Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-11-2012, 01:04 PM
FaZiL^aFiZi FaZiL^aFiZi is offline
Legendary Member

FaZiL^aFiZi's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2011
Location: 2015 Trading
Posts: 15,348
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default pengalaman jeans LEVI's anda

Aku ni peminat jeans levis...
So bukak thread ni nk kongsi knowledge & pengalaman bersama jeans levis ni.

Jeans pertama brand levis aku beli bundle je.... Masa tu tahun 2000 saiz 28. Masa tu zaman grunge ni so mmg suka la cari seluar yg dah lusuh duit pun xde nk beli levis baru.... Masa tu aku form 4 ... Ada jugak geng2 seangkatan yg gila dgn jeans levis ni so masing2 rajin duk serbu kedai2 bundle nk cari levis ori yg "rare".... Di sebabkan aku ni duk hulu banat punya tempat so susah la nk cari jeans levis yg "rare".... Dapat pun yg biase2 aje...

Minat aku terhadap jeans levis ni berterusan sampai aku habis form 5.masa tu tahun 2001. Lps je abis form 5 aku dapat sambung belajar kt KL.... Masuk ikm kg pandan. Kebetulan plak dlm dorm aku tu ade sorang mamat dr melaka mmg extreme minat dgn jeans levis ni. Aku bertambah seronok la sbb ada member. Yg special dgn member aku ni dia hanya minat levis 501 punye model je. Tapi yg buat aku respek tahap inspektor sahap tu cara dia jaga seluar dia tu. Aku kenal dia selama 1 tahun 6 bulan. X penah sekali pun dia basuh suar jeans dia tu melainkan kena hujan.(naik moto) . Selama aku kenal dia itu la satu2nya seluar rasmi dia. P deting ke, merempit ke tido dia mmg balun seluar tu je. Yg dia basuh boxer & baju je.... Seluar dia tu dah jadi warna kekuning-kuningan pada bahagian yg lusuh (atas peha) sedangkan warna asal dia biru. Mmg rare giler .... Kuning2 tu berkilat ....


Byk lg kisah aku dengan levis ... Nnt aku sambung lg...

Update : sekarang aku berada di vietnam so masa ronda2 jumpa kedai Levis so snap cket untuk kenangan ... (aku snap ambar secara rambang je so gambar xde kualiti sorry ye)





aku ade beli 2 helai 501 kt sini cadang nk jual sehelai sebab beli 2 helai pattern yg sama









harga 5,999,000 VND = rm 908.94

Last edited by FaZiL^aFiZi; 27-03-2014 at 02:49 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-11-2012, 01:30 PM
amieshoro amieshoro is offline
Active Member

amieshoro's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,083
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Default

seluar jeans memang x elok basuh selalu...
seluar jean member ko tue ada sehelai atau banyak helai?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-11-2012, 01:33 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,415
Thanks (Received): 7711
Likes (Received): 9
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CICAK_NAMPAK(cakpak) View Post
Aku ni peminat jeans levis...
So bukak thread ni nk kongsi knowledge & pengalaman bersama jeans levis ni.

Jeans pertama brand levis aku beli bundle je.... Masa tu tahun 2000 saiz 28. Masa tu zaman grunge ni so mmg suka la cari seluar yg dah lusuh duit pun xde nk beli levis baru.... Masa tu aku form 4 ... Ada jugak geng2 seangkatan yg gila dgn jeans levis ni so masing2 rajin duk serbu kedai2 bundle nk cari levis ori yg "rare".... Di sebabkan aku ni duk hulu banat punya tempat so susah la nk cari jeans levis yg "rare".... Dapat pun yg biase2 aje...

Minat aku terhadap jeans levis ni berterusan sampai aku habis form 5.masa tu tahun 2001. Lps je abis form 5 aku dapat sambung belajar kt KL.... Masuk ikm kg pandan. Kebetulan plak dlm dorm aku tu ade sorang mamat dr melaka mmg extreme minat dgn jeans levis ni. Aku bertambah seronok la sbb ada member. Yg special dgn member aku ni dia hanya minat levis 501 punye model je. Tapi yg buat aku respek tahap inspektor sahap tu cara dia jaga seluar dia tu. Aku kenal dia selama 1 tahun 6 bulan. X penah sekali pun dia basuh suar jeans dia tu melainkan kena hujan.(naik moto) . Selama aku kenal dia itu la satu2nya seluar rasmi dia. P deting ke, merempit ke tido dia mmg balun seluar tu je. Yg dia basuh boxer & baju je.... Seluar dia tu dah jadi warna kekuning-kuningan pada bahagian yg lusuh (atas peha) sedangkan warna asal dia biru. Mmg rare giler .... Kuning2 tu berkilat ....


Byk lg kisah aku dengan levis ... Nnt aku sambung lg...

kaler kuning? kena ta1k ke?
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #4  
Old 11-11-2012, 01:34 PM
FaZiL^aFiZi FaZiL^aFiZi is offline
Legendary Member

FaZiL^aFiZi's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2011
Location: 2015 Trading
Posts: 15,348
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amieshoro View Post
seluar jeans memang x elok basuh selalu...
seluar jean member ko tue ada sehelai atau banyak helai?
Masa aku kenal dia tu 1 tahun 6 bulan . Mmg x penah basuh.

Seluar jeans dia mmg ada sehelai je.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-11-2012, 01:37 PM
mohdnhafidz mohdnhafidz is offline
Active Member

mohdnhafidz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,103
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amieshoro View Post
seluar jeans memang x elok basuh selalu...
seluar jean member ko tue ada sehelai atau banyak helai?
mesti bau tak hingat punya
Reply With Quote
  #6  
Old 11-11-2012, 01:37 PM
yussys yussys is offline
Super Active

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 7,056
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku minat sangt kat 501 ni.. sayang tu memang sayang.. tapi terpaksa basuh jugak... tu yang beli kat bundle je banyak..
Reply With Quote
  #7  
Old 11-11-2012, 01:38 PM
FaZiL^aFiZi FaZiL^aFiZi is offline
Legendary Member

FaZiL^aFiZi's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2011
Location: 2015 Trading
Posts: 15,348
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jamtulenmurah View Post
kaler kuning? kena ta1k ke?
X pasti la....
Bukan kuning biasa tapi kuning keemasan.... Berkilat
Reply With Quote
  #8  
Old 11-11-2012, 01:38 PM
plasticruler plasticruler is offline
Active Member

plasticruler's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Location: Klang Valley
Posts: 1,700
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mak oooi...
lejen member ko tu..aku minat juga jeans levis ni
tapi,dlu2 layan bundle..lepas beli basuh rendam air panas semua
supaya bakteria hilang bila pakai still kulit kena gatal2..
hahahahaaaaa..so skrang beli je yg baru..tu pun baru brape halai je..mahal beb
Reply With Quote
  #9  
Old 11-11-2012, 01:41 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,415
Thanks (Received): 7711
Likes (Received): 9
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CICAK_NAMPAK(cakpak) View Post
X pasti la....
Bukan kuning biasa tapi kuning keemasan.... Berkilat
ta1k melekat la tu. Ada pi bau tak?

confim ta1k kalau tak basuh. dah berkarat la jeans tu. ta1k dah sebati ngan jeans tu.
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #10  
Old 11-11-2012, 01:42 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,415
Thanks (Received): 7711
Likes (Received): 9
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by yussys View Post
aku minat sangt kat 501 ni.. sayang tu memang sayang.. tapi terpaksa basuh jugak... tu yang beli kat bundle je banyak..
bos dok johor bukan murah ke kat JPO tu?
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump