Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Lands, Properties Sale/Rent

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 16-05-2008, 09:32 PM
Dianey Dianey is offline
Active Member

Dianey's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,234
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Mohon pinjaman dari perseorangan dengan aset bercagar. Extra 15% pulangan diberikan.

Salam.

Disini saya ingin meminta bantuan bagi sesiapa yang mempunyai "cash" dan berniat untuk menolong saya bagi menyelesaikan masalah.

Buat masa ini saya mempunyai aset Rumah Kedai yang sudah habis bayar dan harga aset ini dianggarkan dalam RM500,000. Aset ini sudah mempunyai pembeli yang bersetuju untuk membeli rumah kedai ini. Tetapi disebabkan proses pembeli tersebut membuat loan dengan bank dan menunggu "consent" dari PKNS ianya memakan masa 1-2 bulan.

Disebabkan saya ingin mengunakan duit dengan kadar segera.. saya ingin meminta bantuan dari sesiapa untuk meminjam RM100,000 dan membayar semula sebanyak RM115,000 sebagai "saguhati".

Bagi sesiapa yang berniat untuk membantu, saya rela berjumpa dan mencadangkan agar kita buat agreement melalui "lawyer" agar pinjaman bercagar ini tidak akan merugikan sesiapa.

Kalau ada "introducer" yang kenal sesiapa yang boleh membantu saya yang amat memerlukan duit dengan kadar segera juga akan mendapat komisyen sebanyak RM5000.

Sebarang soalan just tanya... atau tinggalkan no telefon untuk saya call balik.

Terima kasih sangat2 bagi sesiapa yang sudi membantu.

Sekian.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 16-05-2008, 09:36 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

sapa agaknya yg punya banyak duit boleh bantu rakan kita ni....?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 16-05-2008, 09:40 PM
nma nma is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 23
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dianey View Post
Salam.

Disini saya ingin meminta bantuan bagi sesiapa yang mempunyai "cash" dan berniat untuk menolong saya bagi menyelesaikan masalah.

Buat masa ini saya mempunyai aset Rumah Kedai yang sudah habis bayar dan harga aset ini dianggarkan dalam RM500,000. Aset ini sudah mempunyai pembeli yang bersetuju untuk membeli rumah kedai ini. Tetapi disebabkan proses pembeli tersebut membuat loan dengan bank dan menunggu "consent" dari PKNS ianya memakan masa 1-2 bulan.

Disebabkan saya ingin mengunakan duit dengan kadar segera.. saya ingin meminta bantuan dari sesiapa untuk meminjam RM100,000 dan membayar semula sebanyak RM115,000 sebagai "saguhati".

Bagi sesiapa yang berniat untuk membantu, saya rela berjumpa dan mencadangkan agar kita buat agreement melalui "lawyer" agar pinjaman bercagar ini tidak akan merugikan sesiapa.

Kalau ada "introducer" yang kenal sesiapa yang boleh membantu saya yang amat memerlukan duit dengan kadar segera juga akan mendapat komisyen sebanyak RM5000.

Sebarang soalan just tanya... atau tinggalkan no telefon untuk saya call balik.

Terima kasih sangat2 bagi sesiapa yang sudi membantu.

Sekian.
0122322568
Reply With Quote
  #4  
Old 16-05-2008, 09:43 PM
Dianey Dianey is offline
Active Member

Dianey's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,234
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokmat View Post
sapa agaknya yg punya banyak duit boleh bantu rakan kita ni....?
Tulah Tokmat, minta bantuan dari sesiapa yang ada cash. Dan ikutkan aset yang saya ada ni memang mampu bayar balik pinjaman ditambah dengan saguhati yang dicadangkan.

Saya kalau tak perlu nak pakai duit cepat sebab terdesak takde buat macam ni... baik tunggu RM500,000 tu dari pembeli tu je.

Harap2 lah ada sesiapa hamba allah yang sudi membantu...
Reply With Quote
  #5  
Old 16-05-2008, 09:44 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dianey View Post
Tulah Tokmat, minta bantuan dari sesiapa yang ada cash. Dan ikutkan aset yang saya ada ni memang mampu bayar balik pinjaman ditambah dengan saguhati yang dicadangkan.

Saya kalau tak perlu nak pakai duit cepat sebab terdesak takde buat macam ni... baik tunggu RM500,000 tu dari pembeli tu je.

Harap2 lah ada sesiapa hamba allah yang sudi membantu...
ada rakan kita yg dah beri numb HP....
silalah berhubung terus...
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 16-05-2008, 10:01 PM
Dianey Dianey is offline
Active Member

Dianey's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,234
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokmat View Post
ada rakan kita yg dah beri numb HP....
silalah berhubung terus...
Rakan kita si "nma" tu saya tengok thread yang dia buka lain macam jer.. risau jugak. Saya nak jumpa sesiapa yang betul2 genuine boleh membantu.

Takpe, apa2 pun saya akan cuba call mana tau leh membantu.

Insyaalah.
Reply With Quote
  #7  
Old 16-05-2008, 10:04 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dianey View Post
Rakan kita si "nma" tu saya tengok thread yang dia buka lain macam jer.. risau jugak. Saya nak jumpa sesiapa yang betul2 genuine boleh membantu.

Takpe, apa2 pun saya akan cuba call mana tau leh membantu.

Insyaalah.
try hubunginya dahulu....
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 16-05-2008, 10:23 PM
aduka01 aduka01 is offline
Active Member

aduka01's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2006
Location: KL ~ JB ~ KCH
Posts: 1,116
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

berapa lama tempoh nk pulangkn balik wit tu.??
__________________
.....Mencari KETENANGAN JIWA.....
Reply With Quote
  #9  
Old 16-05-2008, 10:36 PM
Dianey Dianey is offline
Active Member

Dianey's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,234
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aduka01 View Post
berapa lama tempoh nk pulangkn balik wit tu.??
Mengikut kata agent yang menguruskan penjualan aset saya ni... saya akan terima RM500,000 dari aset yang dijual tu kurang dari 2 bulan. Pembeli aset ini dah confirm.. sekarang ni lawyer saya dan lawyer pembeli tengah berurusan dengan pejabat tanah dan PKNS untuk proses loan dan tukar nama.

Jadi, tempoh pinjaman tu tidak melebihi 2 bulan. Jika saya terima duit penjualan aset tu kurang dari 2 bulan, maka saya akan selesaikan pinjaman ni lebih cepat.

Sekian.
Reply With Quote
  #10  
Old 16-05-2008, 10:44 PM
aduka01 aduka01 is offline
Active Member

aduka01's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2006
Location: KL ~ JB ~ KCH
Posts: 1,116
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dianey View Post
Mengikut kata agent yang menguruskan penjualan aset saya ni... saya akan terima RM500,000 dari aset yang dijual tu kurang dari 2 bulan. Pembeli aset ini dah confirm.. sekarang ni lawyer saya dan lawyer pembeli tengah berurusan dengan pejabat tanah dan PKNS untuk proses loan dan tukar nama.

Jadi, tempoh pinjaman tu tidak melebihi 2 bulan. Jika saya terima duit penjualan aset tu kurang dari 2 bulan, maka saya akan selesaikan pinjaman ni lebih cepat.

Sekian.
ok..nnt sy check dlm bank ..ckop x duit byk tu..
bagi la no contact
__________________
.....Mencari KETENANGAN JIWA.....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold