Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-10-2012, 12:53 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default nak kongsi wifi dengan jiran

hi sy kurang pengetahuan tentang IT ni jadi sy nak tanya kalau sy nak kongsi wifi dengan jiran dan rumahnya adalah antara 5-7 meter jauh dari rumah sy..member2 CG tau tak wifi router yang mana 1 sesuai utk kita?TQ~

ps: utk rumah dua tingkat
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-10-2012, 01:12 PM
selipar2010 selipar2010 is offline
Legendary Member

selipar2010's Avatar
 
Trader Rating: (211)
Join Date: Aug 2010
Posts: 18,699
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

rumah jiran tu ade router dh ke?

kalu ade umah awk x pyh beli alat pn kalau laptop/pc dh ade wifi

just on masukkan password je kalu ade
Reply With Quote
  #3  
Old 21-10-2012, 01:14 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is offline
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 21,694
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 242
Active Level
My Mood:
Default

Pakai router yang pakai N. N ni coverage dia jauh sket berbanding B dgn G.
Reply With Quote
  #4  
Old 21-10-2012, 01:16 PM
GTBoyz91 GTBoyz91 is offline
Regular

GTBoyz91's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Location: KL
Posts: 388
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

1) Lan laptop ke wifi laptop
2) modem ke router
3) MIFI
Reply With Quote
  #5  
Old 21-10-2012, 01:19 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

rumah jiran xde router lg dan kat rumah saya guna innacomm w3400v6 free dr streamyx je..jadi nak tanya kat sini brand mana yang bagus? sy juga tau N lebih bagus tapi brand dan model mana yg bagus? pls recommend~ thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 21-10-2012, 01:25 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

yang ini ok tak?
http://www.lelong.com.my/belkin-n300...-01-Sale-I.htm

pls recommend yg sesuai utk sy (nak kongsi dengan jiran rumah dua tingkat)
Reply With Quote
  #7  
Old 21-10-2012, 01:29 PM
fitxleaf fitxleaf is offline
Super Active

fitxleaf's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2009
Posts: 5,476
Thanks (Received): 225
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mcm idea aku je nk wat wifi ntuk men game multiplayer.
tak gtu TT?
Reply With Quote
  #8  
Old 21-10-2012, 01:35 PM
Erazer Erazer is offline
Active Plus

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,648
Thanks (Received): 124
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pakai laptop pun boleh g download virtual router je..takyah membazir duit..cuma kalau jauh sangat, letak je la laptop tepi tingkap ..

ni ha try dulu..

http://myroutervwr.info/
Reply With Quote
  #9  
Old 21-10-2012, 01:42 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,978
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

nk share wifi skali pancing packet ke ni....?
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #10  
Old 21-10-2012, 01:51 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

jiran tu pak cik sy,pada siang hari sy suka pergi main kat rumah dia..tapi kat rumah dia takda internet jadi sy nak guna wifi kat rumah dia tapi signal wifi tak sampai kat dalam rumah dia..kat luar ada signal tapi lemah..sy guna innacomm w3400v6 dari streamyx..wifi tak kuat jadi nak tukar modem yg lain..long range&strong signal
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump