Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-11-2012, 12:05 AM
hani85 hani85 is offline
Super Active

hani85's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,692
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default Pengalaman korang DIMINATI JIN?

aku baru terbaca satu cerita ni. agak menarik untuk dikongsi bersama. menurut kata tukang cerita, cerita ni benar2 berlaku (actually aku pun percaya sebab possible).so beginila ceritanya:

Quote:
Pengenalan
Name aku Sham, baru grad, dapat tawaran keje kat Selangor, same dengan 6 orang kawan2 aku. Tapi sumer keje syarikat lain2 la, cume aku dengan sorang kawan ni, Said, yang keje satu syarikat… Kitorang bertujuh setuju utk duduk satu rumah sewa…

Syarikat yang aku keje ni baru je 2 minggu ditubuhkan… Ni syarikat abang Said sebenarnye, Said ni plak baik dengan aku, sebab tu la die tawarkan aku keje skali dengan die… Aku mule start keje haritu dengan 3 orang yang lain, 2 orang tu grafik designer, (xperlu namekan sebab kurang penting dalam kisah ni) sorang lagi tu satu2nye perempuan dalam syarikat kami, die jadi admin, name Nora… So jumlah pekerje sumenye 6 orang… Aku, Said, Bos (abang Said), Nora, & 2 orang lagi tu… Ofis kitorang setingkat je, kat tingkat 2 bangunan pejabat… kat tingkat bawah ade restoran, kat tingkat 3, 4, 5, adela ofis2 syarikat lain… Tingkat 2 tempat ofis kitorang ni, da lame kosong… tak tau la sebab ape kosong… Memandangkan sewa die agak murah, Bos pun ambik la tingkat ni… Rupe2nye ade penghuni lain la…

Episod 1
September 2009, dah 2 bulan masing2 start keje, kitorang bertujuh kat rumah ni memang bising la citer perihal keje masing2… Masuk bulan ke 3 keje, masing2 dah pakat nak citer2 misteri pulak kat tempat keje tu… jadi satu malam Sabtu ni kitorang berkumpul la, kecuali Said, sebab balik kampung… Aku siap2 kate nak jadi orang yang terakhir yang bercerita, sebabnye, sebenarnye, ofis aku tu, walaupun dah 3 bulan duduk, tak ade ape yang berlaku pun… tak ade kisah seram… tapi sebab yang lain2 ni citer macam nak rak pasal ofis masing2, aku pun tak nak la ketinggalan, aku buat keputusan nak reka citer… kirenye bohong la. Kawan2 aku punye citer ni sumernye tak de la menakutkan sangat pun… sampai giliran aku, aku pun citer la… macam ni la lebih kurang kisah bohong aku ni… ingat, ni bohong ye…

" Bos kitorang ni sempoi orangnye, sebab kitorang sumer dapat PC yang power2. Kire nak main game latest tu memang best la. Bos kitorang benarkan kitorang install & main game, asalkan keje untuk haritu siap… Kalau dah siap keje, mainla sampai esok pun. Satu malam tu aku duduk la ofis sorang2… yang lain tu pukul 6 dah balik… leka sangat main game, tak sedar dah pukul 12 tengah malam… mase tu aku dah plan nak balik pukul 12.30, habiskan sket je lagi game tu… dalam tengah main tu, aku rase haus, aku cakap sorang2, 'hausla plak, nak wat milo la'… tapi cakap je lebih, aku tak bergerak pun dari tempat duduk… sedar2, dah pukul 12.45… alamak, aku pun berhenti la main, nak balik… tengah2 tunggu PC shutdown tu, tetiba aku terdengar bunyi… datangnye dari pantry… pantry kat ofis aku ni macam bilik, nak masuk kene bukak pintu… aku dengarla dari dalam pantry tu, sebab mase tu sunyi, memang jelas bunyinye - bunyi orang buat air.. dengar bunyi die tuang air dalam cawan, pastu kacau2 dengan sudu… aku cuak, aku bukak pintu pantry… aku nampak… sorang perempuan, rambut panjang sampai ke lantai, tak berkaki, terapung2, tangan tengah kacau air, die buat air milo la… aku mintak tadi kot… apelagi, aku pun bukak langkah seribu… "

Begitulah citer bohong aku… Puasla aku malam tu. Citer aku paling best… Akhirnye citer ni la yang memakan diri…

Lebih kurang seminggu lepas aku citer bohong tu… citer tersebut telah jadi kenyataan… Hari tu Jumaat, malam… Aku main game, sampai tak sedar dah pukul 12.30 malam… Said plak dah balik dalam pukul 10… Bile aku perasan dh pukul 12.30, aku pun siap2la nak balik, sebabnye, aku teringat citer bohong aku tu balik… aku takut2 la kalau jadi real plak… mau terkencing aku kat situ. Bile aku habis kemas meja aku, tetiba aku terdengar, bunyi orang buat air kat pantry…. sebijik macam citer bohong aku… aku gabra la, memang aku tak nak bukak pintu pantry tu… takutla aku bebetul ade perempuan tu plak…

Aku pun terus menuju ke pintu ofis, kuncikan, pastu gerak turun tangga… memang jantung dah berdebar2 dah… masa kalut nak turun tu, jumpa plak si Said… eh… tadi dah balik… die tegur aku, 'nak balik ke weh', aku tak jawab, tanye die plak, 'kenape datang plak ni?', Said balas, 'tinggal barang, nak ambik sat, teman aku'. Aku pun dengan berat hati nye ikut Said naik balik ke ofis… Memandangkan aku memang tengah pegang kunci, aku pun tolongla bukak kan pintu… tapi aku tak nak masuk, aku suruh Said je masuk, sambil pesan kat die jangan masuk pantry. Said angguk. Aku pun tunggu la kat luar opis…

5 minit… 10 minit… 15 minit… Said tak keluar2. Alamak, dah jadi ape pulak kat kawan aku sorang ni… aku intai, pintu depan tu pintu kace, jadi boleh nampak dalam… ofis gelap je… Said tak bukak lampu ke… aku keluar balik, capai handphone, call Said. Takut punye pasal, aku tak nak masuk dalam carik die… Said angkat phone… tapi suare die lain… suare baru bangun tidur… aku dah mula rase lain…aku tanye die kenape lame sangat… die tak paham… aku rase lain sangat dah… aku tanye die kat mane… Said kate die ade dekat rumah, dah tidur dah pun. Aku cakap jangan main2… Said bagi housemate kitorang cakap kat phone tu… Sah. Said kat rumah. Aku cuak sangat2 dah. Aku letak phone. Pelan2 aku tutup balik pintu opis, pastu aku turun tangge… kaki dah longgar… halamak… mintak2 la Said palsu tu tak keluar… Aku tak dapat lari pun… memang gigil habis… Syukurlah aku sampai kat kancil aku, aku drive ke kedai mamak berhampiran… nasib baik… ramai orang… aku tenangkan diri aku, keluar minum teh sekejap… Mase tu memang ramai betul orang, perasaan takut aku tadi kurang sikit2… ade la dalam sejam aku lepak, dah tenang baru balik… sampai rumah aku tidur terus… esoknye aku demam, tapi masih gagah lagi nak citer kat sumer housemate kisah aku malam tadi tu… tapi aku tak bagitau kisah sebelum ni tu bohong… Said plak macam caya tak caya je citer aku tu…

