068
Poster Rank: #1254
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arumbulak View Post
kalau rumah ada ekon, berapa byk ke pasang nie?
Tak kira berapa bnyk ekon yg pasti tengok bil setiap bulan

berapa penggunaan tenaga letrik..kalau rm100 ke bawah pakai 1

unit ESB,rm100 ke atas kena pakai 2 unit ESB.
__________________
TEH UNCANG DAUN BELALAI GAJAH ADA DI SINI
PeNCuCi PaKaiAN(LiQuiD DeTerGeNt) - JimAt > BErSih > WanGi
PENGEDAR Bahau/Jempol 014-2312081 (Call/SMS/WhatsApp)
Reply With Quote
  #7  
Old 25-11-2012, 08:07 PM
En.Zam En.Zam is offline
Normal Member

En.Zam's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2012
Posts: 235
Poster Rank: #8958
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Parking dulu te tt..
Reply With Quote
  #8  
Old 25-11-2012, 09:10 PM
superb stuff superb stuff is offline
Super Active Member

superb stuff's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,068
Poster Rank: #1254
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by En.Zam View Post
Parking dulu te tt..
Sambil parking tu tolongla tambah LIKE jadi fanpage gua..Klik link di bawah
__________________
TEH UNCANG DAUN BELALAI GAJAH ADA DI SINI
PeNCuCi PaKaiAN(LiQuiD DeTerGeNt) - JimAt > BErSih > WanGi
PENGEDAR Bahau/Jempol 014-2312081 (Call/SMS/WhatsApp)
Reply With Quote
  #9  
Old 25-11-2012, 09:14 PM
ezis2u ezis2u is offline
Well-Known
Member

ezis2u's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Aug 2008
Location: ƃuɐlʞǝʞɯɐlɐ
Posts: 9,349
Poster Rank: #309
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by superb stuff View Post
Tak kira berapa bnyk ekon yg pasti tengok bil setiap bulan

berapa penggunaan tenaga letrik..kalau rm100 ke bawah pakai 1

unit ESB,rm100 ke atas kena pakai 2 unit ESB.
Kalau guna lebih banyak unit bole jimat lagi banyak ke?
Reply With Quote
  #10  
Old 25-11-2012, 09:46 PM
superb stuff superb stuff is offline
Super Active Member

superb stuff's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,068
Poster Rank: #1254
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ezis2u View Post
Kalau guna lebih banyak unit bole jimat lagi banyak ke?


Penggunaan ESB mestilah mengikut jumlah penggunaan kuasa (KWj) tenaga elektrik sesuatu premis..kalau jumlah pengunaan kuasa elektrik kurang 2000KWj sebulan ataupun bil letrik hanya RM100 ke bawah cukup guna 1 unit ESB sahaja.ESB ada 2 jenis,iaitu ESB39 & ESB59.
ESB39 = RM59.00 termasuk poslaju
ESB59 = RM79.00 termasuk poslaju

Ini guide nya :-


bill RM100 and below use 1unit to 2unit ESB39
bill RM100 to 200 and can use 2 to 3unit ESB39(or 1 ESB39 + 1 ESB59)
bill RM200 to 400 use 1unit ESB39 + 2unit ESB59
bill RM400 to 600 use 3unit ESB59
bill RM600 to 800 use 4unit ESB59
bill RM800 to 1,000 use 4 to 5unit ESB59
__________________
TEH UNCANG DAUN BELALAI GAJAH ADA DI SINI
PeNCuCi PaKaiAN(LiQuiD DeTerGeNt) - JimAt > BErSih > WanGi
PENGEDAR Bahau/Jempol 014-2312081 (Call/SMS/WhatsApp)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:28 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE