Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!



Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-10-2012, 09:59 AM
Atie Yolanda Atie Yolanda is offline
Active Member

Atie Yolanda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,761
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Exclamation Saga FLX : Kelebihan & Keburukan

Daku nak meminta pendapat dari pengguna yang sedang / pernah / bakal menggunakan kereta Saga FLX ni.. apa kelebihan dan keburukan guna kereta keluaran Proton ni jika dibandingkan dengan Viva atau Myv atau yang seangkatan dengannya ..

Kelebihan atau keburukan tu boleh dinilai dari pelbagai aspek ok..


__________________
TEGAS ADIL DAN BERHEMAH
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-10-2012, 10:07 AM
tidusz tidusz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,648
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

persona aku dh msk 5 thn guna.xpnh tkr apa2 alat ganti lg.slalu ulang alik jauh.msh smooth enjin n absorber.naik saga flx pak mertua br lg tp x smooth n agak bumping.x best bw.
Reply With Quote
  #3  
Old 15-10-2012, 10:09 AM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 71,120
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 129
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tidusz View Post
persona aku dh msk 5 thn guna.xpnh tkr apa2 alat ganti lg.slalu ulang alik jauh.msh smooth enjin n absorber.naik saga flx pak mertua br lg tp x smooth n agak bumping.x best bw.
absober persona kasi tarik kat saga flx ....cun dak?
Reply With Quote
  #4  
Old 15-10-2012, 10:11 AM
pressuresprayer pressuresprayer is offline
Active Plus

pressuresprayer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 4,005
Thanks (Received): 107
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

owner yg bwk saga blm ni slalu speeding kat hiway....laju wooo


ps: jgn jadi Ber Lagak Ma
Reply With Quote
  #5  
Old 15-10-2012, 10:46 AM
tidusz tidusz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,648
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
absober persona kasi tarik kat saga flx ....cun dak?
cun tidak aku x tau.aku cm bg pendapat aku antara yg pnh pakai.sekurang2nya tt blh tau apa keburukan n kelebihan flx.mayb x btl compare dgn persona.tp xkan nk compare dgn motosikal plak, honda or toyota. drpd msk thread pung pang pung pang lbh baik kita membantu.sbb apa aku jrg post sbb byk sgt typikal malay dlm cg.
Reply With Quote
  #6  
Old 15-10-2012, 11:04 AM
calmshot calmshot is offline
Active Member

calmshot's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,012
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

saga flx mmg cun, gearbox cvt. tak main dah auto gearbox 4 gear. mmg smooth jerk. pada aku proton skang dah banyak berubah dari dulu. jarang dah dengar major2 problem. yg minor2 tu ada la, tapi semua cover by warranty so no problem dah.

kalau compare to viva/myv aku rasa lagi bagus flx nih, interior boleh tahan, leather seat, gearbox cvt, spacious, boot blakang besar.

bapak aku pakai blm bukan flx, sampai skang no problem, buat masuk kampung ok jek.
Reply With Quote
  #7  
Old 15-10-2012, 11:13 AM
tidusz tidusz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,648
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by calmshot View Post
saga flx mmg cun, gearbox cvt. tak main dah auto gearbox 4 gear. mmg smooth jerk. pada aku proton skang dah banyak berubah dari dulu. jarang dah dengar major2 problem. yg minor2 tu ada la, tapi semua cover by warranty so no problem dah.

kalau compare to viva/myv aku rasa lagi bagus flx nih, interior boleh tahan, leather seat, gearbox cvt, spacious, boot blakang besar.

bapak aku pakai blm bukan flx, sampai skang no problem, buat masuk kampung ok jek.
interior n boot blkg mmg aku stuju ada penambaikan.klu nk boot bsr amikla saga sbb viva n myvi kecik skit.nk shopping beli brg kdg2 xmuat boot blkg keta viva wife aku.klu blk kg mati2 wife aku xnk naik keta viva tp nk naik keta bsr skit.
Reply With Quote
  #8  
Old 15-10-2012, 11:14 AM
psx_dream87 psx_dream87 is offline
Super Active

psx_dream87's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2011
Location: ---- soul society ----
Posts: 6,756
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to psx_dream87 Send a message via Skype™ to psx_dream87
Default

pegi la ushar thread kelab saga blm / flx

semua owner saga berkumpul dan ada cerita kat situ
Reply With Quote
  #9  
Old 15-10-2012, 11:22 AM
wandotshop wandotshop is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,022
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by psx_dream87 View Post
pegi la ushar thread kelab saga blm / flx

semua owner saga berkumpul dan ada cerita kat situ
Photong stim lah bro.. .kasi lah dia peluang..
__________________
[URL="http://www.wandotshop.com"]WanDotShop[/URL] | [URL="http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=12987008&postcount=1"]Koleksi Cincin Emas[/URL] | [URL="http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=12987029&postcount=2"]Rantai Tangan Emas[/URL] | [URL="http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=12987032&postcount=3"]Gold Bar[/URL] | [URL="http://www.wandotshop.com/join-venture"]Join Venture Kedai Online WanDotShop[/URL]
Reply With Quote
  #10  
Old 15-10-2012, 11:37 AM
Atie Yolanda Atie Yolanda is offline
Active Member

Atie Yolanda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,761
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by calmshot View Post
saga flx mmg cun, gearbox cvt. tak main dah auto gearbox 4 gear. mmg smooth jerk. pada aku proton skang dah banyak berubah dari dulu. jarang dah dengar major2 problem. yg minor2 tu ada la, tapi semua cover by warranty so no problem dah.

kalau compare to viva/myv aku rasa lagi bagus flx nih, interior boleh tahan, leather seat, gearbox cvt, spacious, boot blakang besar.

bapak aku pakai blm bukan flx, sampai skang no problem, buat masuk kampung ok jek.
cmna dgn minyak? agak2 kalau isi rm10 blh pakai berapa km?
__________________
TEGAS ADIL DAN BERHEMAH
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold
Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.