Hari Isnin pergi keje, sampai ofis je si Nora ni membebel… kenape ade air milo tak minum kat pantry… habis dah pantry bau milo basi… aku pergi basuh gelas milo tu… tapi sebelum tu aku tunjuk kat Said sebagai bukti…

tamat episod 1…
__________________
Pulangan TERTINGGI unit trust di Malaysia: Di PHILLIP MUTUAL. Moh singgah---> SINI

Whatsapp 010-8001059

Last edited by hani85; 14-11-2012 at 12:11 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-11-2012, 12:07 AM
hani85 hani85 is offline
Super Active

hani85's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,692
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

sambungan....

Quote:
Episod 2
Kisah ni berlaku dalam 3 minggu lepas episod 1… Sejak kejadian hari tu aku dah tak berani stay kat opis sorang2 sampai tengah malam… Kalau ade teman takpe… Malam Jumaat lagi malam tu, aku memang tengah seronok main game dengan Said… die terpakse stay lambat dengan aku malam tu… sebab kitorang pergi keje sekali, naik kancil aku… motor Said tu ade masalah plak… jadi kalau nak balik pun kene same la… Lebih kurang pukul 11.30 malam, Said ni memang tak sayang mulut, die tanye aku, 'Sham, kau tak nak mintak air milo ke malam ni'. Aku sabar je, 'Kau ni… jangan buat main bende ni…' Said dah terkekek2 gelak. Dalam hati aku mintak2 tak jadi ape2, sebab aku rase bende tu tak boleh ditegur…

Dalam setengah jam lepas Said kate macam tu, pukul 12 malam, kedengaran la bunyi kat pantry… aduh… die buat milo lagi… dengar bunyi air dituang dalam gelas, sudu berlaga… Aku dengan Said saling berpandangan… Said ni yang hati kering, ajak aku pergi tengok kat pantry… aku ikutla… bukan ape, ade kawan kan, berani sikit… tapi Said jalan dulu… Said bukak pintu pantry, pelan2 je die bukak… Pastu kitorang nampak sorang perempuan… kitorang kenal perempuan ni… Nora!

Tapi aku dapat rase tu bukan Nora… bende lain tu… Selalu Nora memang akan balik tepat time habis keje… pukul 6… aku sendiri nampak die balik tadi… Kitorang nampak si Nora yang kat pantry ni tengah buat air milo… tengah kacau2 air… kitorang nampak sisi die je… memang serupa Nora… si Nora ni tunduk je… pandang air milo die tu… Sambil tu die senyum2… Die tak menoleh pun kat kitorang yang kat pintu… Aku ade kat belakang Said mase tu, aku tepuk2 la bahu die ajak keluar… tapi Said ni pulak elok je die tanye, 'Eh Nora… kau tak balik lagi ke…? Lewat gile dah ni…' Halamak… apelah 'bijak' sangat kawan aku ni… aku tepuk bahu die lagi kuat, die tak endah… Tetiba Nora bersuare, tanpe menoleh, masih memandang air milo yang die kacau tu… 'Saye buat air untuk die ni… awak nak jugak ke…?' Suare die memang cukup manje… Nora yang aku kenal takde la manje macam tu… Aku terus je tarik tangan Said, pastu tutup pintu pantry… Kitorang tercegat kat luar pantry tu… Aku tengok Said dah pucat sikit… agaknye baru paham tu bukan Nora kot… lambat betul die ni… die kate, 'lain macam je suare Nora tu...'

Aku ajak die balik, die setuju… kitorang masih berdiri kat luar pintu pantry, tetiba kitorang dengar lagi bunyi buat air, entah kenapa, tindakan refleks kot, Said terus bukak pintu pantry… takde sesiape dah… kosong… kalau Nora nak keluar die kene bukak pintu pantry tadi… kitorang memang berdiri depan pintu je, memang confirm takde sape2 yang keluar… tak nampak Nora kat dalam pantry… bawah meja pun takde… manela tau, kalau die main nyorok2 lak… tapi atas meja, ade 2 gelas air milo… Pastu kitorang nampak pulak, sudu dalam gelas tu bergerak2, macam orang pegang dan kacau… Kitorang terus lari keluar ofis, PC pun tak tutup, lampu tak tutup, sempat kunci pintu ofis je… pastu balik terus… nasib baikla aku tak drive sorang2… aku dah ade pengalaman, efek kat aku kurang sikit walaupun masih menggigil… tapi Said memang pucat lesi, gigil2 teruk… agaknye macam tu la aku mase episod 1 dulu… esoknye Said demam, aku pening2 kepale…

Hari Isnin, kitorang kena bebel lagi dengan si Nora ni… ade 2 gelas milo yang tak diminum… bau lagi pantry tu… aduh sabar je lah… kitorang basuh gelas tu. Bila Bos sampai, kitorang ajak die pegi minum kat restoran bawah, maklumlah, kitorang memang tak nak citer pasal hal ni kat dalam ofis…tak boleh ditegur kan. Sambil minum kitorang bagitau Bos kisah kitorang tu… Bos ni pulak ade pengalaman pernah kene sihir, jadi die percaye la bende2 macam ni… Esoknye kitorang rancang buat bacaan Yassin… panggil yang lelaki je… maknenye Nora tak payah ikut serta la…

Malam Selasa, lepas Maghrib, housemate2 aku datang ofis… kitorang ajak bace Yassin sekali… Kitorang ajak jugak yang lelaki ofis2 tingkat atas… adela dalam 20 orang kesemuanye malam tu… ade sorang pekerja ofis lain ni, kitorang panggil die Ustaz… alim orangnye… jadi Bos mintak die pimpin bacaan Yassin…
Dah separuh bace Yassin, aku perasan housemate aku ni lain macam… cuak je muke… aku usik die… die bisik kat aku… 'kau dengar tak…?' Aku cube dengar betul2 bunyi disebalik bacaan Yassin yang kuat tu… ade bunyi… kat pantry… bunyi macam gelas berlaga, makin kuat bunyi tu… dan aku rase yang lain pun dengar jugak… sebab tu la bacaan Yassin makin kuat… aku pun kuatkan bacaan… bunyi tu makin lame makin mengganas… daripada gelas berlaga2, jadi bunyi gelas pecah pulak, bukan sikit, banyak plak bunyi pecah tu… tambah lagi bunyi meja kerusi diseret2…

