Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,571
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,766
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,540
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-10-2012, 12:53 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Poster Rank: #36304
Thanked 0 Times
Active Level
Default nak kongsi wifi dengan jiran

hi sy kurang pengetahuan tentang IT ni jadi sy nak tanya kalau sy nak kongsi wifi dengan jiran dan rumahnya adalah antara 5-7 meter jauh dari rumah sy..member2 CG tau tak wifi router yang mana 1 sesuai utk kita?TQ~

ps: utk rumah dua tingkat
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-10-2012, 01:12 PM
selipar2010 selipar2010 is offline
Legendary Member

selipar2010's Avatar
 
Trader Rating: (203)
Join Date: Aug 2010
Posts: 14,870
Poster Rank: #137
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

rumah jiran tu ade router dh ke?

kalu ade umah awk x pyh beli alat pn kalau laptop/pc dh ade wifi

just on masukkan password je kalu ade
__________________
WANTED izat helmi =SCAMMER MENYAMAR SELLER CG. Customer jgn dok lyn sms.PM den/seller je kalau x nk kena tipu.TQ
Reply With Quote
  #3  
Old 21-10-2012, 01:14 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is offline
Legendary Member

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2010
Posts: 14,935
Poster Rank: #132
Thanked 15 Times
Active Level
My Mood:
Default

Pakai router yang pakai N. N ni coverage dia jauh sket berbanding B dgn G.
Reply With Quote
  #4  
Old 21-10-2012, 01:16 PM
GTBoyz91 GTBoyz91 is offline
Normal Member

GTBoyz91's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Location: KL
Posts: 356
Poster Rank: #6957
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

1) Lan laptop ke wifi laptop
2) modem ke router
3) MIFI
Reply With Quote
  #5  
Old 21-10-2012, 01:19 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Poster Rank: #36304
Thanked 0 Times
Active Level
Default

rumah jiran xde router lg dan kat rumah saya guna innacomm w3400v6 free dr streamyx je..jadi nak tanya kat sini brand mana yang bagus? sy juga tau N lebih bagus tapi brand dan model mana yg bagus? pls recommend~ thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 21-10-2012, 01:25 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Poster Rank: #36304
Thanked 0 Times
Active Level
Default

yang ini ok tak?
http://www.lelong.com.my/belkin-n300...-01-Sale-I.htm

pls recommend yg sesuai utk sy (nak kongsi dengan jiran rumah dua tingkat)
Reply With Quote
  #7  
Old 21-10-2012, 01:29 PM
fitxleaf fitxleaf is offline
Well-Known
Member

fitxleaf's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 5,364
Poster Rank: #660
Thanked 226 Times
Active Level
My Mood:
Default

mcm idea aku je nk wat wifi ntuk men game multiplayer.
tak gtu TT?
Reply With Quote
  #8  
Old 21-10-2012, 01:35 PM
Erazer Erazer is offline
Super Active Member

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,650
Poster Rank: #1455
Thanked 122 Times
Active Level
My Mood:
Default

pakai laptop pun boleh g download virtual router je..takyah membazir duit..cuma kalau jauh sangat, letak je la laptop tepi tingkap ..

ni ha try dulu..

http://myroutervwr.info/
Reply With Quote
  #9  
Old 21-10-2012, 01:42 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,735
Poster Rank: #60
Thanked 505 Times
Active Level
My Mood:
Default

nk share wifi skali pancing packet ke ni....?
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #10  
Old 21-10-2012, 01:51 PM
jeff.m jeff.m is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Poster Rank: #36304
Thanked 0 Times
Active Level
Default

jiran tu pak cik sy,pada siang hari sy suka pergi main kat rumah dia..tapi kat rumah dia takda internet jadi sy nak guna wifi kat rumah dia tapi signal wifi tak sampai kat dalam rumah dia..kat luar ada signal tapi lemah..sy guna innacomm w3400v6 dari streamyx..wifi tak kuat jadi nak tukar modem yg lain..long range&strong signal
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:38 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE