Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,248
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,552
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 56,423
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-10-2012, 12:53 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Poster Rank: #39089
Thanked 0 Times
Active Level
Default nak kongsi wifi dengan jiran

hi sy kurang pengetahuan tentang IT ni jadi sy nak tanya kalau sy nak kongsi wifi dengan jiran dan rumahnya adalah antara 5-7 meter jauh dari rumah sy..member2 CG tau tak wifi router yang mana 1 sesuai utk kita?TQ~

ps: utk rumah dua tingkat
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-10-2012, 01:12 PM
selipar2010 selipar2010 is offline
Legendary Member

selipar2010's Avatar
 
Trader Rating: (211)
Join Date: Aug 2010
Posts: 18,121
Poster Rank: #127
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

rumah jiran tu ade router dh ke?

kalu ade umah awk x pyh beli alat pn kalau laptop/pc dh ade wifi

just on masukkan password je kalu ade
Reply With Quote
  #3  
Old 21-10-2012, 01:14 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is offline
Legendary Member

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2010
Posts: 19,215
Poster Rank: #115
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

Pakai router yang pakai N. N ni coverage dia jauh sket berbanding B dgn G.
Reply With Quote
  #4  
Old 21-10-2012, 01:16 PM
GTBoyz91 GTBoyz91 is offline
Regular

GTBoyz91's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Location: KL
Posts: 388
Poster Rank: #7195
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

1) Lan laptop ke wifi laptop
2) modem ke router
3) MIFI
Reply With Quote
  #5  
Old 21-10-2012, 01:19 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Poster Rank: #39089
Thanked 0 Times
Active Level
Default

rumah jiran xde router lg dan kat rumah saya guna innacomm w3400v6 free dr streamyx je..jadi nak tanya kat sini brand mana yang bagus? sy juga tau N lebih bagus tapi brand dan model mana yg bagus? pls recommend~ thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 21-10-2012, 01:25 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Poster Rank: #39089
Thanked 0 Times
Active Level
Default

yang ini ok tak?
http://www.lelong.com.my/belkin-n300...-01-Sale-I.htm

pls recommend yg sesuai utk sy (nak kongsi dengan jiran rumah dua tingkat)
Reply With Quote
  #7  
Old 21-10-2012, 01:29 PM
fitxleaf fitxleaf is offline
Super Active

fitxleaf's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2009
Posts: 5,476
Poster Rank: #763
Thanked 226 Times
Active Level
My Mood:
Default

mcm idea aku je nk wat wifi ntuk men game multiplayer.
tak gtu TT?
Reply With Quote
  #8  
Old 21-10-2012, 01:35 PM
Erazer Erazer is offline
Active Plus

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,648
Poster Rank: #1674
Thanked 124 Times
Active Level
My Mood:
Default

pakai laptop pun boleh g download virtual router je..takyah membazir duit..cuma kalau jauh sangat, letak je la laptop tepi tingkap ..

ni ha try dulu..

http://myroutervwr.info/
Reply With Quote
  #9  
Old 21-10-2012, 01:42 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,984
Poster Rank: #79
Thanked 505 Times
Active Level
My Mood:
Default

nk share wifi skali pancing packet ke ni....?
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #10  
Old 21-10-2012, 01:51 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Poster Rank: #39089
Thanked 0 Times
Active Level
Default

jiran tu pak cik sy,pada siang hari sy suka pergi main kat rumah dia..tapi kat rumah dia takda internet jadi sy nak guna wifi kat rumah dia tapi signal wifi tak sampai kat dalam rumah dia..kat luar ada signal tapi lemah..sy guna innacomm w3400v6 dari streamyx..wifi tak kuat jadi nak tukar modem yg lain..long range&strong signal
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:05 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you