Bila nak habis bace Yassin, bunyi tu pun beransur2 hilang… kitorang buat sembahyang Isyak pastu doa selamat… pastu adela sorang housemate aku ni, die pergi kat pantry nak tengok… bukak je pintu… tak ade ape… gelas pinggan cawan sumer elok je… takde yang pecah… Bos mintak Ustaz tu pagar sikit, die pun pagarla… harap2 takde la gangguan lagi…

tamat episod 2…
__________________
Pulangan TERTINGGI unit trust di Malaysia: Di PHILLIP MUTUAL. Moh singgah---> SINI

Whatsapp 010-8001059

Last edited by hani85; 14-11-2012 at 12:11 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 14-11-2012, 12:07 AM
jinlapar jinlapar is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (13)
Join Date: Dec 2009
Location: dunia yang sementara
Posts: 20,090
Thanks (Received): 622
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

perghh seram ni
Reply With Quote
  #4  
Old 14-11-2012, 12:08 AM
hani85 hani85 is offline
Super Active

hani85's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,692
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

sambungan...
Quote:
Episod 3
Nak citer sikit dulu pasal Nora ni, die ni memang sangat cun macam Nora Danish, serius. (sebab tu aku bagi name Nora ni). Mude setahun dari aku. Bertudung tapi baju ketat, memang body die seksi pun, sebab tu nak tunjuk kot. Kitorang yang satu ofis ni memang rase bertuah sangat la dapat menatap die ni hari2… mase keje plak slalu je usha2 die ni… sebab tu memang susah kitorang ponteng keje kot… nak tengok die hari2… Die punye cantik ni sampai ofis tingkat2 lain hebohla… selalu je ade yang lalu depan ofis kitorang, usha Nora ni… ofis pintu depan kaca, boleh nampak dalam… Nora pulak duduk depan… macam receptionist… so kalau lalu depan ofis kitorang memang nampak Nora la… Nora ni pulak memang murah dengan senyuman, sape2 lalu tu die senyum je… cair beb… Nora ni mase start keje baru putus dengan boyfriend die…

Aku citer pasal Nora ni, bukan ape, sebab sejak 2 kejadian kat atas ni aku banyak mimpi pasal Nora ni… dalam mimpi tu aku selalu buat bende tak senonoh dengan die… tapi belum tahap 'bersama' la… aku pun pelik jugak, sebab ape selalu mimpi si Nora ni… nak kate aku jatuh cinte tu tak la pulak… aku memang suke tengok die, usha2 sebab die memang lawa kan… sebagai lelaki memang susah nak tahan la daripada tengok perempuan cantik ni… jadi aku anggap mimpi aku tu macam mainan tidur je… mungkin sebab hari2 asyik usha, dah ade pulak feeling… angau pulak ke? Aku dah putus dengan awek aku sebelum keje lagi, hubungan 5 tahun…putus di tengah jalan… aku dah serik, nak tahan dulu dari bercinta2 ni… kumpul duit banyak2 dulu…

Aku dengan Nora ni sebenarnye jarang sangat bercakap… walaupun satu ofis… aku ni pendiam… memang berat mulut… terutama dengan perempuan… maklumlah dah kecewa… selalunye kitorang saling senyum2 dan angguk2 je… Nora ni pun dengan pekeje lain cume cakap bende2 pasal keje je… kadang2 bile keluar lunch same2 barula die ade citer sikit2 pasal peribadi...

Pasal episod 1 & episod 2, kitorang sumer rahsiakan daripada Nora… die ni memang penakut sikit, kalau kitorang citer ofis tu berhantu, aku rase die memang takkan masuk pantry tu lagi dah buatkan air… silap2 berhenti keje terus…

Kejadian ke 3… berlaku dalam April 2010, beberape bulan lepas episod 2… sejak kejadian episod 2 kitorang memang tak duduk ofis tu lebih daripada pukul 8 malam… kalau ade keje kene siapkan, kitorang akan bawak balik rumah… Si Nora yang tak tau pasal kejadian2 ni, memang tabiat die balik pukul 6.30 petang… dah biase…

Hari tu hari Rabu, Said dan Bos keje outstation… 2 orang grafik designer tu ambik cuti seminggu, jadi tinggal la aku dengan Nora… seronok jugak dapat berdua, tapi memang tak cakap ape2 la… masing2 sibuk keje… mase lunch kitorang keluar sendiri2… dalam pukul 6.30, aku siap2 la nak balik… kejap lagi Nora balik, aku malas la nak duduk sorang2… tetiba Nora ni datang kat meja aku, mintak aku tunggu sampai die balik… die kate mungkin die lewat balik… pukul 8… die tak nak duduk sorang2… Nora ni, bapak die yang hantar pegi dan jemput balik keje… sebab die tak ade lesen… jadi haritu mungkin bapak die ade hal, lambat la sikit nak jemput… aku mase tu pinjam motor Said, kalau nak tolong hantarkan macam tak manis la pulak… helmet lebih pun takde… Jadi aku setuju tunggu sampai pukul 8 malam… aku duduk kat meja aku main game, Nora ni duduk kat meja die…

Dari meja aku ni memang boleh nampak terus meja Nora ni, mase tu aku nampak la die ni macam resah gelisah sikit, kejap2 tengok handphone, pastu mengomel sorang2… memang tak senang duduk la die mase ni, tak biase balik lambat kot… aku usha2 je die, memang gelisah betul. Masuk waktu Maghrib, semayang… pas habis semayang aku sambung main game. Usha2 Nora ni, tengok die dah diam je pulak dah… tadi macam cacing kepanasan… mase ni bile aku usha die, die ni tengah pandang tepat kat aku… aku senyum, die senyum balik… tapi die pandang je aku, macam tak berkelip2 mate die… aku pulak, pandang die sekejap, pastu tengok skrin PC… hati dah rase lain… kenape pulak die pandang aku sambil senyum macam tu? Tak pernah2 die pandang aku sampai macam tu sekali… Aku tengok die lagi, masih same… memandang tepat kat aku… kalau dari meja die tu memang boleh nampak muke aku… aku dah rase lain… jangan2 Nora dah balik mase aku semayang tadi… ni Nora lain kot… alamak… aku terus capai handphone, call Nora… ade bunyi… dari meja depan… lega sikit aku… memang Nora betul la ni… 'kenape awak call…?' Nora tanye… suare die cukup lembut daripada biase… macam menggoda pun ade… 'takde2, tersalah tekan la, sori2'… alasan aku. Tapi aku memang rase ade yang tak kena… kenape die buat lenggok suare macam tu… aku cube tak pikirkan sangat… lagipun die memang Nora yang sebenar… aku sambung main game… tengok jam… dah pukul 8.15 malam… alamak… tadi janji pukul sampai pukul 8 je… aku usha Nora lagi, kali ni die tersandar dekat kerusi, sambil tutup mate… tidur pulak dah?

Warning: ade sikit unsur 18sx!!!

Aku ingat Nora dah tidur… tapi tak. Mase die tengah sandar tutup mate tu, aku tengok tangan die bergerak2… … … dalam baju die… die tengah meraba2 dirinye sendiri… terutama kat bahagian dada… aku terkesima… berdebar2… cukup confuse… tak tau nak rase ape… sebab aku tau, memang ade sangat yang tak kene. Tak kan la tetibe Nora ni nak buat macam tu. Die tu walaupun seksi, tapi beradab… tak logik. Aku sambung main game. Cube tenangkan perasan bercampur baur dalam diri aku ni. Mungkin Nora ingat aku syok sangat main game kot, die ingat aku takkan pandang die… sebab tu die ambik kesempatan, mungkin tempat tu gatal ke… aku main je game… memang tak syok dah la. Aku cube lupekan ape yang aku nampak… lame jugak la aku tak pandang2 Nora lagi… sampai la pukul 9 malam… dah sejam lewat… tetiba aku dengar, 'ah… ah…' suare perempuan mengeluh, macam tengah 'buat' tu… berdebar lagi aku… Nora tengah buat ape pulak… tak kan la… aku memang tau tak de orang lain masuk… sebab pintu ofis aku macam 7-eleven tu, ade bunyi bile bukak… lame jugak la Nora buat bunyi seksi tu, aku memang tak nak pandang die… tapi sebab dah tak tahan lagi, aku rase nak jerit je kat die 'ape kau buat ni??'. Jadi aku bangun, nak suruh die berhenti la, sebelum sempat aku cakap tu, aku tengok Nora dah berdiri kat depan meja die, kitorang saling memandang… tetiba, die senyum, dan… menanggalkan pakaiannye… sampaila semua die tanggal… lepas tu die berjalan, terhuyung hayang sikit, datang kat aku… sambil tu die cakap, 'marilah… marilah…' memang cukup menggoda… syukur, ade lagi iman walaupun tipis kat aku ni. Aku tadi memang macam terkaku dengan ape yang die buat, bile die dah nak sampai kat meja aku, aku cepat2 elak… jadila adegan kejar mengejar pusing2 meja… Nora cube nak dapatkan aku… mase tu aku fokus pandang muke die je… sambil cakap 'wei berhentila, ape kau buat ni'… ade la dalam 10 kali pusing2 meja, aku nampak ade ruang untuk aku lari… aku tolak kerusi ke arah Nora, die sambut kerusi tu, aku terus lari, pergi kat meja die, ambik kunci… kunci aku pulak memang aku dah ambik mase pusing2 meja tadi… aku lari keluar ofis, aku kunci… aku tengok balik dalam ofis… Nora tak kejar aku pun… dari luar tu memang aku tak nampak meja aku… Nora pun aku tak nampak… tadi bersungguh2 nak dapatkan aku, takde pulak die datang cube pecahkan pintu ni ke ape ke… kunci die aku dah ambik, jadi memang die terkurung la…

Aku da risau… macam2 bermain dalam otak… macam mane kalau ni perangkap kan… Nora nak tuduh aku cube rogol die… yela, dalam keadaan macam ni, mesti pihak lelaki yang dipersalahkan… tapi kenape? kenape pulak die nak tuduh aku… die tak suke aku ke… ke die dah telanjur dengan orang lain, cube nak perangkap aku kahwin dengan die jadi pak sanggup… hai… macam2la dalam otak… aku intai lagi kat dalam opis… takde lagi si Nora ni… hilang pulak dah ke… betul ke tadi tu Nora… haritu 'bende' tu memang menyamar jadi die… nak kan kepastian, aku call lagi… berbunyi handphone die atas meja tu… entah2 Nora sebenar dah balik, die tertinggal handphone… tengah handphone berbunyi tu, aku nampak Nora dari dalam ofis… tanpe seurat benang, die pergi kat meja die, angkat handphone… 'kenape awak lari… marila… marila…' mendayu2 suare… sambil pandang aku yang kat luar pintu ofis ni…

Aku terus tarik shutter ofis aku. Jadi tak nampak la Nora dalam tu. Aku dah malas nak pikir. Memang tak dapat nak pikir dah. Aku call Bos… aku cakap ringkas… 'Nora dah kene rasuk, macam mane ni?'. Mase tu aku tak pasti pun Nora ni kene rasuk, tapi cakap je la macam tu… asalkan ade orang datang tolong… Bos ade nombor bapak Nora… Dalam 15 minit, aku masih berdiri kat luar tu… sampailah bapak Nora, dengan mak, dan abang die sekali datang… aku bagitau serba sikit ape jadi sebelum masuk… aku bagitau jugak die bukak baju… mase tu tak tau la family Nora ni percaye ke tak… adela dalam 2 minit aku citer… lepas tu aku bukak shutter… nampak terus Nora ni tengah duduk kat meja die… masih tak pakai baju… bile nampak je family die datang, Nora macam terkejut, bulat mate die… die terus lari… aku rase ke pantry… family Nora masuk… aku kunci balik pintu ofis… aku tunggu luar… dalam hati aku berdoa supaye Nora tak tuduh aku nak rogol die ke ape ke… habisla aku kalau die cakap macam tu…

Kat luar ofis tu aku dengar macam ade bunyi gaduh2… bunyi jerit2… yang paling jelas aku dengar, Nora jerit 'pergilaaaa!!'… dan memang sah… bunyi tu dari pantry… Bile aku pasti die lari kat pantry, terdetik kat hati aku yang ni keje hantu pantry tu… mase tu aku macam diberi ilham, aku terus azan… kat luar ofis… sekuat hati… aku dengar Nora jerit 'diamlaaaa!!'… pas aku azan, aku dengar abang die pulak azan dari dalam pantry… lagi kuat dari aku… keadaan jadi tenang… aku nampak mak Nora terkocoh2 datang kat meje Nora ambik baju2 die… nampak macam menangis mak die… kesian… pastu pekeje2 ofis tingkat 3 datang, dalam 4 orang, termasuk Ustaz haritu… tanye sebab ape azan… aku citerla… tapi aku tak bagitau bab die bukak baju… malu la die… kitorang masuk ofis, aku ketuk pintu pantry mintak izin masuk… aku bagitau ade ustaz boleh tolong… Ustaz pun masuk pantry… adela die bace2 aku tak dengar… yang lain duduk luar pantry… aku tengok Nora tengah duduk kat atas lantai menangis2… sambil ditenangkan family die… die dah berbaju balik dah… lepas Ustaz sapu2 dan bagi die minum air doa, Nora dah tenang sikit… mase tu dah pukul 11 malam… kitorang sumer pun balik… family Nora berterime kasih kat aku… tak tau la kenape… aku lega Nora tak cakap aku nak buat tak baik kat die… aku balik rumah, terus tidur… memang tak nak citer ape pun… malam tu jugak dalam pukul 12, Bos call tanye, aku citer tapi aku tak bagitau bab bukak baju…

Esoknye Nora tak datang keje… die ambik cuti seminggu… Lepas seminggu Nora masuk balik, aku perasan die berubah terhadap aku… malu kot… die akan sedaye upaye elak dari bertentang mate dengan aku… cakap dengan aku pun die pandang tempat lain… takpela aku paham… rasenye die memang malu… aku dapat sms dari die berterime kasih kat aku sebab aku tak buat ape2 kat die mase tu… die berterima kasih jugak sebab bile aku citer, aku skip part bukak baju tu… tapi aku betul2 nak tau ape yang jadi malam tu, Nora setuju nak citer tapi tunggu mase sesuai la…

Sejak haritu Bos buat bacaan Yassin satu ofis setiap hari Khamis… Kadang2 pekeje ofis tingkat atas pun join sekali… dah takde gangguan… untuk seketika…

Lebih kurang 2 bulan kemudian, mase tu yang lain dah pergi lunch, aku tak keluar , alasan kenyang… sebenarnye Nora da sms nak citer kat aku mase lunch ni… pas kitorang tinggal berdue je, aku pun pergila kat meja die, supaye takdela die datang kat meja aku yang tersorok dari pandangan luar tu, kang jadi fitnah pulak… Nora pun bercerita kisah die malam tu…

Mase aku nampak die resah gelisah tu, memang die tengah gabra pun… sebabnye bapak dengan abang die tak balas2 sms die… die risau la jadi ape2… call pun tak angkat… macam mane die nak balik… sepanjang mase tu hati die memang berdebar2… die pun banyak kali doa dalam hati, 'mintak2 la Sham tunggu sampai aku balik…mintak2 la Sham tunggu sampai aku balik…' Tapi setiap kali die doa sebut name aku tu, makin berdebar pulak die rase… pastu bile aku pergi semayang, die dapat sms… bapak die dapat jemput pukul 9.30… kereta rosak katenye… lagi la die gabra… mase tu die memang fikirkan aku je… sebab die penakut… dalam hati kate, 'takpe, Sham ade lagi teman aku ni'… makin die berdebar2… pastu bile aku habis semayang, entah kenape, die rase nak tengok muke aku je… takdela hensem pun… tapi macam bagi ketenangan kat debaran2 die tadi… lagi lame die tengok… die rase sayang pulak… rase macam nak peluk aku… rase macam rindu… die cube lawan tapi tak terdaya… yela, die mengaku die ni lemah semangat, semayang pun kekadang buat kekadang tak… mudah la nak kene macam ni… die tengok je aku… debaran datang balik… tapi kalau tadi gabra sebab nak balik, skarang ni rase bernafsu pulak… makin lame makin bernafsu… die cube tahan tapi macam kuat sangat nafsu tu… die jadi lupe semua… lupe mak bapak, lupe tuhan, lupe semua la… yang die ingat mase tu… aku. Dan bertape die nak 'bersama' dengan aku… akhirnye… tu la jadi adegan 18sx tu… mase mak bapak die datang pun, die tak ingat pun sape diorang… die jadi takut… sebab nampak diorang macam orang jahat… bile abang die dah azan… baru ingatan die pulih sikit2… baru die ingat… lepas tu die pergi berubat nak pulihkan semangat… orang yang ubatkan die tu pun kate memang takde ape dah dalam badan die… cume die kene pagar diri dengan amalan2 lepas ni… jangan tinggal semayang lagi… baguslah… ade hikmahnye setiap kejadian…

Kejadian ke 3 ni buat aku rase syak sesuatu… mase aku tanye Nora kenape lari kat pantry… die bagitau seolah2 tu memang tempat die… macam tempat selamat die… jadinye Nora ni memang kene rasuk jin pantry tu la… aku cube kaitkan kejadian2 sebelum ni… sebab aku syak… jin ni suke kat aku… adoi… maksudnye jin asyik… aku pernah bace kat forum ni tande2 jin jatuh cinte kat manusie… memang aku ade banyak pun tande tu… paling aku yakin, aku selalu mimpikan Nora… mungkin jin tu menyerupai Nora dan nak 'buat' dengan aku… tapi dalam mimpi, aku tak 'buat' jugak… tu yang die rasuk Nora ajak 'buat' di alam nyata pulak… gersang betul jin ni… kenape die pilih nak menyerupai Nora? Mungkin memang dah sebab semua orang syok kat die kot… termasukla aku… yang suke usha2 die… jin tu pun tau la aku suke orang cantik macam Nora tu... tapi ni sumer tekaan aku la...

tamat episod 3…
__________________
Pulangan TERTINGGI unit trust di Malaysia: Di PHILLIP MUTUAL. Moh singgah---> SINI

Whatsapp 010-8001059

Last edited by hani85; 14-11-2012 at 12:11 AM..
Reply With Quote
  #5  
Old 14-11-2012, 12:12 AM
astrowan astrowan is offline
CG Top Poster Club

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,311
Thanks (Received): 248
Likes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

woiiiiiiiiiii camna aku nak tdo ni

paste la siang2 ahahahahahaha
__________________
:)paid
Reply With Quote
  #6  
Old 14-11-2012, 12:13 AM
hani85 hani85 is offline
Super Active

hani85's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,692
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

sambungan...

Quote:
Episod 4
Sejak kejadian episod 3, Bos adekan bacaan Yassin satu ofis setiap Khamis… kadang2 kalau rajin, Bos buat hari Isnin jugak… Yang Nora ni pulak, hari2 bukak mp3 ruqyah… die pun dah jage semayang die… begitu jugak kitorang… kalau dulu semayang sendiri2, skarang da ade yang jadi imam gilir2… syukur la… Selame hampir setahun takde kejadian gangguan… walaupun kitorang stay ofis sampai pukul 8 malam… berani sampai waktu tu je… tapi biase la… manusie mudah lalai dan lupe… dah setahun takde gangguan… kitorang beransur2 balik kepade perangai lame… aku dengan Said dah berani stay sampai pukul 10… si Nora dah tak pasang lagi ruqyah, Bos pun dah jarang2 kat ofis, outstation… jadinye takde yang nak bawak Yassin… akhirnye kitorang hanyut balik…

Masuk tahun 2012, maknenye syarikat da beroperasi selame 2 tahun lebih, tapi pekeje masih 6 orang… Bos setuju nak ambik sorang lagi pekeje… die nak ambik perempuan… kesian kat Nora sorang2… lepas die iklankan kat internet, dapatla 7 permohonan… Yang lagi best, kitorang pujuk Bos untuk ambik yang paling cun… kire setanding la dengan Nora ni… Bos pun same gatal jugak, maklumlah lelaki… dapatlah kitorang sorang lagi pekeje cun… aku bagi name Ana… kitorang la paling seronok… ade due bunge cun dalam ofis… apelagi hebohla satu bangunan…

3 bulan lepas Ana keje, die dengan Nora dah bekawan rapat… Ana ni ade kete sendiri, duduk plak dekat2 dengan rumah Nora, makenye diorang ni pegi keje dan balik besame la… Sejak Bos pasang tv dan astro kat ofis tu, 2 orang awek ni da berani balik lambat2… alasan nak tengok astro, sebab kat rumah masing2 takde…
Kitorang yang lelaki ni pun same la… kalau ade bola ke ape2 yang best, memang balik lambat la… pernah sekali, sampai tido semalam kat ofis… syukur la takde ape2 gangguan… lagi la kitorang lalai…

Mei 2012… aku dan Said terpakse balik lewat… memang keje banyak… kitorang kene hanta projek malam tu jugak… Jam menunjukkan pukul 9 malam… aku lega sebab bahagian keje aku nak siap… Said punye banyak lagi… nampaknye macam aku kene tolong… Nora dengan Ana masih lagi kat ofis… diorang dok tergelak2 layan astro… maharaja lawak kot… tak ingat aku citer ape. Diorang ni tergelak2 sampai lupe dunie… kalau dulu kontrol ayu je gelak… skarang dah terbahak2 dah…

Tengah aku tolong si Said ni, tetiba lak si Ana ni datang kat meja kitorang… pucat muke die… kenape lak die ni… aku spontan pandang Nora… tengah tergelak2 lagi tengok tv… Ana kate… 'wei, Nora tak berenti gelak la… apasal ha? die tengok iklan pun die gelak… dah lebih 10 minit die gelak ni wei… tak berenti… '. Said mase tu dah terdiam… die suruh aku tengokkan… sebab kalau ape2 hal jadi pun, biarla keje die siap dulu… boleh pulak macam tu… aku pun pergi kat Nora… die duduk atas sofa tengah tengok tv… mate die memang betul2 fokus kat tv… die terus tergelak2… walaupun kat tv tu iklan… seolah2 tak boleh berhenti ketawe… aku tengok air mate die dah kluar dah pun…

Aku pandang Said, aku geleng kepale, Ana ade dekat Said mase tu… masing2 paham, tu bukan Nora… Ana dah tau kisah episod2 sebelum ni… Said panggil aku balik kat meja die… Die mintak aku biarkan dulu… sebab die betul2 terdesak nak habiskan keje… Aku tolong die secepat yang boleh… Ana pulak pantau Nora yang tak habis2 gelak tu… sampai hilang suare Nora ni gelak… ade la dalam 15 minit kemudian, habis keje kitorang… Mase ni kitorang tengok Nora dah merah2 muke… kat dahi die sampai nampak urat… bayangkan betape terseksanye ketawe die tu…

Ana, mungkin sebab kesian, tegur Nora, 'dah la tu Nora!! macam orang gile kau ni!', tapi teguran die tu agak kasar bunyinye… aku risau jugak… kerisauan aku betul2 jadi… habis je Ana cakap macam tu, Nora pengsan… Ana terus mendapatkan die… tetiba si Ana ni pulak ketawa… ketawa dan ketawa… ah sudah… die ketawa sambil berdiri memandang aku dan Said… muka Ana yang cun dan putih tu seolah2 menjadi gelap… mate die langsung tak berkelip, aku perasan, memandang tepat ke arah aku… air mate die mengalir… die terus ketawa terbahak… ketawa die ni… memang sebijik macam dalam citer2 hantu melayu tu…

Entah mane datang keberanian, aku jerit, 'Dahlah tu, ape kau nak kat aku ni ha???'… Ana terdiam… Said pulak tepuk2 bahu aku… tak tau la ape makne die buat macam tu… 'aku suke kau, jomla ikut aku… sayang…' suare die memang lain sangat, tak macam suare Ana… macam orang yang hilang suare, tapi dipakse bercakap jugak… serak. Aku dah gigil… Said… eh mane Said… hampeh! Die menyorok bawah meja… si Ana ni berjalan ke arah aku… aku dah terpikir nak ulang babak kejar2 keliling meja cam haritu… Tapi Said bagi isyarat suruh aku lari ke bilik Bos… pastu die buat isyarat die nak lari ke ofis atas… panggil bantuan kot… aku terus lari ke bilik Bos, Ana pun berlari jugak, aku sempat tutup pintu, si Ana pulak main langgar je pintu tu… nasib baik tak pecah… aku dah terselamat. Kat pintu Bos tu ade satu tingkap kaca boleh tengok luar… dari situ aku nampak Said keluar dari bawah meja lari ke pintu depan… yang Ana ni pulak tetibe kejar die… aku dengar bunyi tapak kaki berkejaran lari naik tangge…

Selang 10 minit… sunyi… aku bukak pintu bilik Bos… yang ade cume suare tv… aku tutup tv tu… aku tengok Nora masih terbaring kat sofa… aku pergi ke pintu depan… tengok tangge atas bawah… tetiba… 'awak nak pergi mane…?' suare Nora kat belakang aku… betul2 dekat belakang aku… aku boleh rase nafas die kat telinge aku… aku cukup terkejut. Macam nak gugur jantung… tanpe pandang belakang, aku terus lari ke tingkat atas… aku dengar bunyi tapak kaki Nora jugak ikut kejar aku… takutnye aku mase tu tak boleh cakap la… die hampir 'dapat' aku… sampai ofis tingkat 3… aku bukak pintu terus masuk. Pintu die pintu kace jugak, aku pandang belakang… takde pun Nora… hampeh betul… kalau nak kejar, kejar la betul2… jangan mainkan perasaan aku macam ni. Geram betul aku. Aku ambik nafas… tercungap2… ade sorang pekeje ofis ni belari2 ke arah aku, 'ape jadi? ape jadi?'. Aku balas, 'Nora kejar saya la bang'. Pekeje tu tercengang… 'La… bende tu dah pegi kat Nora balik dah ke… ?' Pekeje tu bawak aku kat bilik rehat ofis tu, aku nampak ade 3 orang pekeje perempuan, Ustaz haritu, dengan Said duduk mengelilingi Ana yang tengah baring atas sofa, meracau-racau… Sambil tu Ustaz tu bace2 ayat lepas tu hembus kat muke Ana… Aku tengok, aku menyampuk, 'Bende tu da masuk dalam Nora balik Ustaz…' Sumer saling berpandangan…

Ustaz mintak yang lelaki turun ke ofis kitorang… sebelum tu die mintak kitorang cube kuatkan semangat, dan bace ayat Kursi… Kitorang turun… sampai depan ofis, dari luar kitorang nampak Nora ni tengah menari2… tudung die dah dicabut… die buat tudung tu macam sari… tarian die pun ala2 hindustan yang main2 sari tu… Kitorang masuk… berdiri depan Nora yang tengah menari… Ustaz terus baca ayat Kursi… tengah Ustaz tu bace, Nora berhenti menari… die tempik 'Ape kau buat ni? Kau tak suka aku menari? Kau nak ni kan??' Tangan Nora terus capai hujung baju die, die nak bukak… … … 'Hoooiiii!!!' Ustaz pulak tempik, terkejut Nora, tak jadi bukak baju… (haha korang yang bace ni mesti kecewe kan… ni citer hantu la bukan blue). Lepas tempik, Ustaz tu terus bace surah al Baqarah dengan kuat… kitorang yang tak hafal ni bace ayat Kursi… Nora tempik lagi, aku memang pasti die cakap kepade aku, 'Kau tak nak yang ni ke? Kau nak yang baru tu kan? Kan??'. Pastu Nora terus je jatuh terjelepuk ke lantai… Die sedar lagi… tapi memang dah lemah sangat… Ustaz yang memang ade bawak air tadi, terus lapkan muke Nora ni… Kitorang papah Nora atas sofa… tetiba… 'Ustaaaazzzz!!!' dengar dari ofis atas… pekeje lelaki tadi terus lari balik ke ofis die… beberape saat je, die turun balik… 'Ustaz, yang Ana ni pulak kene…' Aduh… boleh lak die main transfer2 macam tu…

Kitorang papah Nora ke ofis atas… ye la, kalau die transfer lagi senangla, tak payah kitorang lari2 atas bawah… Sampai kat ofis atas, kitorang nampak yang pekeje perempuan ni berhempas pulas pegang tangan Ana… Ana pulak meronta2… 'Die nak bukak baju die Ustaz… ' kate salah sorang tu… Kali ni Ustaz tu pegang ibu jari kaki Ana… die bace2 ayat… pastu die bace ayat ruqyah pulak dengan kuat sekali… kitorang tolong pegang kaki dengan tangan Ana ni… akhirnye… berlakulah sesi perkenalan dengan jin pantry… ini yang aku ingat dialog nye… aku rase panjang lagi… tapi ni yang aku ingat la…

Ustaz : Sape kau?
Ana : Aku Noraaaaa… Noooo… raaa…
Ustaz : Jangan bohong dengan aku! Aku azab kau nanti!
Ana : (tersengeh, pandang aku) Awak nak milo…?
Ustaz : Ape kau mau dengan budak ni (aku)? Cakap!
Ana : (tetibe menangis) Uuuu… uuuu… aku suka…
Ustaz : Tak boleh! Kau lain, die lain… kau jangan kacau die lagi!
Ana : (menangis lagi) Uuuuu… tak nak…
Ustaz : Kalau tak nak aku kena seksa kau lah. Sampai mati…
Ana : (lagi kuat nangis) UUUUUAAAAA… tak nak…
Ustaz : Kenapa kau duduk dapur ofis situ?
Ana : Memang aku dah lame duduk situ…
Ustaz : Kau ni Islam ke? Islam?
Ana : (geleng2)
Ustaz : Macam ni lah. Kau masuk Islam. Aku lepaskan kau. Aku bawak kau tempat lain. Ade banyak pasangan untuk kau. Nak?
Ana : (nangis balik) UUUU… tak nak… aku nak die…(sambil tunjuk aku)
Ustaz : Kenape kau suke budak ni?
Ana : UUUU… Die baik… uuu… bogel pun die tak nak… uuuu…
Ustaz : Tak boleh! Kau lain… die lain… kau masuk Islam, aku tolong kau carik pasangan nanti. Nak tak?
Ana : (geleng2) Tak nak… uuuuu…
Ustaz : Kalau macam tu kau kene matilah. Ye?
Ana : UUUUU… tak nak…

Ustaz tu bace2 ayat, hembus kat tangan die sendiri… lepas tu die bangun picit2 bahu Ana… Ana menjerit, kuat betul… 'Kau masuk Islam, nak tak? Aku hantar kau tempat lain!' Ustaz tu sambung picit2… menjerit2 lagi si Ana ni… akhirnye bende tu mengalah… die angguk2 pelan bile Ustaz tu tanye lagi… pastu Ustaz ajar die mengucap… bile dah mengucap, Ustaz tu sambung, 'Lepas ni kau balik dengan aku. Aku hantar kau tempat lain. Sekarang kau keluar dari budak ni (Ana)'. Ana pandang aku dengan wajah yang sayu… sorilah ye… aku memang takde feeling dengan ko…aku kate dalam hati… pastu… Ana tetiba muntah2… die muntah air… banyak jugak… Ustaz tu kate bende tu dah keluar… Kemudian berlaku pulak sesi pulih semangat Nora dan Ana… lepas dah ok sikit, kitorang call mak bapak Nora ni… Diorang sampai…dan setuju untuk bawak Ana sekali bermalam kat rumah… berakhirlah peristiwa malam tu… tengok jam… dekat 1 pagi… Wah. lame betul…

Esoknye, kecoh satu bangunan pasal kejadian malam tadi… Sumer tau… Nora dan Ana semestinye tak datang… Aku dan Said walaupun rase nak demam2 tapi terpakse datang jugak… projek urgent kan… Sampai waktu lunch, memang jadi sesi wawancare la kitorang tepakse melayan pekeje2 ofis2 lain ni… Bile sampai waktu balik, aku sempat carik Ustaz… tanye die… die kate jangan bimbang… Jin tu dah ade pasangan dah… die takkan ganggu lagi… wah. cepat betul Ustaz carik jodoh die…

Tiade gangguan lagi sejak hari tu… … …sampai setakat hari ni la…

tamat episod 4…
dan semoge tiade sambungan…
Credit: SINI.
__________________
Pulangan TERTINGGI unit trust di Malaysia: Di PHILLIP MUTUAL. Moh singgah---> SINI

Whatsapp 010-8001059

Last edited by hani85; 14-11-2012 at 12:24 AM..
Reply With Quote
  #7  
Old 14-11-2012, 12:14 AM
hani85 hani85 is offline
Super Active

hani85's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,692
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

PENGENALAN JIN ASYIK

Gangguan Jin Asyik seseorang itu bermula di peringkat kanak-kanak atau remaja lagi. Apabila Jin yang tinggal di rumah pesakit, asrama atau mana-mana tempat yang selalu dikunjungi atau dilalui pesakit, jin berkenaan sentiasa memerhatikan pesakit dalam tempoh yang lama. Dia melihat pesakit seperti mana kita melihat ikan laga dalam botol atau pun seperti menonton filem Hindustan yang mana pesakit adalah tumpuan sebagai hero/heroin filem berkenaan.

Dia mendengar pesakit menyanyi, memerhatikannya tidur, mandi, berdiri di hadapan cermin, bersolek, membuka pakaian serta memakai pakaian dan sebagainya yang akhirnya menimbulkan bibit-bibit cinta dan sayang jin berkenaan kepada pesakit. Sebab itulah pesan guruku, al Fadhli Ustaz Mohamad Mizan, buat semua muslimat, haruslah menjaga tatasusila, adab ketika mandi, berpakaian dan sebagainya. Dari satu sudut, memang anda jauh dari penglihatan orang ramai, tapi masih ada lagi ‘mereka’ di alam sana sibuk memerhatikan anda! Bahkan mereka juga mempunyai perasaan. Bayangkan andai anda(laki2) sedang melihat si perempuan dalam keadaan kurang pakaian/atau langsung tidak berpakaian, anda juga pasti akan ‘JATUH HATI!’.

Apabila pesakit semakin dewasa, pesakit seboleh mungkin dihalang dari mempunyai pasangan kekasih mahupun berkahwin. Apabila ada sesiapa yang nak meminang, jin ini berusaha keras menggagalkannya dengan menghodohkan wajah pesakit, merosakkan kereta rombongan, mempengaruhi pesakit agar menolak pinangan. Ini pernah terjadi pada pesakit yang saya berubat dahulu. Keadaan akan menjadi sedikit rumit jika ia telah lama tinggal bersama kita. Jika semua gagal, jin ini berusaha menimbulkan permusuhan antara pesakit dengan pasangannya. Adakala gangguan mula menjadi kronik setelah bertunang.

Jin Asyik ini kuat cemburu. Apabila ia sukakan seseorang sama ada lelaki atau perempuan, ia berusaha akan memilikinya. Sebaliknya, apabila ia tidak suka, ia akan menggunakan tipu helahnya bagi memporak perandakan pesakit sehingga akhirnya berpisah/bercerai.



ANTARA SINTOM-SINTOM GANGGUAN JIN ASYIK

Sebab itulah bagi mereka yang pernah terasa sintom-sintom penyakit misteri ini, antaranya adalah celah kaki anda seperti cuba dibuka orang(ini berdasarkan pengalaman saya yang lepas dalam berubat), di tindih dan terasa nikmat, kemaluan menjadi sakit seperti kepecahan dara, didatangi laki2 dalam mimpi, dan lain2 lagi. Biasanya gangguan jin asyik berlaku pada perempuan. Untuk dimudahkan, samalah seperti dunia kita, si laki-laki mengorat si perempuan. Begitu jugalah alam jin di sana. Bahkan mereka lebih suka untuk bersama manusia berbanding spesis jin sendiri.

Jin Asyik juga boleh berasal dari Jin Saka mahupun Jin Sihir yang telah bertapak lama pada pesakit.



BAHANA JIN ASYIK

Saya pernah bersama al Fadhli Ust pergi berubat salah seorang pesakit(perempuan) yang telah berkahwin kira-kira dalam 2tahun setengah dan mempunyai seorang anak kecil. Apa yang dikesali, pesakit seolah2 sudah dikuasai pemikirannya oleh jin asyik. Tidak mahu berubat. Minta cerai daripada suami kalu tidak, akan bunuh anak sendiri! Ketika saya pergi berubat, pesakit perempuan tiada di rumah. Oleh sebab itu, kami cuba ikhtiar buat sang suami ini. Kerana dia juga diganggu untuk menjadi mudah marah, dan melakukan perbuatan yang tidak sepatutnya seperti memukul isteri. Inilah bahana gngguan jin asyik. Mereka akan merosakkan hubungan antara suami isteri dan akan menjerumus kepada penceraian. Si lelaki jika tidak cukup kuat bersabar, iman mudah goyah, maka pastilah akan di akhiri dengan penceraian pada akhirnya. Apa tidaknya, tengah2 malam ketika tidur, jin asyik mari bersetubuh dengan isterinya dalam bentuk manusia(laki2). Bukan sekali, tapi berulang kali!



IKHTIAR PERUBATAN ISLAM

Bagi mereka yang sakit, maka saya nasihatkan untuk mendapatkan rawatan secepat mungkin secara berperingkat sehingga anda benar-benar sembuh. Carilah pengamal-pengamal perubatan Islam di Malaysia ini, ramai! Jangan ikhtiar dengan bomoh dan sebagainya, yang mensyirikkan Allah taala. Waspadalah dalam mencari perawat. Untuk sebarang pertanyaan mengenainya, bolehlah hubungi saya. InsyAllah.. saya akan menjawab seadanya mengikut kemampuan saya. Bagi mereka yang telah pernah berubat, dapatkan rawatan susulan dari masa ke masa. Paling kurang 3bulan sekali. Untuk periksa kesihatan anda berada di tahap yang maksimum.(tiada gangguan)



Wallahualam.

SUMBER
__________________
Pulangan TERTINGGI unit trust di Malaysia: Di PHILLIP MUTUAL. Moh singgah---> SINI

Whatsapp 010-8001059

Last edited by hani85; 14-11-2012 at 11:14 AM..
Reply With Quote
  #8  
Old 14-11-2012, 12:19 AM
hani85 hani85 is offline
Super Active

hani85's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,692
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

bagi aku personally aku percaya benda ni boleh terjadi kepada manusia. sebab ade dua orang yang aku kenal memang pernah diminati jin.

1st, masa aku sekolah dulu, senior satu dorm dengan aku diminati oleh satu jin ni sampai kecoh satu sekolah jin perempuan yang minat pada jin lelaki yang suka akak dorm aku ni, dok kacau akak dorm aku. tapi aku malas nak cerita. detail dia aku x ingat sgt.

2nd case, member baik aku masa dekat u. dia cerita masa dia tidur ade benda berbulu yang dok jilat n raba dia, serius rs mcm real. kat bawah tu je dia xraba. atas2 semua dia raba. benda ni bukan mimpi. sebab dia nak bangun pun susah. dah baca2 baru leh bangun. huuu ngeri.

nasib baik aku xpenah kena. mintak2 dijauhkan. so korang kalau ade citer share2 la kat sini
__________________
Pulangan TERTINGGI unit trust di Malaysia: Di PHILLIP MUTUAL. Moh singgah---> SINI

Whatsapp 010-8001059
Reply With Quote
  #9  
Old 14-11-2012, 12:20 AM
syahays syahays is offline
CG Top Poster Club

syahays's Avatar

 
Trader Rating: (28)
Join Date: Sep 2010
Location: forex is the world of confusions...
Posts: 23,351
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

seram la plak...
den la sorang2 ni..
Reply With Quote
  #10  
Old 14-11-2012, 12:21 AM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,415
Thanks (Received): 7711
Likes (Received): 9
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

curik cite sham kat cari. laju tul kopipes. Letak la credit tu.

18 sx tu jgn lupa letak hani.

part nora bogel tu.
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump